2017-01-16 15:11

EVENIMENT


Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, arestată preventiv pentru 15 zile

 |  08:24
Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, arestată preventiv pentru 15 zile

Judecătoarea LarisaJulieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, va fi arestată preventiv pentru 15zile,după ce instanţa supremă a admis, sâmbătă, recursul procurorilor anticorupţieîmpotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care aceasta a fost lăsatăliberă.

Curtea de Apel Bucureşti adecis, vineri, că judecătoarea Larisa Julieta Dragomir poate fi cercetată înlibertate pentru luare de mită, iar pentru complicele acesteia, Marin Nicolae,a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Decizia a fost contestată la instanţa supremăatât de procurorii anticorupţie, care au propus arestarea preventivă pentru 29de zilea judecătoarei Dragomir, cât şi de Marin Nicolae, care a cerut să fie cercetatîn libertate.

Instanţa supremă a admis în parte recursul procurorilor anticorupţie,dispunând arestarea preventivă pentru 15 zile a judecătoarei Larisa JulietaDragomir. De asemenea, magistraţii instanţei supreme au respins ca nefondatrecursul formulat de Nicolae Marin, astfel că acesta rămâne în arest.

În urma deciziei definitive a instanţei supreme,judecătoarea Larisa Julieta Dragomir fie se prezintă de bunăvoie la arestulDirecţiei de Cercetări Penale, fie va fi ridicată de poliţişti şi dusă pentru afi încarcerată.

, deprocurorii DNA, după ce a fost prinsă luând mită 2.300 de euro de la o persoanăpentru a da soluţii favorabile în dosarele civile ale acesteia.

Alături de judecătoarea Dragomir a fost reţinut şi MarinNicolae, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, în formăcontinuată.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penaleîntocmite de procurori, în 27 aprilie şi 5 mai, judecătoarea Larisa JulietaDragomir a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediullui Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro pentru a pronunţa sentinţefavorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolulJudecătoriei Cornetu - Secţia civilă.

Cei doi au fost prinşi, joi, în flagrant delict de către procuroriimediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior alMagistraturii a avizat, joi, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoareiLarisa Julieta Dragomir, a precizat DNA.

În 2009, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a fostcercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abatereadisciplinară prevăzută de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constând înatitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă decolegi (un grefier-n.r.).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-08-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image