2019-02-16 19:43


Judecător din CSM, opinie CONTROVERSATĂ față de colegii ei

 |  16:16
Judecător din CSM, opinie CONTROVERSATĂ față de colegii ei

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), le-a trimis colegilor din CSM un mesaj prin care susţine că politica penală a unui stat nu este redactată de magistraţi, judecătorii fiind cei care trebuie să aplice legile, nu să le creeze.

Judecătoarea şi-a exprimat speranţa că justiţia nu va cădea în capcana întinsă de conflictele politice de moment şi de replicile pe care şi le dau actorii politici.

"Politica penală a unui stat nu o redactează magistraţii. Puterea judecătorească trebuie să respecte vocaţia constituţională a celorlalte două puteri, motiv pentru care nu se poate interfera în activitatea acestora pentru chestiuni ce reprezintă strict de atributul lor. Am speranţa că justiţia nu va cădea în capcana întinsă de conflictele politice de moment, de posibile replici pe care şi le dau unii sau alţii dintre actorii politici. Judecătorii aplică legile, nu le creează. Dacă este bună sau nu o reformă, fie ea şi penală (aşa cum ni se solicită să ne pronunţăm explicit zilele acestea), este cine să ne spună", este mesajul transmis de Gabriela Baltag membrilor CSM într-o scrisoare publică postată de luju.ro.

Judecătoarea este de părere că în scurt timp se va rămâne fără procedură penală şi că nu se mai vorbeşte despre principiul şi despre garanţiile pe care trebuie să le primească cei care sunt judecaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: gabriela baltag, opinie, judecatori, csm, legi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADRIAN
01 Feb 2017

La cum dau astia legile, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de judecatori in Romania.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...