2018-12-13 10:37


Judecătorii ÎCCJ au constatat neregularităţi în dosarul de corupţie al procurorului Liviu Tudose

 |  14:16
Judecătorii ÎCCJ au constatat neregularităţi în dosarul de corupţie al procurorului Liviu Tudose

Judecătorii ÎCCJ au dispus restituirea la DNA, pentru remedierea unor neregularități, a dosarului în care procurorul Liviu Tudose, fost șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Astfel, magistrații au dispus restituirea cauzei în vederea remedierii neregularităților constatate cu privire la utilizarea în mod nelegal a unei declarații pe care Liviu Mihail Tudose a dat-o în calitate de martor.

"În temeiul art. 346 alin. 3 lit. a C.pr. penală, dispune restituirea cauzei la Parchet în vederea remedierii neregularităților constatate, în sensul stabilirii limitelor și obiectului judecății în ceea ce-l privește pe inculpatul Tudose Liviu Mihail în raport de utilizarea în mod nelegal în conținutul ordonanței nr. 308/P/2015 din 21.03.2016, prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru săvârșirea infracțiunii de 'folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații', prevăzută de art.12 lit. b teza a II-a din Legea 78/2000, a declarației dată de acesta în calitate de martor la data de 2.03.2016, declarație exclusă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din data de 26 septembrie 2016 și neadusă la îndeplinire de Ministerul Public", se arată în decizia postată pe site-ul ÎCCJ.

Şi Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA Ploiești în acest dosar pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești; Viorel Dosaru, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova; Constantin Ispas, ofițer de poliție; Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-06

TAGURI: judecator, iccj, constatat, neregularitati, dosar, coruptie, procuror, liviu tudose
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...