2017-01-20 01:28

EVENIMENT


Judecătorii clujeni au decis că planurile de urbanism ale Roşiei Montane sunt aplicabile

 |  17:56
Judecătorii clujeni au decis că planurile de urbanism ale Roşiei Montane sunt aplicabile
TribunalulCluj a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, că Planul de Urbanism General (PUG) al comuneiRoşia Montană şi Planul de Uurbanism Zonal (PUZ) pentru zona de dezvoltareindustrială Roşia Montană sunt în vigoare şi perfect aplicabile, potrivit unuicomunicat al RMGC.

"TribunalulCluj a respins cererea înaintată de Centrul Independent pentruDezvoltarea Resurselor de Mediu şi Asociaţia Alburnus Maior, de suspendare ahotărârii Consiliului Local nr. 1/2009 cu privire la Planul de Urbanism General(PUG) al comunei şi Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru zona de dezvoltareindustrială Roşia Montană", informează RMGC. Justiţia respingeastfelcererea de suspendare aPlanului de Urbanism Zonal pentruproiectul minier Roşia Montană, se arată în comunicatul Roşia Montană GoldCorporation (RMGC).

"Totodată,menţionăm că RMGC şi Consiliul Local Roşia Montană au atacat cu recurs sentinţadin 24 mai 2011 a Tribunalului Alba de anulare a HCL 1/2009 privind PUG şi PUZ.Conform legii, de la data declarării recursului până la soluţionarea definitivăşi irevocabilă a acestuia, sentinţa Tribunalului Alba este suspendată",spun oficialii RMGC. Potrivit companiei,RMGC a câştigat nouă proceseimportante în justiţie în ultimele cincisprezece luni. Recent, TribunalulBucureşti a respins o cerere de suspendare a certificatului de urbanism emis cuprivire la Proiectul Roşia Montană, formulată de Greenpeace şi de Centrul deResurse Juridice. "Ca urmare acâştigării proceselor din ultimele luni şi a reînceperii analizei raportului deevaluare a impactului asupra mediului, ne exprimăm încrederea că vom dovedi,dincolo de orice îndoială, faptul că Proiectul Roşia Montană este viabil şisolid, şi a fost elaborat la cele mai înalte standarde internaţionale, astfelîncât să devină un model de operaţiune minieră. Atât din punct de vederetehnic, cât şi din perspectiva dezvoltării comunităţii locale, ne propunem camina de la Roşia Montană să fie un model pe care orice proiect minier ulteriorîl va urma", adeclarat directorul general al RMGC,DragoşTănase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-04-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image