2019-01-16 12:10


Klaus Iohannis, INVITAT de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham

 |  18:54
Klaus Iohannis, INVITAT de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Palatul Buckingham. Suverana va organiza o recepţie cu ocazia aniversării a 70 de ani a Prinţului Charles.

La evenimentul urmat de un dineu de gală, care va avea loc pe 14 noiembrie, vor participa mai mulţi şefi de stat şi guvern, precum şi reprezentanţi ai familiilor regale din Europa.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a răspuns încă invitaţiei venite de la Regina Marii Britanii.

Prințul Charles este un prieten declarat al României și s-a întâlnit de mai multe ori cu Klaus Iohannis, cu ocazia vizitelor în țara noastră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-30

TAGURI: klaus iohannis, regina elisabeta, marea britanie, printul charles, palatul buckingham
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HORUS
30 Aug 2018

Cea mai mare onoare din viata lui Iohannis!
@HORUS
30 Aug 2018

Oare statul isi va lua si sterpa cu el ....ce diferenta intre print si STERP....prințul este un domn...fără pete cu urmasi...oare cum se va prezenta un STERP penal si pete cat cuprinde in fata lui( a se vedea vanzarea de copii...năruirea si utilizarea de acte false....sabotor...profitor....etc )
@HORUS
30 Aug 2018

Oare statul isi va lua si sterpa cu el ....ce diferenta intre print si STERP....prințul este un domn...fără pete cu urmasi...oare cum se va prezenta un STERP penal si pete cat cuprinde in fata lui( a se vedea vanzarea de copii...năruirea si utilizarea de acte false....sabotor...profitor....etc )....vezi sa te duci sa il lingi sa nu plece cu fundul murdar sa ne faca de râs....sper sa nu aibe tupeul sa ceara sa fie plimbat cu trăsura regală....ar fi de râsul curcilor
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Aug 2018

functia de presedinte adica seful statului te face eligibil pentru a fi invitat de un alt sef de stat..in cazul de fata monarhia britanica/Johannis e un presedinte respectat indiferent ce ar spune carcotasii despre el Chiar si dupa BREXIT relatiile cu Anglia vor ramane deoarece suntem parteneri in NATO
ANONIM
30 Aug 2018

Ce fata de bou ,prost are cacaciosul asta sas care se crede mare planta cand de fapt este o starpitura nesimtita As mai spune ceva de individ dar mi e scarba
ANONIM
30 Aug 2018

Iohannis asta este o scarba fara tara o taratura nebuna si vanduta strainilor pentru o decoratie in valoare de 200 mii euro Pentru doua sute de mii de euro iti vinzi sufletul (daca l mai ai )si tara (daca o mai ai)!
YON_RIJKSADELAAR
31 Aug 2018

Era si firesc, sasul a fost si primul presedinte al României invitat de Regele Mihai, fapt ce i*a făcut pe bolsevico securisto fesenoi, să crape de ciudă. Acum, mârlănimea profitorilor de semidocti, grobieni și cumplit de inculti, chiar că vor da în benga!
ANONIM
31 Aug 2018

Nu mai lingeti voi iohanistii curu lui IOHANIS SI A INCORNORATULUI CHARLES ENGLEZUL ACESTA NESIMTIT NU VINE IN ROMANIA..EL VINE IN ARDEALUL UNGURESC ADMINISTRATOR AL MOSIEI DE LA VISCRI -UNGUR ASCULTA NUMAI MUZICA POPULARA UNGUREASCA UNGUROAICE IMBRACATE IN --SZEKELY RUHA --IL SERVESC LA MASA ASA CA LASATI-O BALTA CU DRAGOSTEA INCORNORATULUI PENTRU ROMANIA ZIC INCORNORATUL PENTRU CA S-A DEMONSTRAT PRIN TEST ADN CA ROSCOVANUL HARRY ESTE BASTARD SI NU ESTE FIUL LUI CHARLES CINE A FOST REGELE MIHAI? UN TRADATOR DE TARA UN MARSAV UN NEMERNIC CARE CU ASA ZISA REGINA ANA AU SEMNAT ''DECLARATIA DE LA BUDAPESTA DIN IUNIE 1989 UN ACT DE TRADARE AL ROMANIE IAR APOI A VENIT CU COHORTA DE FOMISTI LA RETROCEDARI ILEGALE.UN DUSMAN AL ROMANIEI S-A ALIAT CU UNUL LA FEL CA SI EL DOAR NU ERA SA INVITE UN ROMAN
ANONIM
31 Aug 2018

Foarte tare comentariul tău ultime anonime! EXACT AȘA E! Dar vezi tu...nimeni nu vorbește despre Declarația de la Budapesta în care Regele curului (gângavul și trădătorul Mihai...fie-i numele blestemat în veci de veci...) a dat Ardealul, Budapestei! Printre semnatari, se află și satana TĂRICEANU plus alți alogeni...numele lor PURURI târât în noroi și blestemat în veci, de veci! P.S. De președinți, nu mai vorbesc...sunt niște simple MARIONETE! Scârbă maximă!
VIKLEANU'
31 Aug 2018

"yon etc" esti un mare BOU marlan, semidoct, grobian, cumplit de incult sau, pe mai scurt, un mare dobitoc !
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Aug 2018

@ANONIM Foarte tare comentariul tău ultime anonime! EXACT AȘA E! ........as avea si eu de adaugat ceva la chestia asta-Mihai nu a dat el Ardealul ca nu avea asemenea putere...asta au facut-o altii cu mult mai puternici decat el si dupa parerea mea nu e Mihai autorul(dar el a stiut de chestia asta si nu a zis nimic) De exemplu Brucan...ce parere ai de el
Să VEDEM...
31 Aug 2018

Ce spune Generalul CHELARU despre planurile de reîmpărțire a lumii, a spargerii României, după cum vrea elita mondialistă: https://www.youtube.com/watch?time_continue=98&v=1bLnXhCsu40 KARISMA - Generalul Chelaru Mircia ”Ne-au măcelărit la Malta, ne devorează la Bruxelles.La începutul lui decembrie 1989, președintele României socialiste, Nicolae Ceaușescu, a primit din partea lui Iulian Vlad, un raport despre discuțiile din Malta dintre cele două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite și URSS. Raportul vorbește despre ”un nou echilibru pe continentul European”, respectiv ”REDEFINIREA SFERELOR DE INFLUENȚĂ”. Ceea ce nu se știe e faptul că, odată cu informațiile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operațiunea ”Malta”, au mai adus și o hartă…acest document a produs, pe plan intern, în timp, demisia unui Șef de Mare Stat Major al Armatei Române și o catastrofă aeronautică: cea de la Balotești, din 1995.
PE PLAN EXTERN,
31 Aug 2018

tot ceea ce conținea la acel moment harta, S-A PRODUS SAU ESTE PE CARE SĂ SE PRODUCĂ. Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă - Șeful Marelui Stat Major al Armatei, a anunța o conferință de presă ad-hoc, seara târziu. El a declarat, spre uimire asistenței, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România și să enclavizeze sudul Olteniei, fără a furniza și alte amănunte. După câteva ore, în replică, răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureșan, spunea: ”se poate vorbi de elemente de crimă organizată, pe fondul nivelului scăzut de trai, al sărăciei”. A doua zi, pe 1 Noiembrie, Mircea Chelaru demisionează din funcția de Șef de Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba?!
ÎN 1992, WILLIAM B. WOOD,
31 Aug 2018

geograf-șef al Departamentului de Stat american, fost ambassador al SUA în Afganistan, dădea publicității O HARTĂ CU NOILE GRANIȚE ALE STATELOR EUROPEI CARE AR FI TREBUIT MODIFICATE, ÎN VIRTUTEA INTERESELOR STRATEGICE DE DUPĂ CĂDEREA BLOCULUI COMUNIST. Adică, înțelegerea de la Malta…iată ce era programat să se întâmple…Scoția devine independentă…o parte a Irlandei de Nord se unește cu Republica Iralnda…Bretania se desprinde de Franța…Țara Bascilor și Catalunia se desprind de Spania…Italia se divide în zona de nord și zona de sud…Belgia se împarte în Flandra și Valonia…Cehoslovacia se rupe în două: Cehia și Slovacia…Kalingrad devine regiune autonomă în cadrul Rusiei, Kosovo se alătură Albaniei, TRANSILVANIA DEVINE PARTE A UNGARIEI, ACTUALELE JUDEȚE ROMÂNEȘTI: DOLJ, CARAȘ-SEVERIN ȘI TIMIȘ SE DESPRIND DE ROMÂNIA ȘI DEVIN ȚARA ȚIGANILOR….PARTEA VESTICĂ A BASARABIEI REVINE LA ROMÂNIA, iar partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin ”zonă autonomă Nistru” în cadrul Ucrainei.
UN ASTFEL DE DOCUMENT
31 Aug 2018

primise Ceaușescu și despre el vorbea și generalul Chelaru. Să vedem similitudinile între datele hărții mai sus amintite și evenimentele de pe bătrânul continent, din 1990: 1. În 1993, Cehoslovacia dispare de pe harta lumii și apar Cehia și Slovacia. 2. Divizarea Iugoslaviei, așa cum spunea documentul, a fost efectul unui șir de conflicte armate, începând cu 1990, când Germania recunoaște prima independeța Sloveniei și Croației. În 1991 începe războiiul dintre sârbi și croați, iar în 1992, cel dintre sârbi și bosniaci. 3. În 1996, mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani. 4. În 1999, NATO bombardează nimicitor Serbia. 5. În februarie 2008 Kosovo își declară independența față de Serbia, cu recunoașterea U.E. și SUA. Se preconizează că se va uni cu Albania, în următoarea perioadă.
ÎN NOIEMBRIE 2007,
31 Aug 2018

premierul regional scoțian, Alex Salmond, șeful Partidului Național Scoțian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie și a prezis că Scoția va fi independentă peste 10 ani, respectiv în 2017. Faptul, a fost foarte aproape să se producă în vara lui 2016, din pricina BREXIT, procesul prin care Marea Britanie iese din U.E., în urma unui scrutin controversat, ce a bulversat poporul scoțian, care a cerut la rândul său ruptură de Regatul Unit.
TOT îN NOIEMBRIE 2007,
31 Aug 2018

flamanzii aprind scânteia scindării în Belgia. Deputații flamanzi votează o lege ce reduce dreptul de vot al francofonilor. Se întâmplă pentru prima oară de la independența Belgiei, din 1830. În vara anului 2009, guvernul Berlusconi este zguduit de un scandal ce readuce în actualitate ideea secesiunii dintre sudul și nordul Italiei. În 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei, au participat la un referendum ”symbolic” privind independența acestei regiuni, față de Guvernul de la Madrid.
LA NOI,
31 Aug 2018

ESCALADAREA LUPTELOR DE STRADĂ ÎNTRE CLANURILE MAFIOTE, DIN ANII 2007, 2008, 2009 PAR SĂ NU SE MAI TERMINE ÎN PLIN CENTRU AL CRAIOVEI, CAPITALA REGIUNII ROMÂNEȘTI OLTENIA. Să revenim acum, la generalul Chelaru și îl cităm, din declarațiile pe care le-a făcut, la momentul în care conștiința l-a determinat să intreprindă demersul său. MIRCEA CHELARU: ”Oltenia urma să se desprindă de România, în decembrie 2000”. ”La vremea respectivă aveam informații conform cărora, enclavizarea sudului Olteniei de către structuri de tip mafiot, este iminentă”. ”Din câte știu, nu s-a renunțat încă la acest plan”.
Să REVENIM
31 Aug 2018

și la groaznicul accident aviatic de la Balotești. SURSĂ DE ÎNCREDERE DIN INTERIORUL SITEMULUI: ”OMUL CARE A ADUS INFORMAȚIILE DE LA MALTA, ÎN 1989, SE AFLA ÎN AIRBUSUL PRĂBUȘIT LA BALOTEȘTI, ÎN 1995. NU A FOST ACCIDENT AVIATIC, A FOST O EXECUȚIE. ERA VIZAT CHIAR EL, ȘI NU TREBUIA LĂSAT SĂ AJUNGĂ LA BRUXELLES, CU ORICE PREȚ, INCLUSIV VIAȚA CELOR 49 DE PASAGERI AI AVIONULUI, PLUS MEMBRII ECHIPAJULUI”. (Îi arată în prim-plan pe Jimmy Carter, Bush senior și pe Gorbaciov - scârbosul bolșevic însemnat cu pata roșie pe chelie…)
PENTRU Că OAMENII
31 Aug 2018

nu trebuie să știe niciodată ce li s-a pregătit la Malta, în 1989. Multe dintre planurile lor au fost duse déjà la îndeplinire, iar altele, sunt în plină desfășurare. O VEDEM ȘI O SIMȚIM CU TOȚII, ÎN VIAȚA COTIDIANĂ. Până când nu vom continua să păstrăm tendința malefic, de a ne vinde aproapele, așa cum ne-a vândut pe noi acest patetic personaj sovietic, nu vom realiza ce ni se întâmplă, și ne vom continua viețile, în slujba câtorva indivizi vicioși, avizi de ireal. TENDINȚA DE SUPUNERE A MAJORITĂȚII DE CĂTRE O MINORITATE, SE MANIFESTĂ ACUM, LA VEDERE ȘI SE EXPRIMĂ, CEL PUȚIN ÎN PERCEPȚIA GENERALĂ, PRIN IMENSA INVOLUȚIE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE STABILITATEA A ÎNSĂȘI VIEȚII PE PĂMÂNT. ”
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Aug 2018

jos palaria GENERALUL MIRCEA CHELARU..UN OM DEOSEBIT MARE PATRIOT
PT.CUCUVEA:
31 Aug 2018

”În perioada mandatului ambasadorului Mark Henry Gitenstein, au existat schimburi de mesaje codate, înţelegeri tainice, turnătorii, aranjamente şi întîlniri în regim conspirativ dintre reprezentantul oficial al statului american în România, oameni politici actuali şi chiar membri ai familiei prezidenţiale şi diverşi consilieri prezidenţiali Fota, Catalin Avramescu, care ulterior a fost promovat la MAE cel care sustine AUTONOMIE MAGHIARA si infiintarea Republicii Transilvania cu ambasade, moneda proprie, hotare si stema, dar si alti consilieri prezidentiali, iar consilieri care nu vroiau sa fie postasi sau servitori lui Basescu au fost demisi. Au urmat şi cereri speciale, venite din partea ambasadorilor SUA, despre viaţa personală a unor oameni politici, ziarişti, scriitori, sportivi, artisti, presedinti de sindicate, militari şi demnitari de rang înalt ai Statului Român, informatii pe care Traian Basescu le-a onorat si le onoreaza cu sarg si devotament, dar si Dl.traianBasescu a solicitat sprijinul pentru aducerea lui Hayssam in Romania, sprijin care a venit din partea MOSSAD-ului care controleaza CIA.
“OFICIALII AMERICANI
31 Aug 2018

au reiterat mereu ideea ca cel mai bun prim-ministru al Romaniei, dupa Dl. Adrian Nastase, a fost Dl. Tariceanu care, practic, a dat tot ceea ce America a cerut respectiv infintarea Republici Transilvania fapt pentru care Dl. Tariceanu a emis stema Ungariei Mari pentru judetele Harghita si Covasna, dar care a facut o gafa de proportii in razboiul cu presedintele Traian Basescu, cerand, impreuna cu Dl. Melescanu si cu Dl. Vosganian, in mod nejustificat in viziunea americana, aducerea acasa a trupelor din Irak. Practic, din acel moment, cei trei au devenit automat pro-rusi si l-au reinventat pe domnul Traian Basescu. Acesta, desi cazuse in dizgratia SUA, a revenit, astfel, surprinzator, ca aliat”
AM AVUT SI AVEM
31 Aug 2018

o clasa politica si politicieni tradatori de neam si tara si noi ii platim si ii votam sa ne apere interesele si ale Romaniei si ei cum ajung la ciolan apara interesele strainilor in Romania si ma intreb daca mai este cazul sa vorbim si despre EUROPARLAMENTARII ROMANIEI de la M-UE care sustin interesele Ungariei si ale lui Tokes in Romania si mai mult, l-au ales ca reprezentant al Romaniei la M-UE pe Tokes ori il sustin pe cel mai important TORTIONAR al Romaniei, regele Mihai, vezi cazul Manescu actualul ministru al transporturilor, membru PNL, care are in biroul de europarlamentar drapelul Casei Regale si imagini cu membri Casei regale si nu drapelul Romaniei deja ciuruit si gaurit, si amandoi il sustin pe Tokes si mai mult, regel Mihai a semnat si Delaratia din 16 iunie 1989 de la Budapesta, Ungaria pentru atacarea Romanie si destramarea Romaniei si exterminarea natiei romane. E o vorba din popor: Nu aduce anul, ce poate aduce clipa. Mamaliga e inca in cuptor, poate romani s-au saturat de mici si chifle si probabil doresc o MAMALIGA romaneasca fierbinte. Romani nu trebuie sa se lase pacaliti de mercenari si fascisti politici care isi schimba culoarea si sigla, asa cum isi schimba cacatul culoarea si mirosul. cine nu crede sa priveasca Miscarea populara sau Forta civica sunt doua partide intr-unul singur: PDL, adica alcatuite din PDL-isti cei care ne reduceau salariile si pensiile si banii ii dadeau la firmele private ale membrilor PDL, iar cine nu crede sa priveasca membri acestor plosnitarii FASCISTE politice care doresc RESTRUCTURAREA Romaniei, dar dupa ce au vandut si vand inca Romania, prin renumita cacelama jidaneasca spurcata: PRIVATIZAREA, respectiv: Mihai Razvan Ungureanu, Eugen Tomac un ucrainian adus la studii gratuite si votat la Chisinau sa ajunga parlamentar in Parlamentul Romaniei, cel care negocia cumpararea de avioane F 16 si instalarea de scut antiracheta american in numele cetatenilor romani, Teodor Anatol Baconsky, teolog, ambasador la
AMBASADOR LA PARIS
31 Aug 2018

care in 2009 a adus 5 000 de voturi pentru Basescu, un vot pe secunda, apoi a ajuns ministru de externe si alti cacati PDL-isti fascisti criminali.” https://raportatacarearomanieideonu.wordpress.com/2013/12/15/traian-basescu-vanzator-de-neam-si-tara/
”VLADIMIR TISMANEANU
31 Aug 2018

Horia Patapievici, Petre Roman si Mihai Razvan Ungureanu fost membru UTC, azi sustinator al lui Ana Pauker o kominternista bolsevica criminala si Cristian Preda fost membru UTC si Monica Kakavei si allti PDL-isti, dar si Silviu Brucan si nepotul sau Adrian Severin. Interesant este faptul ca toti erau subordinea unui alt infractor jefuitor de case si terenuri si vanzatorul principal din dosarul FLOTA, fiind vorba de o paguba de peste un miliard de dolari adusa statului roman si natiei romae: Traian Basescu care este si comunist si securist.Mai mult, parintii lor Leonte Tismaneanu si Dionis Patapievici si Walter Neulander Roman si alti, respectiv Silviu Brucan impreuna cu regele Mihai si Casa germana de Hohanzollern au implementat comunismul in Romania in perioada MONARHISTA 1944-1947 si acesti criminali si asasini sunt vinovati pentru GENOCID in Romania in aceasta perioada si nu Romania si natia romana.Romanii platesc taxe si impozite si UNDE sunt acesti bani, miliarde de lei si de euro? Banii romanilor sunt furati si jefuiti in mod DEMOCRATIC si impartiti la ONG-uri Sorosiste, IMM-uri si scoli si spitale private si agricultura privata si pentru jurnalisti si scriitori si sportivi straini si multe altele si romanii traiesc intr-o saracie cumplita si foamete crunta.
DE ASEMENEA,
31 Aug 2018

, trebuie amintit faptul ca s-a facut si Institutul pentru cercetarea crimelor comuniste si presedinte este fiul celui mai feroce asasin si tortionar al neamului Leonte Tismaneanu, respectivVladimir Tismaneanu si membru Horia Patapievici fiul altui Tortionar al neamului romanesc: Dionis Patapievici cel care a hotarat arestarea lui Arsenia Boca, jurnalistului Pafil Seicaru, Petre Tutea si alti, care dupa mintea lor erau: DUSMANII POPORULUI. Tortionarii: Regele Mihai si VladimirTismaneanu la condamnarea crimelor comuniste. De asemenea, este forte bine de amintit ca Regele Mihai si Vladimir Tismaneanu sunt semnatarii DECLARATIEI din 16 iunie 1989 de la Budapesta, Ungaria in care se solicita atacarea militara a Romaniei pentru ca este un stat comunist si distrugerea si desfiintarea statului Romania si infiintarea Republicii Transilvania, lucru care se face si mai mult, dapelul Romaniei este ars si distrus si interzis in Harghita si Covasna.”https://raportatacarearomanieideonu.wordpress.com/ciolhannis-zis-si-klaus-johannis-si-prosteala-si-cacealmau-impotriva-romaniei/
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Aug 2018

si de mumia de la BNR adica securistul DIE pe numele ISARESCU MUGUR...nu spune nimeni nimic? el a dat cadou banii Romaniei la astia...DECI DE AIA AU DOBORAT AVIONUL DE LA BALOTESTI..CA SA NU FIE DERANJATI DIN FURACIUNI
MINERIADA:
31 Aug 2018

Lovitura de stat pentru aducerea Regelui Mihai la putere! Revolta si proteste de strada la Targu Mures finantate si organizate de evreimea jidaneasca spurcata pentru destramarea Romaniei si infiintarea Republicii Transilvania. Aceasta actiune teorista internationala a fost sprijinita de Israel, America si tot occidentul, renumitele BLACKWATER (apa neagra) o grupare militara particulara finantata si controlata de NSA si CIA si LEGIUNEA STRAINA FRANCEZA si care participa la revolte si lovituri de stat pe toata planeta. Toate aceste crime si acte teroriste si atentate planetare sunt fabricate si au la baza scenarii evreiesti jidanesti spurcate creiminale si teroriste pentru ca evreii jidani spurcati sa schimbe guverne si presedinti de state pentru a ajunge ei la putere sa extermine natiunile respective si sa numeasca marionete cu care sa jefuiasca aceste tari in numele unei DEMOCRATII FASCISTE SIONISTE CRIMINALE, respectiv: Soros, FMI si altele. Toti cetateni straini cazati si inregistrati la hotelurile din zona au fost urmariti si supravegheati de armata si serviciile secrete, Iliescu stia ce urmeaza si a rezolvat problema rapid, avand experienta de la profesorii din Rusia, Frunze si mai mult, toate registrele hotelurilor unde au fost cazati straini au fost confiscate de politie si armata.” https://raportatacarearomanieideonu.wordpress.com/mineriada-lovitura-de-stat-pentru-aducerea-regelui-mihai-la-putere/
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Aug 2018

@MINERIADA....FALS..pentru ca ILIESCU este agent CIA-MOSSAD..EL A ORGANIZAT CENTRELE DE TORTURA CIA din SEDIUL OMV-PETROM de la INTER si altele.NU MAI MANIPULA cu PORCUL TERORIST CRIMINAL DE ILIESCU
CUCUVEA...
31 Aug 2018

nu țin cu el....dă-l în mă-sa! Știu că e supremul-tartor, alături de fostul ministru al transporturilor de-atunci, Băsescu dar și-a unităților speciale îmbrăcate în mineri! Am dat postarea ăstuia, pentru că majoritatea personajelor implicate DE LA VÂRF, au făcut joc dublu...pentru unii dându-se patrioți, dar la ARĂTARE...nici poveste!
LUPESCULUPU
31 Aug 2018

Securistii comunisti si-au bagat coada peste tot si continua cu tactica lor de denigrare si jignire la adresa Presedintelui Romaniei, nestiind ca de fapt isi denigreaza tara si le face un mare serviciu ungurilor de care vorbesc.Chiar daca ai ceva cu persoana , nu denigrezi tara pe care o reprezinta de 1000 de ori mai bine decat analfabeta de prim ministru sau de interlopul de Dragnea. Neamtul de Carol I si neamtul de Ferdinand au facut Romania Mare. Sub acesti nemti si urmasi lor Romania a fost a doua mare producatoare de petrol in Europa si a saptea in lume inainte de al doilea razboi mondial.Mai va curge multa apa pe Dunare pana cand un roman va duce Romania la o dezvoltare ca a Germaniei? Lasati-l in pace pe neamtul nascut in Romania ca oricum o dati , tot de 100 de ori e mai bun decat un roman nascut in Romania.Noi romanii avem prea multe da invatat de la nemti. Asa ca voi cei cu mtehnele trecutului lasatio mai moale ca e prea tarziu sa intoarceti societatea la dictatura voastra de dinainte de 1989. Niciodxata nu veti putea trece peste armata romana membra NATO.
LUPULE....
31 Aug 2018

Eu, de-a lungul timpului m-am convins de un singur lucru: ROMÂNIA NU ARE PRIETENI SAU ALIAȚI ADEVĂRAȚI! Toți o consideră ca o vacă bună de muls și, după ce îi iau laptele, îi otrăvesc pășunea, îi tot schimbă stăpânul care și el, în loc s-o apere, o înfometează, o însetează și chiar dacă ajunge gloabă, tot n-o lasă în pace! Parcă suntem un neam blestemat trăitor într-o țară atât de frumoasă și de bogată, JEFUITĂ pururi de ”aliați” STRATEGI puși în coasta noastră! P.S. ”CINE NU ÎNVAȚĂ DIN TRECUT, RISCĂ SĂ-L REPETE!” Așa că mai moale cu îngroparea trecutului, precum pisica își îngroapă mizeriile!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Aug 2018

@LUPULE...se cheama SINDROMUL STOCKHOLM cand victima se indragosteste de violator asa ajung femeile proaste sa se prostitueze pentru proxenetul care "le iubeste"......ha ha ha securistii marii patri-HOTI care "iubesc tara" si extermina tot poporul ca sa fure ei totul-vezi porcarul din tele-MORMAN care a exterminat toti porcii cu pesta adusa din laboratoare
N-AI îNțELES, CUCUVEA!
31 Aug 2018

Dacă poți fi imparțial, UITĂ-TE ÎN OGRADA ALIAȚILOR (oricare...) și-ai să vezi că nu sunt Albă ca Zăpada! Întreb și eu: DE CE MAMA DRACULUI TREBUIE SĂ FIM BA CU SUA, BA CU RUȘII, BA CU BRUXELL-UL, HA? Dar autonomi nu putem? DE CE? Pentru că NU SUNTEM LĂSAȚI...D-AIA! Fii sincer și NU MAI MANIPULA!!! Știi foarte bine că nu dau doi bani PE TOATĂ ȘLEAHTA POLITICĂ, ORICUM S-AR NUMI EA...iar PARTENERILOR ”STRATEGICI”...NICI ATÂT” Așa că, unde dracu vezi tu sindromul Stockholm?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Aug 2018

Pai iti explic imediat de ce NU POTI FI AUTONOM deoarece nu esti ELVETIA care are statut special si trebuie sa fii membru intr-o organizatie de aparare.....NATO e ceea ce suntem acum si daca-ti amintesti nici macar Ceausescu nu prea mai vroia sa fie sluga rusilor in ultimul timp deoarece daca esti "protejat" de rusi inseamna ca esti un fel de colonie de slugi Iar ceea ce se numeste azi UE este de fapt o alta URSS cu sediul la Frankfurt(in loc de KREMLIN) unde se tiparesc banii si se dau cu dedicatie acolo unde vor niste birocrati pe care nu i-a votat nimeni ca sa conduca Deci ALIATII au si ei probleme destule dar sunt de preferat la ocupatia ruseasca...Austriecii sunt curvele care profita de protectia NATO si fac smenuri cu oligarhii rusi ...asa ceva nu poate sa mai ramana si vor fi schimbari radicale 100% Deci trebuie sa fii membru intr-o alianta militara.......nu poti fi "AUTONOM" ca nu te protejeaza nimeni Si daca tu crezi in prietenia cu ruso-chinezii.....HA HA HA HA HA....astia sunt experti in infipt cutite pe la spate
CUCUVEA...
31 Aug 2018

Nu știu ce ai în seara asta, dar tot o dai cu o eventuală ”apartenență” sau apetit pentru o anumită alianță! UNDE AI VĂZUT CĂ EU CRED ÎN PRIETENIA CU RUSO CHINEZII?!? Îți dau dreptate în privința U.E. care este o altă URSS, DAR NATO, NU E, NU?! Sfântă naivitate sau INTERES PERSONAL, DIRECT! Țin să-ți amintesc că însuși cizmarul cretin a fost păcălit și slugă INCLUSIV la dârloaga amerlocilor pentru păcălirea de a se îndatora la FMI și a obține statutul (de-atunci) de ”națiune cea mai favorizată”...dar pentr GAFA asta monumentală, am tras-o RĂU, noi...din 80 până în 89 când, NE-AU ÎNDATORAT ĂȘTIA, IARĂȘI! Și știi foarte bine prin CINE! În primul rând prin șopârla aia de Isărescu care, DIN CE CLUB ”SELECT” ELETIST, DAR OCULT FACE PARTE?!! Hai, spune! Poate îmi spui și DE CE tot e ținut atâta amar de vreme în funcție...ce zici?
Să MAI șI RâDEM
01 Sep 2018

Dovezi clare că familia regală britanică se trage din țigani: • Prinţul William şi Kate Middleton au palate şi fac mulţi copii; • Ta-su lui Willian, prințul Charles, s-a făcut stăpân peste niște case părăsite de saşi; • Prințul Charles merge prin România cu maşini scumpe, dar cu volan pe dreapta; • Familia regală britanică are rude prin toată Europa; • Acum niște sute de ani, membrii familiei regale britanice stăteau mai mult prin India; • Au nume ridicole. Pe fiul reginei îl cheamă Prinţu’, iar rudele lor au nume gen Marchizu’, Contesa sau Ducesa; • Nu-i vezi niciodată muncind; • Tradiția la ei este să se căsătorească doar între ei; • Fie că e vorba de rege, regină sau bulibașă, succesorul e întotdeauna numit, nu ales; • Membrii familiei regale britanice n-au nici o problemă în a se prezenta la diverse evenimente cu sabia la ei; • Poartă coroane şi mult aur la gât; • Familia regală britanică deţine foarte mulţi cai; • Membrii familiei regale nu sunt integraţi în societate, majoritatea trăiesc izolaţi în palatele lor; • Când participă la parade, preferă să meargă în căruţe trase de cai și dotate cu coviltir; • Deşi au palate, aur şi alte bogăţii, tot primesc bani și de la stat.
REGELE MIHAI,
01 Sep 2018

Tismaneanu, Goma, printre semnatari Declaratiei de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei. DOCUMENT al Tradarii: DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA Astăzi, 16 iunie 1989, odată cu celebrarea funeraliilor victimelor represiunii revoluţiei maghiare din 1956, eveniment de o deosebită importanţă pentru popoarele Europei şi, în special, pentru cele care trăiesc încă sub dictaturi comuniste, a avut loc o întâlnire între membrii Forumului Democratic Maghiar şi Români, semnatari ai următoarei DECLARAŢII:Noi, romani si unguri, Consideram ca libertatea si propasirea celor doua popoare pot fi realizate si garantate numai intr-un cadru politic pluralist de respectare integrala a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
O ACTIUNE COMUNA
01 Sep 2018

a fortelor democratice maghiare si romane se impune pentru atingerea acestui scop. Regimurile comuniste si in special politica dusa de dictatura ceausista a creat o situatie de criza acuta care impiedica comunicarea dintre romani si maghiari. Dialogul inceput astazi intre noi doreste sa invinga aceste piedici si sa stabileasca bazele unor relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic. Data fiind configuratia hartii etnice, solutionarea conflictelor nu poate veni in nici un caz din revizuirea frontierelor, ci din schimbarea rolului lor in sensul liberei circulatii a persoanelor, a informatiei si a ideilor, in conformitate cu acordurile de la Helsinki. Situam deci imbunatatirea relatiilor romano-maghiare in perspectiva procesului de restructurare democratica general-europeana, care singur va fi in stare sa rezolve problemele acumulate de-a lungul istoriei intre popoarele continentului intr-un mod care sa satisfaca interesele legitime ale fiecaruia in parte.
TRANSILVANIA A FOST
01 Sep 2018

si este un spatiu de complementaritate si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre cadiversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata. Dreptul la o reprezentare politica autonoma si la autonomie culturala a fiecarei natiuni trebuie garantat. Realizarea sa implica, printre altele, asigurarea unei scolaritati de toate gradele in limba maghiara, inclusiv reinfiintarea universitatii maghiare din Cluj. Principiile enuntate mai sus vor sta la baza tuturor actiunilor comune pe care semnatarii inteleg sa le duca in viitor. Apelam la organizatiile democratice precum si la acele persoane care impartasesc aceste principii sa se alature acestei actiuni. Budapesta, 16 iunie 1989
SEMNATARI:
01 Sep 2018

Antal G. Laszlo, Antall Jozsef, Balogh Julia, Biro Gaspar, Csoori Sandor, Fur Lajos, Illzes Maria, Jeszensky Geza, Keszthelyi Gyula, Kodolanyi Gyula, Molnar Gusztav, Stelian Balanescu, din partea Cercului Roman din RFG,Mihnea Berindei, vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei “Lupta”, Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului National Liberal.
ULTERIOR
01 Sep 2018

si alte persoane si organizatii s-au alaturat acestei declaratii: Rockenbauer Zoltan si Vagvolgyi Andras, din partea Federatiei Tineretului Democrat (FIDESZ), Partidul Liber Democrat, Asociatia Maghiarilor din Transilvania, prin presedintele Kiss Bela si secretarul Spaller Arpad, intregul colectiv redactional al revistei “2000″, Bojtar Endre, seful sectiei pentru Europa rasariteana a Institutului de Istorie Literara, prof. Bela Kallman, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu, Ileana Vrancea. Declaratia a mai fost semnata, ulterior, si de: George Barbul, Doru Braia, Dina Bratianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea.
LA O LUNA
01 Sep 2018

dupa difuzare, intr-o “Marti, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la resedinta sa de langa Geneva o delegatie din grupul romanilor care au redactat la Budapesta o declaratie comuna impreuna cu Forumul Democratic Maghiar. Aceasta delegatie compusa din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu si Dinu Zamfirescu a inmanat Majestatii sale textul declaratiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat intrutotul continutul declaratiei care exprima convingerile sale privind relatiile dintre popoarele roman si maghiar”.
REACŢIA EXILULUI ROMANESC
01 Sep 2018

LA DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA: Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi – Ion Ratiu, Liciniu Faina, Alecsandru Miele, Ion Varlam, Coriolan Brad DECLARAŢIA CELOR ŞASE Nu e vorba de declaraţia „celor şase“ mari comunişti împotriva lui Ceauşescu. E vorba de declaraţia semnată, la Budapesta de 6 români şi 12 unguri, cu ocazia re-înhumării rămăşiţelor lui Imre Nagy, la 16 iunie anul acesta. Această declaraţie vorbeşte de „cele două naţiuni (română şi maghiară) care s-au format în acelaşi spaţiu geografic“ şi de „dreptul la o reprezentare politică autonomă şi la o autonomie culturală a fiecărei naţiuni (care) trebuie garantat“. Publicăm în acest număr scrisoarea d-lui Liciniu Faina, fost deputat de Târnava Mică şi, într-un real sens, erou al democraţiei româneşti, şi extrase din scrisoarea d-lui Alecsandru Miele, şi el fost deputat, de Satu Mare, cu cinci ani de închisoare fără judecată, în „palmaresul“ său.
APOI COMENTARIILE
01 Sep 2018

d-lui Coriolan Brad şi indicaţiile evaluării „declaraţiei“ pe care dl. Ion Varlaam a facut-o într-o broşură ce Domnia Sa doreşte s-o distribuie sub titlu personal. Publicăm, de asemenea, comentariile ce am făcut la „Vocea Americii“, şi textul exact transmis, aşa cum s-a convenit în prealabil cu d-na Alexandra lonescu la BBC, al dialogului cu dl. Mihai Korne. Uniunea Mondială a Românilor liberi a adoptat o poziţie ne-echivocă în problema relaţiilor româno-maghiare. „SĂ NE ÎNFRĂŢIM“, a fost apelul ce am lansat ungurilor, cu litere de o şchioapă în numărul nostru din iunie 1986. Să luptăm împreună împotriva comunismului. Pentru democraţie. Am repetat aceeaşi idee în Declaraţia din 11 aprilie 1986, în care am cerut „solemn, fraţilor unguri, să înceteze calomnia că ungurii sunt supuşi etnocidului“ în Transilvania. Aşa cum am declarat din nou la BBC şi la „Vocea Americii“, noi avem o reconciliere istorică cu ungurii şi depunem eforturi reale, verificabile, pentru a o realiza, mai ales ajutând pe toţi refugiaţii din România, astăzi în Ungaria, fără absolut nici o distincţie etnică.
PREA MARE IMPORTANţă
01 Sep 2018

nu trebuie să dăm Declaraţiei de la Budapesta. Fără îndoială, vasta majoritate a poporului român nu poate să adopte o astfel de poziţie şi să-şi nege originea. Şi e absolut sigur că românul ardelean, fără excepţie, o respinge. Declaraţia, însă, a făcut un mare deserviciu istoriei şi chiar viitorului poporului român. E prima dată când un grup de români a recunoscut implicit că Transilvania nu e pământ românesc, că ne-am format acolo împreună cu ungurii. E destul să citeşti Erdey Tornete ca să-ţi dai seama că nu vor înceta, de acum încolo, să ne reamintească că această Declaraţie a fost făcută de români patrioţi nesiliţi de nimeni, în deplină libertate, în Lumea Liberă. Mie, personal, mi-a atras atenţia asupra acestui lucru dl. Kszorus, unul din conducătorii militanţi maghiari, la o masă ce ni s-a dat la Washington, în iunie anul acesta. La timpul său UMRL îşi va defini poziţia: pozitiv ca întotdeauna.
DAR ASTăZI
01 Sep 2018

e rândul ungurilor să condamne şovinismul multora dintre ei – de care sunt pline ziarele şi programele de televiziune din lumea întreagă. Astăzi e rândul ungurilor să recunoască explicit că Transilvania e pământ românesc. Dar ca să nu rămână nici o umbră de îndoială: ÎNTR-O ROMÂNIE DEMOCRATĂ, UNGURII ŞI CELELALTE MINORITĂŢI VOR AVEA EXACT ACELEAŞI DREPTURI CA ŞI ROMÂNII ÎN MIJLOCUL CĂRORA TRĂIESC. Ion Raţiu
PROTESTEZ
01 Sep 2018

CU TOATA ENERGIA Domnule Director, Subsemnatul Liciniu Faina, fost avocat în oraşul Blaj, fost deputat al judeţului Târnava Mică, membru al Comitetului Central P.N.Ţ. din anul 1966, în numele meu personal, al românilor ardeleni şi al Partidului Naţional Ţărănesc pe care îl reprezint în mod legitim, vă rog să publicaţi în ziarul (revista) dvs., următoarele: Protestez cu toată energia împotriva „Declaraţiei“ de la Budapesta din 16 iunie 1989, publicată în ziarul „Lupta“ din 22 iunie 1989 şi semnată de un grup româno-maghiar, partea românească fiind reprezentată prin: Stelian Bălănescu, Mihnea Berindei, Adriana Combes, Mihai Korne, Ion Vianu şi Dinu Zamfirescu. Socotesc, împreună cu alţi români ardeleni ajunşi în exil şi care cunoaştem bine istoria relaţiilor româno-maghiare, că „Declaraţia“ de la Budapesta este un act politic deosebit de dăunător românilor din Ardeal şi din statul român. Transilvania nu este un spaţiu de complementaritate, ci un spaţiu de naştere şi dezvoltare a poporului român, oprimat veacuri de-a rândul de maghiarii ce au ajuns în acest spaţiu ca popor năvălitor şi opresor, de abia în sec. XI-XIII.
ÎNTRE ROMâNI şI UNGURI
01 Sep 2018

nu există conflicte, în afara celor create artificial de propaganda maghiară cu scopul de a modifica statutul social al Transilvaniei şi de a-şi asigura promovarea intereselor proprii. Problema grupurilor etnice, de pe teritoriul Transilvaniei şi al întregii Ţări, este de resortul relaţiilor interne, rezolvarea lor nereclamând altceva decât aplicarea corectă şi nediscriminatorie a Declaraţiei Drepturilor Omului şi a Actului de la Helsinki. Represiunea ceauşistă o suferă în mod egal toate naţionalităţile din România şi în primul rând naţiunea română. Liberarea Ţării de sub regimul comunist va aduce deplina libertate politică şi culturală a tuturor locuitorilor de pe teritoriul României, fără nici o discriminare, aşa cum a fost în perioada interbelică. Poporul român a fost întotdeauna tolerant şi iubitor de dreptate. Autonomia politică şi culturală a fiecărei naţiuni în parte, nu poate duce decât la o vastă anarhie politică şi administrativă în spaţiul transilvan, cu prejudicii grave pentru naţiunea română. Ea ar avea ca prime consecinţe o periculoasă animozitate între români şi unguri. Declaraţia de la Budapesta întăreşte puterea tiranică a lui Ceauşescu, românii fiind obligaţi să vadă în el un apărător al intereselor naţionale împotriva pericolului maghiar. Cu stimă, Liciniu Faina
AM FOST CONSTERNAT
01 Sep 2018

de imprudenţa unor confraţi de exil în formularea Declaraţiei de au semnat, împreună cu mai mulţi unguri,la 16 iunie, la Budapesta. Au folosit cuvinte necorespunzătoare. De exemplu, „ne-am format“, în loc de „am trăit în acelaşi spaţiu geografic“. Pe urmă, se vorbeşte despre o autonomie politică şi culturală a minorităţii maghiare în Transilvania, de parcă n-ar fi avut depline drepturi în România Mare? Declaraţia aceasta vorbeşte de un neadevăr, ştiut de toată lumea, când cer „redeschiderea Universităţii maghiare din Cluj“. Din acest text cei neiniţiaţi, sau de rea-credinţă, pot deduce că, între cele două războaie, ea a existat, în realitate o astfel de universitate n-a existat niciodată şi nici Partidul Naţional Maghiar n-a cerut aceasta, având deschise, nelimitat, toate universităţile din ţară.
DIN SEMNAREA
01 Sep 2018

acestei declaraţii de la Budapesta, s-ar putea deduce că noi, românii, suntem de acord cu aceste doleanţe maghiare. Noroc că aceşti 6 semnatari nu reprezintă poporul român, sub nici o formă, decât pe ei înşişi. Eu cred că ei, în marele entuziasm de la 16 iunie de la Budapesta, au semnat fără să-şi dea seama… La 4 iulie a.c., o parte din aceşti confraţi au prezentat-o M.S. Regelui ca o mare realizare, iar Regele, la fel a aprobat-o şi i-a felicitat. Sigur că nici el, Regele, n-a sesizat termenii necorespunzători ai acestei declaraţii. Dar, El a dat, totuşi, dovadă de înţelepciune şi simţ politic, declarând că ungurii s-au bucurat totdeauna de drepturi egale în România, conform Constituţiei din 1923. Alecsandru Miele (R.F.G.)
PROTEST LA
01 Sep 2018

„DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA” Dialogul „între cele două naţiuni care s-au format în acelaşi spaţiu geografic“ afirma Declaraţia semnatarilor de la Budapesta. Aceasta ar însemna că şi românii sunt un popor migrator, pripăşit pe meleagurile carpatine, la fel ca ungurii ce au năvălit din Asia Centrală şi s-au aşezat în câmpia Panonică. Prin girul semnăturii lor au confirmat teoria maghiară de dezvoltare a celor două naţiuni, respectiv română şi maghiară, în acelaşi timp formarea poporului român cu mult înainte de venirea lor şi pe un spaţiu mult mai mare decât este azi România, incluzând bineînţeles şi Transilvania. Autonomia politică a Transilvaniei, înseamnă a fărâmiţa şi mai mult ţara şi poporul român şi eliminarea lui din istorie va fi mai sigură şi mai rapidă. Azi Transilvania ne aparţine ca teritoriu legitim, pentru că este vatra de naştere şi suferinţă a poporului român din Transilvania. Acest drept legitim a fost recunoscut şi confirmat prin pacea semnată la Trianon. Amputarea Transilvaniei nu va schimba cu nimic structura politico-socială a României actuale, care în momentul de faţă este simţită mai mult de naţia română decât de naţionalităţile conlocuitoare. Nu Transilvania este cauza nenorocirilor din România. Cauza este regimul politic şi conducătorii lui, care guvernează în ţara noastră. Fatalitatea istorică a năpăstuit ţara noastră cu cel mai despotic, totalitar regim politic pe care l-a cunoscut vreodată istoria, împotriva acestuia trebuie luată poziţie, căci prin nimicirea lui se va obţine nu numai salvarea poporului român din ghiarele satanei, ci şi a tuturor naţionalităţilor ce locuiesc în graniţele României. Transilvania trebuie apărată şi nu scoasă la mezat. Dr. med. Coriolan Brad (R.F.G.) „Românul liber” (Londra), V, nr. 9, septembrie 1989 Surse: CivicMedia si AlterMedia
Random imageUltimele stiri

loading...