2019-03-25 04:32


Kovesi ar putea afla miercuri decizia CSM privind refuzul de a merge la comisia de anchetă a alegerilor din 2009

 |  10:03
Kovesi ar putea afla miercuri decizia CSM privind refuzul de a merge la comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar putea pronunţa miercuri decizia în dosarul în care fosta şefă a DNA este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a se prezenta la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. CSM a amânat de patru ori pronunţarea unei hotărâei în acest caz.

Ultima amânare în acest caz a fost dispusă de Secţia pentru procurori a CSM în 11 iulie, când a fost fixat un nou termen pentru 25 iulie.

În acest caz, acţiunea disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi a fost declanşată în 18 aprilie de către Inspecţia Judiciară, care îi impută că a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Inspectorii spun că prin neprezentarea la Comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat.

În 11 iulie, Inspecţia Judiciarăa declanşat o nouă cercetare disciplinară faţă de fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi, după ce în conferinţa de presă pe care a susţinut-o în luna februarie la sediul DNA a citit pasaje din stenograme dintr-un dosar aflat în curs.

Aceasta este a patra cercetare disciplinară începută de IJ faţă de Laura Codruţa Kovesi.

Prima acţiune disciplinară în cazul procurorului şef al DNA a fost declanşată de Inspecţia Judiciară în 12 ianuarie, o acţiune similară fiind declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA. Procurorului şef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Una dintre abaterile constatate de IJ în cazul lui Kovesi se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru din 18 iunie 2017.

De asemenea, procurorului şef al DNA i se impută că "a folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor".

În 11 aprilie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a început o altă acţiune disciplinară faţă de Kovesi, inspectorii judiciari spunând că Laura Codruţa Kovesi a săvârşit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, după ce şi-ar fi desemnat consilierul judecător Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-25

TAGURI: laura codruta kovesi, kovesi, csm, refuz, comisia de ancheta, alegeri,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FELICITARI KOVESI
25 Iul 2018

Nici un roma zdravan la cap nu s-ar fi prezentat in fata unei PSEUDO -COMISII FORMATA DIN NISTE REBUTURI PSD CU SCOPUL DE A ENIGRA IMAGINEA UNOR PERSOANE PUBLICE. UITATI-VA CE STUDII AU ICHELE CA CIORDACHE SI NIPULICEA SAU INCOMPATIBILA CATANICIU. DE RASUL CURCILOR CU ACESTE GUOAIE POLITICE .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Iul 2018

in loc sa anchetati asazisele "alegeri" din 2009 ar trebui sa va intrebati DE CE PERMANENT POPORUL ROMAN E PUS SA ALEAGA RAUL CEL MAI MIC INTRE DOUA PERSOANE LA FEL DE CORUPTE...concluzia mea este ca VOTEZI DEGEABA...totul e facut sa mearga ca o masinarie infernala in folosul mafiotilor care stau in spatelescenei//Cei doi candidati din 2009 erau doua catastrofe ,Geoana marioneta lui Vantu si Basescu sluga lui Cocos-Ghita-Ponta................chiar asa nu mai exista oameni de buna credinta in Romania?ne conduce acelasi "sistem ticalosit" apropos de declaratiile lui Basescu care "suge licuriciul cel mai mare" Acum stim cu totii despre ce era vorba...si ce fel de "licurici" se suge la Cotroceni-Uite ca a ajuns presedinte Johannis si tot degeaba,tot licuriciul taie si spanzura peste tot cu ajutorul lui Drac-nea,nici macar presedintele nu mai are vreun cuvant de spus ,constitutia a ajuns un fel de elastic pe care-l intind dupa cum le convine .....Problema nu a fost niciodata Kovesi,ci trebuie cautata in alta parte>>>>>cine crede ca Kovesi a avut vreo legatura cu alegerile din 2009 e nebun de-a binelea,ea era ca si multi altii dornica sa se dea cu "ursul" adica sa fie in tabara castigatoare Dupa parerea mea "licuriciul" nu inseamna persoane din Romania ci din afara tarii...am si eu dreptul la o parere nu?
ANONIM
25 Iul 2018

Felicitari cucoana nebuna si corupta pusa sa faca dreptate in Romania Plagiatoare mincinoasa Sa dai banii inapoi la statul Roman bani luati cu japca in urma unor diplome false Mafioato ,cum de te mai rabda pamantul mafioato
@ ANONIM BOLNAV
25 Iul 2018

Pe unde esti fugit borfasule ? Costa-Rica sau Madagascar. Cati bani a dat inapoi primul plagiator al tarii ponta ? Ai cuvintele de la closetul 3 si creerul spalat de ciutacu si gadea slugile puscariasului felix. Mergi si te trateaza dupa cat ai furat impostorule.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...