2019-04-23 15:44


Kovesi, audiată la Secţia specială de investigare a magistraţilor! În ce dosar are de răspuns la întrebări

 |  12:56
Kovesi, audiată la Secţia specială de investigare a magistraţilor! În ce dosar are de răspuns la întrebări

Laura Codruța Kovesi a fost chemată, din nou, la Secţia de investigare a magistraţilor, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, anunţă România TV. Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ al lui Sebastian Ghiţă. Săptămâna trecută, tot în acest dosar, au fost audiaţi ca martori jurnalistul Ion Cristoiu şi fostul ministru Gabriel Oprea.

Laura Codruţa Kovesi este audiată joi la Sectia de Investigare a Magistraţilor. Fosta şefă DNA este aşteptată la audieri în jurul orei 13.

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat joi la Secţia pentru investigarea magistraţilor în legătură cu fotografia în care apare fost şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi depusă de Sebastian Ghiţă. Cristoiu a precizat că există o singură fotografie la dosar şi că aceasta nu este făcută acasă la Ghiţă, ci la crama Budureasca, care îi aparţine omului de afaceri.

Jurnalistul a spus că audierea a durat în jur de 45 de minute. „Eu nu am fost niciodată la DNA, mie nu mi-au luat telefoanele. Au stat de vorbă înainte de mărturia propriu-zisă și am întrebat-o pe doamna procuroare Adina Florea dacă e oficial sau nu și mi-a spus că oficial sunt citat, dar a apelat la metoda telefonului.

Şi fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost audiat, însă el a fost reţinut în declaraţii.

"Un cetațean roman a făcut o plângere și am fost chemat ca martor. Nu pot să dau nume. Este un dosar în curs. E posibil să îl fi invitat la cină în sufrageria mea. O cină nu încalcă legea, în toate funcțiile pe care le-am deținut am sprijinit justiția. Cred că România are nevoie de o justiție puternică, nu una care încalcă legea", a declarat Gabriel Oprea la ieșirea de la parchet.

Kovesi a fost audiată şi în 15 februarie, la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-28

TAGURI: kovesi, sectia speciala, magistrati, dosar, nicoale popa, sebastian ghita,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONYMOUS
28 Mar 2019

Acum ii place cum este purtata ea pentru cercetari ? Asa punea ea pe procurori sa poarte oamenii nevinovati si cu catuse la mana.Asa ar trebui si ea sa vina la cercetari si inca se planga ca nu is respetate drepturile procedurale.Huooooooooooooooooo imputito !!!!
FREACA MENTA
28 Mar 2019

UN FLEAC V-AM INPUSCAT . SI-A TRAS SI EA PLIMBARI LA HOTELURI CU GAGIU DE LA SECURITATE , PLATITI DE NOI . BINE INTELES UMERI CRACI . IN TIMPUL SERVICIULUI .
MAFIA PROCURORILOR OUT !
29 Mar 2019

La puscarie ! sa vada si ea cum este in catuse. Nimeni nu este mai presus de lege. Sefia este efemera.
Random imageUltimele stiri


STARBAG