2018-12-16 10:17


KOVESI, chemată din nou la Comisia parlamentară de anchetă. Ce riscă șefa DNA dacă nu se prezintă luni

 |  13:08
KOVESI, chemată din nou la Comisia parlamentară de anchetă. Ce riscă șefa DNA dacă nu se prezintă luni

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este invitată luni pentru audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

"A fost făcută propunerea către biroul comisiei ca luni să fie invitată doamna Codruța Kovesi la audieri, biroul comisiei va urma să ia decizia. A intervenit decizia CCR care spune că, în baza principiului colaborării între instituții, persoanele care exercită o funcție într-o instituție publică, ce nu se află sub control parlamentar, sunt obligate să vină. De aceea cred că este datoria noastră să reiterăm această invitație", a declarat joi, la Palatul Parlamentului, președintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Oana Florea, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că se vor face propuneri către biroul comisiei pentru a fi invitate și celelalte persoane care nu s-au prezentat la audieri.

Pe ce variante merge comisia

Oana Florea a menționat că, în cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiției, fie face plângere penală șefei DNA.

"Vom face ceea ce spune legea și Regulamentul, decizia va fi luată de către toți colegii, prin vot. Fie vom înainta către șeful instituției, așa cum spune Constituția procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, deci va trebui să formulăm o plângere către Ministerul Justiției, fie, dacă colegii consideră oportun, varianta domnului Pleșoianu (sesizarea organelor de urmărire pentru obstrucționarea activității comisiei prin neprezentarea în mod repetat - n.r.)", a arătat Florea.

La rândul său, deputatul PSD Liviu Pleșoianu, membru al comisiei, a precizat că aceasta este ultima șansă a Codruței Kovesi de a salva onoarea instituției pe care o conduce.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: kovesi, dna, comisie, ancheta, parlament, alegeri, 2009
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABUIN
06 Iul 2017

Si ce daca e chemată !!! EA ESTE DNA SI FACE CE VREA MUSCHII EI .... chiar si sa plagieze.....poate din cauza acestor mușchi sa fie STEARPA???
NAE JEG
06 Iul 2017

Cata aroganta, cat tupeu, cata nesimtire. Asta e simbolul anticoruptiei?
SA CRAPE POSTACII...
06 Iul 2017

AIA CARE NU MAI POT DE GRIJA EI.SIC!
Să CRăPI
06 Iul 2017

și tu, ținându-te de mâna imbecilei de Kovesi! Îngrămădită, mincinoasă, acoperind mizeria politică! Așa au ajuns infractorii să conducă în continuare România, și din cauza ei!
Random imageUltimele stiri


loading...