2018-12-11 20:14


KOVESI contraatacă: Aceste motive sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate

 |  15:34
KOVESI contraatacă: Aceste motive sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că motivele invocate de ministrul Justiţiei în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

"Aceste motive sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate", a afirmat Kovesi, spunând că nu există niciun fel de probe pentru unele acuzaţii din raportul ministrului Toader.

Ea a spus, la începutul şedinţei, că a pregătit un material cu activitatea DNA începând din 2016, iar câte un exemplar le va da membrilor CSM şi ministrului Justiţiei.

Kovesi a arătat, la şedinţa CSM, că, de când a preluat conducerea DNA, Direcţia a avut cele mai bune rezultate de la înfiinţare: "De la preluarea mandatului, DNA a ânregistrat cele mai bune rezultate de la înfiinţarea instituţiei".

"Motivarea vizează încălcarea repetată a Constituţiei. La o simplă accesare a CCR veţi observa că sunt 50 de admiteri. Nu a existat niciodată o cerere de schimbare a şefului instiţuţiei. S-au constat 13 conflicte de constituţionalitate, dar nu e nimic unic în asta. Ne dovedeşte că există interpretări diferite. Dacă astfel de situaţii nu a există, CCR nu şi-ar avea rostul.

Ce este însă interesant e că prin raportul scris, Ministrul Justiţiei aplică retroactiv deciziile CCR.Practic reproşează unui magistrat că nu a prevăzut o astfel decizie.

În ceea ce priveşte punctul 2 – decizia 68 din 2016 a CCR- DNA şi-a arogat competenţe. (...) Aş vrea să arăt că şi în acest caz îmi reproşează că nu m-am gândit că aş putea să intru în conflict cu altă instituţie, că se poate ca CCR să decidă că e un conflict instituţional. Am respectat dispoziţiile legale, jurisprudenţa ÎCCJ şi a Currţii Europene a Drepturilor Omului. (...) O să găsiţi în pagina 7 şi 8 a raportului.

Am ajuns la punctul 3, care se referă la decizia 611 a CCR. Motivul pentru revocare e că nu am dat curs celor 3 invitaţii de a mă prezenta la comisia de anchetă. Aş vrea să vă spun că am răspuns la toate solicitările, am răspuns în scris.Nu m-am prezentat ş i am răspuns în scris că nu am date sau documente privind activitatea comisiei. S-a făcut o verificare a Inspecţiei Judiciare şi s-a constatat că nu am încălcat nicio prevedere. Faptul că răspunsul nu a fost mulţumitor, nu e o eventuală încălcare a prevederilor legale şi constituţionale.

Ce ne facem cu magistraţii care zilnic aplică prevderi din codul de procedură penală şi CCR decide că sunt neconstituţionale? O să sancţionăm toţi magistraţii că nu au prevăzut o decizie a CCR?", a declarat Laura Codruţa Kovesi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-27

TAGURI: kovesi, dna, ministrul justitiei, csm,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAID
27 Feb 2018

slugoiul mafiei psd alde moldoveanul cazut in cap toader este compromis total.psd alde il vor arunca la wc ca pe o carpa murdara.este compromis si la iasi si in fata studentilor care-l vor lua in suturi.plus ratatul de fiu angajat ilegal la o facultate in iasi.o familie de slugi ale mafiei.
ADEVARAT
01 Mar 2018

Dar dadeam Jos chiloti , in via lui GHITA
Random imageUltimele stiri


loading...