2018-12-14 21:25


Kovesi: Da, este o situaţie de criză pe care nu ne-am dorit-o, pe care nu ştiu dacă o puteam evita

 |  13:45
Kovesi: Da, este o situaţie de criză pe care nu ne-am dorit-o, pe care nu ştiu dacă o puteam evita

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a recunoscut că instituţia a trecut în ultimul printr-o situaţie de criză pe care procurorii nu şi-au dorit-o şi care probabil nu ar fi putut fi evitată, însă se declară optimistă că această criză poate fi depăşită. Kovesi s-a adresat procurorilor Direcţiei, spunând că împreună pot dovedi că DNA este o instituţie de elită.

„Suntem într-o perioadă în care s-a vorbit mult despre DNA, s-a vorbit mult şi despre mine, mai ales în ultimele zile. Sunt lucruri adevărate, lucruri neadevărate, dar astăzi o să spun eu un lucru adevărat despre mine. Sunt o persoană optimistă şi colegii ştiu acest lucru. Şi sunt foarte consecventă în optimismul meu şi nu mă bazez doar pe ceva ce simt. Mă bazez pe ceea ce am spus de foarte multe ori: cea mai importantă resursă a DNA sunt oamenii care lucrează în DNA, acei oameni care au depus eforturi să-şi facă treaba”, a declarat Laura Codruţa Kovesi miercuri, la finalul şedinţei de prezentare a raportului DNA pe anul 2017.

Procurorul şef a recunoscut că DNA trece printr-o situaţie de criză care, probabil, nu ar fi putut fi evitată.

„S-a spus aici că trecem printr-o situaţie de criză. Da, este o situaţie de criză pe care nu ne-am dorit-o, pe care nu ştiu dacă o puteam evita, dar cu siguranţă este o situaţie de criză din care noi putem trage nişte concluzii şi pe care le-am şi tras în întâlnirile pe care noi le-am avut săptămâna trecută”, a spus Kovesi, conform News.ro.

Ea s-a adresat procurorilor din DNA, spuându-le că împreună pot rezolva momentele grele ale instituţiei şi pot dovedi că DNA reprezintă o structură de elită.

"Cred că, până la anul, va trebuie să dovedim împreună dacă optimismul meu este real sau nu. Şi această situaţie de criză nu o poate rezolva nimeni, doar noi o putem rezolva. Sigur, avem Inspecţia Judiciară, avem CSM, dar acest moment greu al instituţiei îl putem rezolva doar noi şi nu o să rezolve nimeni această problemă dacă noi nu ne ajutăm singuri. De aceea sunt optimistă şi sper ca în acest an, prin ceea ce o să facem, prin comportamentul nostru, să dovedim că suntem o structură de elită şi că ceea ce s-a întâmplat în acest an au fost doar nişte cazuri singulare. Rămâne la prezentarea raportului de activitate de anul viitor să vedem dacă optimismul meu a fost exagerat”, a mai spus şefa DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-28

TAGURI: kovesi, dna,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...