2019-02-20 13:37


Kovesi, interviu în presa americană. Ce spune despre DECIZIA CCR

 |  22:43
Kovesi, interviu în presa americană. Ce spune despre DECIZIA CCR

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a avut prima reacţie după decizia decizia CCR care îl obligă pe Iohannis să o demită din funcție. Aceasta a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prestigioasei publicaţii americane The New York Times despre semnificaţia deciziei CCR şi despre continuarea luptei împotriva corupţiei.

"Într-un inteviu acordat chiar în sediul Direcţiei, aceeaşi clădire care a găzduit centrul de comandă al Armatei Române în Al Doilea Război Mondial, Kovesi îşi apără funcţia", scriu jurnaliştii de la The New York Times.

"Este greu să schimbi mentalităţile. Ultimii cinci ani au însemnat enorm pentru România", a declarat şefa DNA.

"Stilul dur al doamnei Kovesi, maniera de a nu lua prizonieri i-au adus mulţi duşmani în sfera politică. Pe măsură ce presiunea asupra domnului Dragnea creştea, acesta a contraatacat tot mai agresiv", mai scriu autorii articolului

"Din cauza investigaţiilor noastre, din cauza condamnărilor, în ultimul an şi jumătate presiunea asupra instituţiei noastre a crescut cu siguranţă. Dacă independenţa procurorilor dispare - aşa cum pare că se întâmplă - slujba nu devine mai dificilă. Devine imposibilă", a mai declarat Kovesi.

Jurnaliştii americani susţin că decizia CCR privind revocarea şefei DNA pune în pericol independenţa procurorilor şi critică dur acţiunile liderului PSD, Liviu Dragnea.  

”Lupta anticorupție este periclitată serios după ce Curtea Constituțională a decis revocarea șefei DNA și a înlăturat pur și simplu prevederile legale care asigurau protecția procurorilor și judecătorilor față de presiunile politice”, arată NYTimes.

Este criticat şi faptul că PSD ”își radicalizează susținătorii promovând teoriile conspirației, atacându-l pe Soros și caracterizându-i pe critici drept păpușile unui sistem paralel abject”.

În acest sens, mitingul PSD este prezentat ca pe un eşec, un eveniment la care au fost aduşi zeci de mii de oameni fără ca aceştia să ştie de ce.

Articolul din NY Times aminteşte de obsesia lui Dragnea pentru George Soros, comparându-l pe liderul PSD cu Donald Trump.

În articol sunt citate mai multe persoane din zona opoziţiei şi dintre susţinătorii şefei DNA: Laura Ştefan, Cristi Danileţ, Alina Gorghiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-17

TAGURI: dna, kovesi, interviu, new york times, decizie ccr, iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAID
18 Iun 2018

Lazaroiu(ceausescu)trebuie dat afara de la ccr.a expirat mandatul si oricum deciziile luate cu el sunt ilegale deci nule ce sa mai vorbim.dorneanu dragnea iordache toader trebuie arestati pentru complot.neaga si gasca de hoti si sabotori de la cnair arestati .ce faci kovesi si iohannis ?de ce nu actionati si va uitati cum sunteti terminati de infractori?kovesi tu ai masina?nu vezi bataia de joc de la min transporturilor si cnair?
JURASIC PARK
18 Iun 2018

soros sa dea in judecata pe dragnea si psd alde sa ceara sute de milioane de euro despagubiri sa vedem ce fac ratatii psd cu aberatiile lor.este o uimire totala cum de apar in functii de conducere asemene mutanti genetici cu gandire retrograda si bolnavi psihici.
@ RAID
18 Iun 2018

Poti sa ne faci ceva pe furiș ?? Si sa o lingi pe plagiatoare si palmier....doi STERPI ce fac umbra pământului degeaba ....ALUPIGUS
ANONIM
18 Iun 2018

@Jurasik Park, ratatii dtale platesc. Au furat de au stins, chiar au de unde plati chiar si sumele de dta considerate ca pretentii. Numai ca banii aceia chiar nu i se cuvin bovinului Soros. Si nu va face actiune in instanta pt ca asti sunt oamenii altora, e lupta ei intre ei ai lor, de aceea lacheilor nu li se imputa nicio suma, ei sunt doar la ordin
ANONIM
18 Iun 2018

Secretul este sa citesti invers invitatia la sex pervers, o stiu de la un student la medicina, azi e ginecolog. Iar el are dreptate: tipa este un instrument, cum pare a fi al basescului despre a carui fatarnicie si mod de a ajunge cineva rasarit in tara doar prin sluj gretos inafara, care executa mizerii dp mizerii si pe urma aplica prostalirea prin instrumentul kovesoaie, ba in plus le percepe taxe de scapaciune din care se infrupta cot la cot cu kovesoaie, apoi daca unii nu vor sa se faca redistribuirea din cascavalul inhatat, o dau jos pe kovesoaie, stie ea pe cine a jumulit si nu trebuia, d-aia pica, ca a incalcat un cod
ANONIM
18 Iun 2018

MAI TRAIESC IN SCAUN INCA 50 ANI . SINT NEMURITOARE SI FERMECATA CU FARMECE
ALENNA ALISON
26 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț   ma sunat exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...