2019-01-17 17:14


Kovesi: Ministrul Justiţiei invocă un raport al Inspecţiei Judiciare care nu a fost aprobat de CSM în acea formă

 |  16:02
Kovesi: Ministrul Justiţiei invocă un raport al Inspecţiei Judiciare care nu a fost aprobat de CSM în acea formă

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat marţi că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a invocat, în susţinerea cererii de revocare a sa din funcţie, elemente conţinute în forma iniţială a unui raport întocmit de Inspecţia Judiciară, din care doar o parte dintre concluzii au fost însuşite de Consiliul Superior al Magistraturii.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că acuzațiile ministrului Justiției, Tudorel Toader, conform cărora ar fi criticat deciziile CRR sunt nereale.

”Domnul ministru a criticat faptul că în cadrul unor evenimente publice am contestat actele sau deciziile CCR. Niciodată, în intervențiile publice și nici în cadrul ședințeor de la DNA nu contestat autoritatea CCR, nu am criticat, nu am emis nicio judecată de valoare, nu am emis crititi cu privire la vreuna dintre decizii. În schimb, ca și conducător de instituție a trebuit să evaluez de fiecare dată impactul anumitor decizii CCR sau impactul pe care anumite modificări legislative le au asupra activității DNA, pentru alocarea resurselor instituției. Spre exemplu, există aceea decizie a CCR privind modul în care se realizează interveceptările, ceea ce a necesitat o reacție instituțională pentru a face toate modificările, în așa fel încât să respectăm în totalitate aceste decizii”, a declarat Laura Codruța Kovesi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-27

TAGURI: kovesi, ministrul justitiei, Inspectia Judiciara,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...