2018-12-13 19:56


Kovesi: Peste 100 de magistrați au fost trimiși în judecată

 |  20:57
Kovesi: Peste 100 de magistrați au fost trimiși în judecată

Peste 100 de judecători și procurori au fost trimiși în judecată în ultimii cinci ani pentru fapte de corupție și mai mult de 60 dintre ei au fost deja condamnați, în ultima perioadă înregistrându-se o scădere a cazurilor de acest gen în rândurile magistraților, a afirmat procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie Agerpres.

În opinia sa, un rol important în prevenirea cazurilor de corupție în rândul judecătorilor și procurorilor revine Consiliului Superior al Magistraturii, dar și șefilor de instanțe și Parchete.

În privința dosarelor instrumentate de magistrați care s-au dovedit a fi corupți, șefa DNA a explicat că există posibilități de atacare a soluțiilor incorecte.

 

"Noi, (...) atunci când investigăm astfel de fapte, încercăm să descoperim toate faptele de corupție care s-au comis cu privire la anumite dosare sau la anumite soluții. De foarte multe ori reușim să dovedim luarea unei sume de bani doar pentru pronunțarea unei anumite soluții, celelalte soluții cu siguranță pot fi verificate de către Inspecția Judiciară dacă nu sunt definitive, dar dificultatea apare când vorbim de soluții care sunt deja definitive. Multe dintre sentințe poate sunt chiar și executate, există căi extraordinare de atac ce pot fi folosite atunci când procurorul sau judecătorul implicat în soluționarea unui dosar a comis o faptă de corupție, iar persoanele care au interes în cauză pot să facă acest lucru", a spus Kovesi, scrie Agerpres..

 

În ceea ce privește pedepsele aplicate magistraților corupți, șefa DNA a apreciat că nu este nevoie de o creștere a cuantumului celor deja existente, ci de aplicarea lor cu mai multă severitate, în condițiile în care peste 60% din pedepsele date în cazurile de corupție sunt cu suspendare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: Kovesi, magistrati, pedepse
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PENTRU CARACATITA
25 Noi 2015

Legea lui Cuza era cea mai buna . Din aceasta cauza sa desfintat . Nu mai este raspunderea , sau abuzul salariatului , inpotriva cetateanului . trebuie sa le dea pedepse de 3 ori mai mare . Au jurat pe Constitutie , biblie si ei ca oameni ai legi . Dar cine amina dosarele 10 - 15 ani ?
RONI
26 Noi 2015

Adevarul eate ca judecatorii corupti care activeaza in sistem aundistrus Romania si multi oameni.Ceea ce ma surprinde este tupeul acestor mafioti ca si reactia CSM care de multe ori apara infractorii de judecatori sub un pretext idiot si anume independenta justitiei.Pai cine ii opreste sa dea solutii corecte? Nu a luat nici o masura impotriva judecatorului spagar constantinescu care a eliberat pe umflatul de primar piedone in dispretul celor 60 de morti.Va dati seama ce animale sunt in justitie.Apoi dna Kovesimaveti o mare problema:blaga in libertate basescu in libertate,cnadr gruparea de crima organizata cu bugete de miliarde de euro fara sa faca autostrazi ci sa demolezeautostrqzi in libertate,boc in libertate'oltean in libertate'de la psd ati cam luat .Explicati care este strategia dvs.sa o intelegem si noi.Protejati pe unii si inchideti pe alt?
Random imageUltimele stiri


loading...