2018-12-18 17:25


Kövesi: S-a terminat cu lupta anticorupție!

 |  12:15
Kövesi: S-a terminat cu lupta anticorupție!

Laura Codruța Kövesi, procurorul șef al DNA, consideră că, dacă ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codului Penal va intra în vigoare, practic s-a terminat cu lupta anticorupție.

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Kovesi a spus că DNA a primit, marți, în jurul orei 19,00, proiectele de la Guvern, pentru un punct de vedere.

„În timp ce lucram la punctul de vedere, a fost adoptată în toiul nopții această ordonanță de urgență, care, din perspectiva noastră, aduce modificări extrem de grave, iar lupta anticorupție va fi lipsită de relevanță dacă ea își va produce în totalitate efectele”, consideră Kövesi.

„Practic, fiecare zi care trece, începând de azi-noapte, este un risc major pentru sistemul de justiție. În fiecare dimineață, ne putem trezi că sunt modificate competențe, că sunt modificate proceduri, că este modificat statutul magistraților, nu mai avem niciun fel de predictibilitate”, mai spune șefa DNA.

„Dacă o să fie o hotărâre de consiliu local sau o hotărâre de guvern, prin care funcționarii, cu încălcarea legii, emit aceste acte cu caracter normativ și produc prejudicii, ei nu vor putea fi investigați”, a explicat Kövesi.

„Dezincriminarea infracțiunii de abuz în serviciu — pentru tot ceea ce înseamnă infracțiuni care produc prejudicii, până la 200.000 de lei, nu vor mai putea fi pedepsite. Haideți să vă dau un exemplu. Dacă la un spital, un manager va avea la dispoziție, nu știu, 3 miliarde de lei să cumpere medicamente, acesta va putea să împartă acea sumă în sume mai mici, sub 200.000 de lei, iar contractele de licitație să le dea cui dorește — familiei sale, prietenilor, la ce firmă vrea, în ce modalitate vrea, prin încredințare directă, fără nicio procedură, la prețuri supraevaluate, pentru că nu va mai putea fi cercetat pentru acest tip de faptă”, a mai precizat Laura Codruța Kövesi, în intervenția la postul de televiziune, citată de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: kovesi ordonanta iordache cod penal gratiere abuz in serviciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
01 Feb 2017

PROBLEMA E MULT MAI MARE DECAT MICILE HOTZOMANII DIN LICITATIILE TRUCATE......SI ANUME FAPTUL CA PARTIDELE INFESTATE DE ACOPERITI NU MAI SUNT ACCEPTATE DE OAMENI...NU SUNT VOTATI NICI PNL.........NICI PMP(VAI CE GOGOASA UMFLATA CU SECURISTI)...........DECI NU ARE CINE SA SE OPUNA BARONILOR ROSII.>>>>>>>>>ROMANIA ARE UN SISTEM POLITIC PROFUND VICIAT>>>>>>>>>DEMOCRATIA E DOAR O FARSA....CIRC FACUT DE SECURISTII DIN CC AL PCR...........BEIZADELELE..........CUMETRIILE...........LA FEL CA PE VREMEA LUI CARAGEA VODA..........CU FANARIOTII.........JOHANNIS A FACUT MARE GRESEALA CA A NUMIT PREMIER PSD.....TREBUIA SA REFUZE SI SA DECLANSEZE ANTICIPATE..PANA LA URMA TOT ACOLO SE VA AJUNGE
WILHELM DE BAVARIA
01 Feb 2017

Să mori tu si cretina de sluga ?
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
01 Feb 2017

AI AMINAT 12 ANI MARILE FURTURI . ESTI PRIMUL COMPLICE AL HOTILOR . ERAI IN CATALEALA CU GHITA DE 6 ANI . AI DISTRUS TARA CU HORTISTI .
ELENA DIN TROIA
01 Feb 2017

AI AMINAT DOSARELE DE MARI FURTURI SI TICALOSI , DISTRUGIND TARA . DEMISIA SI TRIBUNALUL MILITAR COLONEL DE POLITIE A LUI GENERALISIMUL OPREA SI DRAGNEA
Random imageUltimele stiri


loading...