2017-01-20 07:56

EVENIMENT


Kovesi asmute DNA pe magistraţi

 |  19:52

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are responsabilitatea de a “face curăţenie” în sistemul de justiţie, iar în ultimii ani a crescut numărul magistraţilor care au fost cercetaţi şi trimişi în judecată pentru corupţie, a declarat ieri la Galaţi procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.

“Responsabilitatea pentru a face curăţenie în sistem din punctul de vedere al magistraţilor corupţi revine Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În ultimii ani, rezultatele DNA au dovedit că procurorii anticorupţie şi-au luat foarte în serios această activitate. Numărul magistraţilor care au fost cercetaţi şi trimişi în judecată a crescut de la un an la altul. Vă pot spune că, da, sunt dosare în lucru care îi privesc pe magistraţi. Unele au putut fi făcute publice, altele nu. I-am încurajat pe colegii de la DNA ca de fiecare dată când există indicii că un magistrat comite fapte de corupţie să facă investigaţii. Sigur, toţi cei care sunt cercetaţi în acest moment sau care au fost trimişi în judecată se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Sunt convinsă că procurorii DNA, aşa cum au avut în trecut dosare, vor avea în continuare în vizor pe magistraţii care nu înţeleg să îşi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu”, a afirmat Kovesi.

Procurorul general al României a participat la prezentarea bilanţului parchetelor aflate sub competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ocazie cu care şi-a exprimat aprecierea faţă de munca procurorilor în ciuda crizei de personal din sistem.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-07

TAGURI: kovesi, dna, magistratiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

80=170
02 Mar 2012

La cat,ii de inalta-nu o doare mijlocul de cat este de "aplecata",fata de bishnitzarul de la TroCoceni??!!!Normal ca e "suparata pe magistrati: ei fac dosare politice( morar si kovaseala) si magistratii ii dau peste "botic"

Adauga un comentariu

Random image