2017-01-24 17:08


Kovesi: Invalidarea membrilor CSM blochează toată politica de personal din justiţi

 |  18:08
Kovesi: Invalidarea membrilor CSM blochează toată politica de personal din justiţi
Procurorulgeneral Laura Codruţa Kovesi a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă laCluj, că invalidarea membrilor CSM blochează toată politica de personal dinjustiţie, transmite corespondentul Mediafax.

Kovesia declarat că nici procurorii care au câştigat concursurile nu pot fi angajaţiefectiv. "Din nefericire, în această perioadă, toată activitatea dinjustiţie, din perspectiva politicii de personal, va fi blocată până când nu seva rezolva problema validării sau invalidării membrilor CSM. Este o perioadă încare s-au ţinut concursuri de admitere pentru cei care au vechime de cinci ani,concursuri de admitere pentru Institutul Naţional al Magistraturii. Urmare a publicăriiîn Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale, activitatea CSM a fostoarecum blocată din cauza faptului că membrii CSM nu au fost validaţi şi nu s-aluat o decizie privitor la aceştia", a spus Kovesi.

Conformprocurorului general, din acest moment tot ceea ce înseamnă angajarea,transferul, evaluarea, sancţionarea procurorilor nu se poate face până când CSMnu se va putea întruni într-o şedinţă de plen, conform cvorumului prevăzut delege. "Deocamdată, cei care au câştigat concursurile nu pot fi angajaţiefectiv deoarece nu s-a făcut validarea acestor concursuri, care se face prinplenul CSM, transferurile, detaşările nu se pot face decât prin cele douăsecţii şi din acest moment totul este blocat", a afirmat Kovesi.

Procurorulgeneral a arătat că problema din CSM trebuie rezolvată rapid, pentru căMinisterul Public are nevoie de procurori. "Din discuţiile cu colegii şidin evaluările noastre, problema prelungirii validării sau invalidării membrilorCSM blochează în acest moment tot ceea ce înseamnă politica de resurse umanedin magistratură. Poziţia noastră este aceea că decizia trebuie luată cât mairapid, pentru a avea un CSM care să funcţioneze. Nu pot fi validateconcursurile, nu se pot organiza concursuri pentru funcţii de conducere, pentrupromovare în funcţii, nu se pot face transferuri, nu se pot face delegări înaceastă perioadă", a pus Kovesi.

LauraCodruţa Kovesi s-a aflat, vineri, la Cluj-Napoca, pentru a participa labilanţul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image