2017-01-21 23:44

EVENIMENT


Kovesi: Nu procurorii au spus că banii ajungeau la un partid, ci un inculpat

 |  18:20
Kovesi: Nu procurorii au spus că banii ajungeau la un partid, ci un inculpat
Procurorulgeneral Laura Codruţa Kovesi susţine că afirmaţia potrivit căreia o parte dinmita în cazul de la Vama Halmeu ajungea la un partid a fost făcută de uninculpat în dosar, şi nu de procurori, declaraţia fiind citată în încheiereainstanţei, transmite corespondentul Mediafax.

Kovesia fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca,până unde se va merge cu ancheta în cazul de la Halmeu şi dacă vor "cădea regine"."Procurorii nu au scris în nici un document că banii au fost daţi unuipartid politic, este declaraţia pe care un inculpat a dat-o în faţa instanţeide judecată, în momentul arestării preventive, şi s-a consemnat în încheiereacest lucru. Procurorii nu au reţinut din probele din dosar sau nu au menţionatîn documentele trimise instanţei acest lucru. Mai departe nu pot să comentez,nu administrez eu acest dosar. Dacă s-a comis o faptă penală, procurorul vaduce până la capăt ancheta. Acum a început, nu pot să anticipez ce va faceprocurorul de caz, el este independent", a spus procurorul general.

Kovesia adăugat că procurorii nu ţin cont de calitatea politică a celor pe care îianchetează. "Categoric vă spun, Parchetul nu acţionează după nici ocomandă politică, nu facem dosare după calitatea politică a vreunei persoane şinu răspundem comenzilor nimănui, procurorii sunt independenţi şi dosarele careau fost în ultima perioadă dovedesc acest lucru, au fost implicate persoane dindiferite partide, care au avut diferite funcţii în stat, nu răspundem nici uneicomenzi politice", a spus Kovesi.

Aceastaa subliniat că din 2009 combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei a foststabilită ca prioritate în Ministerul Public. "Din 2009 până în prezent,colegii de la DIICOT şi DNA au avut cauze în care au fost implicaţi vameşi,s-au dispus arestări, din 2006 până acum au fost trimişi în judecată peste 51de vameşi. Majoritatea Parchetelor au dosare în lucru şi, acolo unde suntimplicaţi poliţişti de frontieră şi vameşi, procurorii vor acţiona înconsecinţă", a afirmat Kovesi.

Eaa menţionat că nu poate comenta până unde va ajunge cazul vameşilor corupţi,dar crede că procurorii vor acţiona cu temeinicie oriunde vor găsi faptepenale. "Nu pot să fac comentarii pe un caz în lucru. Procurorii, atuncicând vor avea indicii că o persoană, indiferent de poziţia pe care o ocupă, acomis o faptă penală, sunt convinsă că vor administra probatoriul şi voracţiona cu temeinicie şi cu respectarea legii, indiferent de calitateapersoanei. V-aţi obişnuit în ultima perioadă ca procurori DIICOT, DNA, de laurmărire penală şi criminalistică să investigheze cazuri în care sunt implicatepersoane cu diferite funcţii. Nu cred că va fi o problemă şi în acest caz dacăsunt indicii sau sunt probe că s-a comis o faptă de natură penală", aconchis Kovesi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
11 Feb 2011

da, dar din motivepropagandistice mesajul poate fi prezentat si asa. Uite, astia de la Realitatea incaseaza mult pentru dezinformare. De ce sa n-o faca? Din moralitate? Suntem romani, balbanici, mioritici, avem tot dreptul sa inacsam bani furati pentru rahatul pe care-l mancam
CHOMBE
16 Feb 2011

PROCURORUL GENERAL, Codruta Kovesi are un facies de copil vicios!!! Asta-i place lui Basescu, asta avem! S-ar putea scrie si o ANTOLOGIE A VICIULUI, cu remarcabile cazuri din magistratura, politica si politia din România! Un studiu al PATOLOGIEI, sub administratia Basescu-Boc, ne-ar trimite la vremuri interesante, marcate de disolutie: era CALIGULA si era COMMODUS. Personagiile aflate la vârful administratiei si deciziei, din România, sunt de factura shakespeariana: Richard al 3-lea si Macbeth.

Adauga un comentariu

Random image