2018-12-11 13:29


Lansări sonore, realizări minore

 |  20:59
Lansări sonore, realizări minore

Actuala guvernare a prins gustul inaugurărilor unor obiective care s-au dovedit a fi ori de proastă calitate, ori neterminate - de la deschiderea festivistă a 40 km din Autostrada Transilvania, până la fastul acordat unei benzi de circulaţie din drumul spre mare.

Una dintre ultimele „capodopere” prezentate cu mare pompă de ministrul transporturilor, Anca Boagiu, împreună cu prim-ministrul Emil Boc a fost tronsonul de metrou dintre staţiile 1 Mai şi Parc Bazilescu, aflate pe Magistrala 4. Inaugurarea a avut loc pe 1 iulie, în prezenţa presei, gazdă fiind directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte. N-a trecut mult timp că s-a ivit o problemă ce trebuia remediată. Pentru asta, societatea de transport public a fost nevoită să suplimenteze valoarea contractului cu 6,5 milioane de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro) pentru lucrări necesare punerii în funcţiune a unei căi de rulare şi a şinei a treia, plus îmbunătăţirea gradului de etanşare din Zona 1 Mai - Parc Bazilescu, aşa cum este precizat în anunţul de atribuire publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Lucrările suplimentare au fost atribuite firmei Somet SA pe 25 iulie, la doar trei săptămâni de la inaugurare.

Consultanţă şi monitorizare de 18 milioane de euro

În altă ordine de idei, Metrorex vrea să plătească 52 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea realizării obiectivului „Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 2. Universitate – Pantelimon. Secţiunea Universitate – Pantelimon”. Anunţul de licitaţiei a fost publicat pe 27 aprilie. La numai trei zile, Metrorex a lansat o altă licitaţie. Este vorba despre servicii de monitorizare a lucrărilor pentru „Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon. Secţiunea Râul Doamnei – PS Opera (inclusiv staţia, depoul şi galeria de legătură Valea Ialomiţei)”. Aceste servicii ar costa 28,7 milioane de lei (aproximativ 6,6 milioane de euro).

21 km din A2 sunt gata... pe jumătate

După câţiva ani de caznă la ultima porţiune din Autostrada Soarelui şi după ce s-au certat cu francezii de la Colas, Anca Boagiu şi Emil Boc au inaugurat, pe 30 iulie, 21 de kilometri, de la Murfatlar la Agigea, dar numai o singură bandă. Lansarea a fost un prilej de sărbătoare pentru cei doi guvernanţi, iar Emil Boc a ţinut chiar să-i fericească pe români dându-le o „veste bună”: „Pot ajunge pe litoral mai repede, economisind timp şi bani”. Bani, poate, dar timp, în nici un caz, ţinând cont că sutele de maşini se vor înghesui pe acestă singură bandă.

Autostrada Transilvania are... 52 km

Emil Boc a ţinut să fie primul român care conduce maşina pe Autostrada Transilvania, controversata lucrare a companiei Bechtel, care încasează bani fără să facă nimic. Premierul şi-a rulat Loganul, în prezenţa presei şi a mai multor oficiali, pe doar 42 de kilometri daţi în folosinţă între Turda şi Gilău. După un an, Boc a lansat încă 10 km, între Turda şi Câmpia Turzii.

Groapa, de... Sorin Oprescu

Primarul Sorin Oprescu a ţinut să fie deasupra tuturor şi, la „darea în folosinţă”, cum îi place să spună, a pasajului Basarab, a adus o fanfară, poliţişti, jandarmi şi ansambluri de muzică populară care să traverseze podul prin faţa a sute de bucureşteni. Veselie, voie bună, muzică şi zâmbete de satisfacţie. Într-un cuvânt, mare sărbătoare. Numai că, aşa cum la români minunea nu durează mai mult de trei zile, au apărut şi problemele. Mai exact, o groapă. După exact o lună de la festivitate, asfaltul a crăpat lăsând o groapă de toată frumuseţea. „Este un fenomen datorat apei strânse în zona cofrajelor pierdute din polistiren folosite la turnarea betonului, unde s-au strâns aburi sub presiune”, a explicat Ioan Dedu, director în cadrul Primăriei Capitalei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25

Mai multe imagini:
Lansări sonore, realizări minore
zoom
Lansări sonore, realizări minore
zoom
Lansări sonore, realizări minore
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
03 Aug 2011

Ce atata tapaj pentru o amarata de groapa!A fost un accident nefericit,situatia a fost remediata!Dar nu stiu cum se face ca presa noastra,"libera si independenta",e foarte atenta la fiecare mica neregula,atunci cand e vorba de Sorin Oprescu!Mai ales "o anumita parte a presei"!Prietenii stiu de ce!
Random imageUltimele stiri


loading...