2018-12-13 16:11


Lapte electoral în parohia lui Boc

 |  21:00
Lapte electoral în parohia lui Boc

Consiliul Judeţean Cluj revine cu pomenile electorale într-un stil neobişnuit. Instituţia condusă de către democrarul Alin Tişe a achiziţional lapte şi produse lactate pentru elevii de gimnaziu şi preşcolarii de la privat şi de la stat, de peste 16 milioane de lei. Furnizorul produselopr este SC Dorna SA Suceava, o firmă apropiată proaspătului şef al Comisiei prezidenţiale pentru agricultură, Valeriu Steriu.

Contractul a fost semnat între Consiliul Judeţean Cluj şi SC Dorna SA la 14 iulie 2011, în urma unei licitaţii publice organizate de către autoritatea contractantă. Licitaţia a fost validată în cursul dimineţii de ieri. În baza acestui contract, Dorna SA va livra anul acesta lapte UHT, în recipient de 200 de grame, către copiii de grădiniţă, elevii din şcolie primare şi gimnaziale de stat sau private din judeţul lui Emil Boc. În total, peste 56.205 minori din Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Câmpia Turzii, Cheia şi alte comune vor beneficia de aceste produse din partea Consiliului Judeţean Cluj.

“Cornul şi Laptele”, în variantă belgiană

Compania Dorna SA a aparţinut fostului investitor al FC Rapid Bucureşti, Jean Valvis. Din structura acţionariatului societăţii fac parte SC Lactalis România SRL, care deţine 95,23% din beneficii şi pierderi şi investitorul belgian Roadside Investments Limited, cu 4,72 la sută din acţiuni, la care se adaugă alţi acţionari minoritari persoane fizice, cu 0,041 la sută din pachetul total de acţiuni. Potrivit unor date ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în anul 2009, mandatul de administrator al lui Jean Valvis a expirat, în locul său fiind numit, pentru o periodă de patru ani, croatul Mato Zadro. Acesta deţine şi funcţia de administrator al acţionarului majoritar al SC Dorna SA, Lactalis România SRL, societate deţinută în proporţie de sută la sută de societatea belgiană B.S.A. International, reprezentată de un anume Filippo Degli Antoni.  Dorna SA este un furnizor constant de produse lactate către Guvernul României, în cadrul programului intitulat “Cornul şi Laptele”.

Deputatul Steriu a condus firma câştigătoare

Societatae Dorna SA l-a avut ca şi conducător, în perioada 2005-2009, pe actualul deputat independent, dar membru al UNPR, Valeriu Steriu. Acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Lactalis România SA. Valeriu Steriu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Pădurilor, în perioada guvernării PSD, apoi senator PSD, iar în aprilie 2010 a fost numit, prin decret al preşedintelui Traian Băsescu, şef al Comisiei prezidenţiale de agricultură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...