2019-03-18 18:05


Laura Codruţa Kovesi: Mandatul meu încetează de astăzi

 |  12:26
Laura Codruţa Kovesi: Mandatul meu încetează de astăzi

Laura Codruţa Kovesi, revocată din funcţia de director al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-a luat rămas bun de la colegi şi a anunţat că va rămâne procuror, dar nu va mai lucra în DNA. Ea a spus că respectă hotărârea CCR, dar propunerea de revocare făcută de ministrul Justiţiei nu întruneşte condiţiile legale.

"După cum ştiţi, preşedintele României a emis decretul de revocare din funcţia de procuror- şef al DNA. Aşadar, mandatul meu încetează începând de astăzi", a spus Kovesi, într-o conferinţă de presă.

"Preşedintele e emis decretul de revocare, mandatul meu încetează de astăzi.

Propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege.

Voi rămâne procuror, dar nu voi mai lucra în DNA.

Vă mulţumesc tuturor pentru curaj, profesionalism, dârzenie.

Am fost târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra.

Am contribuit prin anchete la conştientizarea gravităţii corupţiei.

Am reuşit să arătăm că instituţiile publice sunt puternice şi că, da, corupţia poate fi înfrântă.

Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil.

Voinţa politică în acest moment nu este pt ojustiţie eficientă, ci pt blocarea justiţiei.

DNA este o instituţie matură.

Dragi colegi, nu abandonaţi, continuaţi să vă faceţi treaba!

Corupţia poate fi învinsă, nu abandonaţi!", a declarat Kovesi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Kovesi, a anunţati luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA. Decretul a fost publicat în Monitorul OficialLaura Codruţa Kovesi este procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din anul 2013, iar în primăvara lui 2019 îşi încheia cel de-al doilea mandat. A doua numire a sa în funcţie a fost o surpriză, mai ales că era făcută de ministrul interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-09

TAGURI: kovesi, declaratie de presa, revocare sefa dna, dna,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAID
09 Iul 2018

Kovesi poate sa candideze la presedentia tarii.iohannis este terminat .pe mana cu talharii tarii.a preferat vanzarea romanilor unor haite de infractori.slab,santajabil,sub fustele nevestei,un lenes si un fricos.dar lupta continua pentru ca si asa stiam ca face parte din haita.
ANONIM
09 Iul 2018

Apreciați totuși că doamna Kovesi are obligația, față de profesia și funcția pe care o îndeplinește, de a contesta o astfel de decizie de încetare a mandatului la ÎCCJ, așa cum reglementează articolul 134 , alineatul 3), din Constituție, pentru hotârârile CSM în materie disciplinară, dumneaiei nefiind însă sancționată disciplinar de către instanța disciplinară a CSM ?
ANONIM
09 Iul 2018

Deci, considerați că este evident că doamna Koveși , cu funcție de responsablitate în cadrul Ministerului Public, ar trebui să sesizeze instanței de judecată de la ÎCCJ aspectele pe care le consideră nelegale din decizia de înlocuire din funcție ?
@ANONIM LABAGIU
09 Iul 2018

Ai un comportament de prostalau cu niste intrebari de labagiu
ANONIM
09 Iul 2018

Parca este persoana care a iesit de la Socola . Frunte inalta de doua degete la fel ca la cocoana Plumb . Sa vezi acum sacali din spate si cereri de despagubiri , din bani tari . Sa plateasca cei care trebuie sa raspunda
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...