2018-12-19 05:53


Laura Georgescu, despre o eventuală reţinere: Mă aştept la orice. Şefa CNA e acuzată de abuz în serviciu

 |  12:37
Laura Georgescu, despre o eventuală reţinere: Mă aştept la orice. Şefa CNA e acuzată de abuz în serviciu

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat miercuri, la intrarea în sediul DNA, că nu putea să dea sancţiuni fără votul a minimum şase membri din Consiliu. Georgescu a ţinut să precizeze că se aşteaptă la orice, inclusiv să fie reţinută, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu.

Laura Georgescu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 11.00, fiind citată să se prezinte în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în cazul sesizărilor falsificate care au stat la baza sancţionării cu amendă a 11 posturi de televiziune.

Preşedinta CNA a afirmat, la intrarea în sediul DNA, că ea nu avea cum să influenţeze votul colegilor din Consiliu, iar pentru a se da sancţiuni unui post de televiziune există o întreagă procedură, pe care ea nu avea cum să o execute de una singură.

Laura Georgescu a mai spus că, în astfel de situaţii, se întrunesc opt membri ai CNA, analizează sesizarea în cazul unui anume post, se vizionează imagini, după care, cu votul a minimum şase membri, se ia o eventuală decizie de sancţionare.

Laura Georgescu a susţinut că din cei peste două milioane de euro stabiliţi drept prejudiciu în dosar, pentru care i s-a pus sechestru pe bunuri, peste un milion de euro l-ar reprezenta daune cerute de fostul ei coleg Radu Moraru.

"Nu aveam de ce să pun pe cineva să facă sesizări cu date de identificare false, atât timp cât legea îmi oferea posibilitatea să mă autosesizez. În procesul de sancţionare, presa este parte integrantă din şedinţa în care se verifică sesizările", a precizat Laura Georgescu.

Fiind întrebată dacă a fost chemată la DNA pentru a da noi declaraţii în acest caz, Laura Georgescu a spus: "Mai întâi trebuie să ies". Aceasta a afirmat că se aşteaptă la măsuri ale procurorilor anticorupţie împotriva sa.

În acelaşi dosar a fost audiat miercuri şi Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat PSD a plecat de la DNA după aproximativ două ore, fără a face declaraţii.

DNA a anunţat, luni, că în dosarul privind fapte săvârşite în legătură cu decizii ale CNA, procurorii au extins urmărirea penală faţă de Laura Corina Georgescu, preşedinta CNA, aceasta fiind cercetată pentru abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată (cinci acte materiale).

De asemenea, procurorii au dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile şi mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparţinând Laurei Georgescu, până la limita de 2.296.200 de lei, "sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă", a precizat DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-13

TAGURI: laura, georgescu, eventuala, retinere, asteapta, orice, sefa, cna, acuzat, abuz, serviciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...