2019-01-19 21:16


Laura Kovesi, primele EXPLICAȚII după clasarea dosarului Microsoft. Pe cine ACUZĂ șefa DNA

 |  17:26
Laura Kovesi, primele EXPLICAȚII după clasarea dosarului Microsoft. Pe cine ACUZĂ șefa DNA

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, are o primă reacție, după ce Dosarul Microsoft a fost clasat, din cauză că a intervenit prescripția. Kovesi susține că procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru, a greșit, de fapt, calcularea termenului de prescripție și așa s-a ajuns ca cei 6 miniștri să scape basma curată.

”Am cerut aviz de urmarire penala pentru cei 6 ministri in dosarul Microsoft, pentru ca procurorul de caz a considerat ca termenul de prescriptie se calculeaza de la data efecturarii ultimelor plati si el nu era implinit, iar practica judiciara era contradictorie, a intervenit un nou Cod Penal in 2014 si discutia despre legea penala mai favorabila, spune procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi. Daca nu ceream avizele de urmarire penala pentru cei sase ministri, noi nu am fi putut face investigatii, nu puteam administra probe. Avizul e o conditie prealabila pentru a face cercetari si nu am fi facut cele 4 rechizitorii in dosarul Microsoft, pentru care avem deja condamnari definitive pentru o parte dintre persoane, ne-a explicat Kovesi.Solicitarea avizelor nu a intrerupt prescriptia, ci doar un act de urmarire penala o poate face, cum ar fi comunicarea catre suspect a ordonantei prin care a primit aceasta calitate. Pentru anumite persoane dna procuror Iorga, desi obtinuse avizul inainte de prescriere, a inceput urmarirea penala la cateva zile dupa implinirea termenului, motiv pentru care a si fost sesizata Inspectia Judiciara.In aceste rechizitorii s-au pus masuri asiguratorii pana la concurenta intregului prejudiciu”, a declarat Laura Codruța Kovesi, pentru Ziare.com.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-02

TAGURI: dna, laura kovesi, dosar, microsoft, ministri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARCEL
02 Feb 2018

CE BINE IN TARA ASTA POTI FURA SI APOI ASTEPTI PRESCRIPTIA. BRAVOS ROMANICA. CU SPRIJINUL UNORA ( JUDECATORI , PROCURORI NU STIU ASTA) POTI SCAPA CU PRESCRIPTIA NU E SINGURUL CAZ DE ASA CEVA. SA INTELEG CA POTI ARANJA ASTA? DACA AI PE CINEVA , UNDEVA .......AHA....SA CONTINUAM ASA CA E BINE IN TARA ASTA. SE SE MIA SPUNE CA JUSTITIA ESTE ....NU VREAU SA JIGNESC PE NIMENEA
COCINA PSD
02 Feb 2018

porcii din aceeasi troaca securista se ling la cur intre ei..se scapa de ignat
AI.SIK.TYIR
03 Feb 2018

Boule cu fake-name "cocina ...", iar a dat cu mucii-n fasole iubita ta lulutza, asa ca marsh la troaca si linge la ce-ti place mai mult, dobiboule, corcit cu pork, scapat de la Ignat !
ANONIM
03 Feb 2018

ALOOOOOOO,..... DNA a anuntat ca au fost clasate acuzatiile in aceasta cauza, in cazul Ecaterinei Andronescu, Adriana Ticau, Mihai Tanasescu, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Serban Mihailescu, pentru ca presupusele fapte de care erau suspectati s-au prescris.......... DEOARECE LA PERIOADA DE PRESCRIERE S-A LUAT IN CALCUL ASTEPTARILE PENTRU OBTINEREA UNOR AVIZE DE LA PARLAMENT SAU ALTE AUTORITATI, S-AU LUAT IN CALCUL ASTEPTATILE UNOR EXPERTIZE SI UNOR RASPUNSURI DE LA AUTORITATILE STRAINE, ETC , CARE DE FAPT SE EXCLUD DIN CALUCULUL TERMENULI DE PRESCRIPTIE......????? STIMATI JUDICIARISTI, JUSTITIARI, DE KKT UNDE-I DOMNIA LEGII IN RO....??? SA SE RECUPEREZE PREJUDICIUL URGENT, IAR PUSCARIABILII POT RAMANE IN LIBERTATE SA MATURE PE UNDE AU UMBLAT CA NISTE TICALOSI, BORFASI, ETC.....,.
MIKIM
05 Feb 2018

Toti sunt di vina. Numai LULUTZA este neprihanita.
MARCEL
06 Feb 2018

In dosarul FLOTA a intervenit prescriptia. Nimeni vinovat. In dosarul MICROSOFT a intervenit prescriptia. Nimeni vinovat....Halal justitie... Dosarele care urmeaza vor fii la fel? ...Nimeni vinovat ..Fara alte comentarii...
Random imageUltimele stiri

loading...