2017-01-24 17:12


Lefurile şefilor companiilor de stat rămân plafonate

 |  20:20
Lefurile şefilor companiilor de stat rămân plafonate

Salariile directorilor regiilor şi companiilor cu capital majoritar de stat rămân plafonate la nivelul remuneraţiilor de secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei, printr-un memorandum adoptat în şedinţa de marţea trecută, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Un memorandum similar fusese adoptat şi la începutul anului 2011, pentru plafonarea salariilor directorilor companiilor de stat.

De asemenea, prin acel memorandum reprezentanţii statului în consiliile de administraţie ale acestor unităţi vor avea, în continuare, indemnizaţiile limitate la nivelul a 1% din indemnizaţia directorului agentului economic respectiv.

Potrivit Agerpres, limitările vor fi impuse cel puţin până în luna februarie, când Guvernul urmează să adopte bugetele de venituri şi cheltuieli pentru agenţii economici vizaţi.

Soluţia memorandumului a fost aleasă provizoriu de Executiv, în condiţiile în care Camera Deputaţilor şi Senatul se aflau în vacanţă parlamentară, pentru ca după începerea sesiunii legislative să se adopte o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea măsurii de plafonare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image