2019-03-19 17:25


Legea pensiilor a fost declarată constituţională

 |  12:48

După trei ore de dezbateri, miercuri la orele 12.15, judecătorii CurţiiConstituţionale au decis să respingă contestaţiile PNL şi PSD privindLegea pensiilor. Reamintim, legea a fost contestată şi pe fond, dar şi peprocedura de adoptare, ştiut fiind faptul că la votarea ei în CameraDeputaţilor ea a trecut fără să existe cvorumul de şedinţă şi cvorumul de votpentru o lege organică.

Ţinând cont de Decizia Curţii Constituţionale, legea poate fi, începînd demâine, promulgată de preşedintele Traian Băsescu. Totodată, ceea ce au decisjudecătorii Curţii ar putea să conducă la cea mai gravă criză politică dinistoria postdecembristă a României. Atât liderii PSD, cât şi liderii PNL auanunţat de mai multe zile că în cazul în care Traian Băsescu va promulga legea,vor demara procedurile de suspendare a lui. Reamintim că şi votarea ilegală, pe15 septembrie, a Legii pensiilor produce consecinţe: au fost depuse plângeripenale împotriva preşedintei Camerei, Roberta Anastase, iar reprezentanţii PNLşi PSD din Biroul Permanent al Camerei nu mai participă la şedinţele acestuiorganism.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA
06 Oct 2010

era de asteptat ca indivizii aia grasi de CCR sa joace dupa cum canta presedintele, doar de-aia i-a numit acolo. Care vor fi argumentele pentru decizia luata, vom vedea.Muncim la nenorocitii astia si cotizam cate 4 decenii, se folosesc de banii nostri si apoi ne lasa sa murim, nu le mai suntem de folos.Daca banii pt. pensie si pt. sanatate pe care mi i-au luat cu japca mi-i puneam intr-un cont, acum eram milionara. da-le, Doamne, dupa fapte!
D-USA-ATLANTA
10 Oct 2010

Oare oamenii astia isi cunosc atributiile la CC ? Se pare ca nu ! Este halucinant cum declara o lege constitutionala,dupa ce prin continutul sau aceasta incalca insasi Constitutia si alte hotarari definitive ale aceleasi instante. In ce tara traim ? In Ruwanda !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...