2018-11-16 13:56


LEGILE JUSTIȚIEI: modificare MAJORĂ la numirea procurorilor de către președinte

 |  11:08
LEGILE JUSTIȚIEI: modificare MAJORĂ la numirea procurorilor de către președinte

Comisia specială pentru legile justiției taie un atribut al președintelui. În Comisie s-a decis abrogarea articolului prin care președintele poate refuza, o singură dată motivat, numirea unor judecători sau procurori. Propunerea de abrogare a articolului 31 din Legea 303/2004 a trecut cu 15 voturi pentru și 7 împotrivă.

Prin decizia Comisiei s-a abograt alineatul 3 al articolului 31 din Legea 303/2004.

”(3) Preşedintele României poate refuza o singură dată numirea judecătorilor şi procurorilor prevăzuţi la alin. (1). Refuzul motivat se comunică de îndată Consiliului Superior al Magistraturii”.

Un amendament al UNJR, asumat de ALDE și PSD a solicitat abrograrea abrograrea articolului prin care președintele are dreptul de a refuza o singură dată numirea unui judecător sau procuror . Ei au susținut că prin această posibilitate de a revoca, o singură dată un judecător sau procuror, președintele devine un fel de instanță de evaluare și, din punct de vedere profesional, președintele nu are căderea profesională de a refuza numirea unui judecător sau procuror, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, Marton Arpad de la UMDR susține că este incorect ca președintele să poată refuza numirea în funcție pentru judecător sau procuror, pentru că acesta ajunge pe masa Cotroceniului după ce auditorul de justiție a susținut o serie de exemene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-23

TAGURI: legile justitiei, numirea procurorilor, presedinte, abrograre
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DOMNULE IOHANNIS
23 Noi 2017

Va intreaba diversi sefi de stat de ce primii oameni in stat sunt cercetati penal Dumneavoastra de ce nu le spuneti cine este seful cine numeste procurorii Spunetile lucrurile astea si atunci o sa valase in pace Apoi explicatile cum ati ajuns sef de stat in pofida faptului ca sunteti traficant de copii romani pentru organe ,evazionist fiscal in forma continuata ,falsificator de acte ca sa puneti mana pe casele statului Aceste lucruri se stiu,le stie si copii de scoala Dar mai sunt si altele in legatura cu aeroportul Sibiu HA, ce ziceti?
Random imageUltimele stiri


loading...