2017-01-17 07:08

EVENIMENT


Letonii îşi golesc conturile

 |  19:53
Letonii îşi golesc conturile

Letonii au golit bancomatele de teamă că băncile suedeze care operează pe teritoriul ţării, în special Swedbank, sunt aproape de faliment. Potrivit Reuters, Swedbank a anunţat că 10.000 de clienţi din Letonia au retras numai duminică 19,2 milioane de dolari.

La sfârşitul lunii noiembrie, banca letonă Krajbanka a dat faliment, şi a fost preluată de stat pentru lichidare. Acum, zvonurile împrăştiate pe reţelele de socializare pun sub semnul întrebării soliditatea băncilor suedeze.

Letonii au făcut cozi la bancomate şi multe ATM-uri au rămas fără bani. Cei de la banca SEB spun că din cele 234 de ATM-uri, 10-15% rămăseseră la un moment dat fără bani, dar că lucrătorii băncii au continuat să le reumple cu lichidităţi.

Dincolo de falimentul recent al Krajbanka, care se pare că ar fi fost cauzat de o fraudă a conducerii, letonii au experimentat numeroase falimente bancare, scrie money.ro. În 2008, Parex bank, a doua cea mai mare bancă din Letonia la acel moment, s-a prăbuşit, lucru ce a forţat statul să facă rapid un acord cu FMI.

Totuşi, Swedbank este considerată una dintre cele mai solide bănci din Europa, cu un grad înalt de capitalizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: letoni, bancomateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image