2017-01-19 04:36

EVENIMENT


Liana Dumitrescu, înmormântată cu onoruri militare

 |  20:42
Liana Dumitrescu, înmormântată cu onoruri militare
Aproximativo sută de persoane, rude, prieteni şi politicieni, au participat, ieridupă-amiază, la Craiova, la ceremonia de înmormântare a deputatei LianaDumitrescu, care a murit, joi dimineaţă, la Spitalul Elias din Bucureşti,transmite corespondentul Mediafax.

Poliţiştiicomunitari şi cei de la Serviciul Rutier au blocat, duminică după-amiază,strada Nanterre pe o porţiune de o sută de metri chiar în faţa blocului în carea locuit deputata Liana Dumitrescu. Aproximativ o sută de persoane s-au strânsîn faţa blocului, printre cei care au ajuns ieri pentru a aduce un ultim omagiunumărându-se senatorul Radu Berceanu, europarlamentarul Marian Jean Marinescu,deputaţii Gelu Vişan şi Mihai Surpăţeanu, precum şi reprezentanţi aiadministraţiei locale.

Înfaţa intrării în blocul C3 de pe strada Nanterre au fost aliniaţi militari aifanfarei garnizoanei Craiova, parlamentarul Liana Dumitrescu urmând a fiînmormântată cu onoruri militare. La intrarea în bloc, au fost aşezatecoroanele de flori pe care familia îndoliată le-a primit de la preşedinteleTraian Băsescu, Camera Deputaţilor, miniştri ai Guvernului României şi de larude şi apropiaţi.

Slujbareligioasă a fost oficiată la Catedrala Madona Dudu, apoi deputata a fost înmormântatîn cimitirul Ungureni din Craiova.

InvestigaţiaParchetului General

DeputataLiana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de UrgenţăElias din Bucureşti, din cauza unei tromboze extinse a venelor cerebrale, dupăcum au stabilit medicii legişti în urma necropsiei. Directorul Institutului Naţionalde Medicină Legală "Mina Minovici", Dan Dermengiu, a spus că, laautopsie, nu s-a găsit nici un indiciu care să pună în evidenţă o disfuncţie avreunui organ şi pe care legiştii să o asocieze cu tromboza cerebrală extinsă.În prezent, medicii legişti caută posibili factori de risc asociaţi care ar fiputut genera această suferinţă. Dan Dermengiu a precizat că pentru a se stabilicauza acestei tromboze extinse şi pentru a răspunde întrebărilor puse deprocurori, vor fi făcute investigaţii complexe de laborator, precum analize patologice,toxicologice, tanato-chimice, hormonale, bacteriene şi serologice. Rezultateleacestora ar putea fi gata în aproximativ o lună.

ProcuroriiParchetului instanţei supreme vor face verificări în cazul morţii LianeiDumitrescu, după ce părinţii acesteia au făcut plângere penală împotrivamedicilor de la Spitalul Elias, acuzându-i că ar fi refuzat externareapacientei pentru a putea fi dusă la tratament în străinătate.

LianaDumitrescu a avut o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament,ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, a declarat, miercuri,managerul Spitalului Elias. Dumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneană înParlament, a mers în 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice decap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare. Ea a fost internată în Clinicade Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, fiind operată ozi mai târziu.

Învârstă de 38 de ani, Liana Dumitrescu era deputat din partea AsociaţieiMacedonenilor din România, la al doilea mandat consecutiv. Ea era membru înComisia juridică a Camerei Deputaţilor, în Comisia pentru regulament şi înComisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în cadrul căreia erapreşedintele Subcomisiei pentru spaţiu.

LianaDumitrescu s-a născut în 20 ianuarie 1973, în Craiova. Era necăsătorită. Deprofesie jurist, ea a fost, în perioada 2002-2003, expert la Comisiaparlamentară de revizuire a Constituţiei, iar în perioada 2003-2004, expert laComisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea legilorelectorale.

Întreanii 2001 şi 2004, Liana Dumitrescu a fost directorul Editurii Macedoneanul şial publicaţiei "Macedoneanul".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28

Mai multe imagini:
Liana Dumitrescu, înmormântată cu onoruri militare
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image