2017-01-22 18:28


Liber la vânătoare în Delta Dunării

 |  19:41
Liber la vânătoare în Delta Dunării

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, pe articole proiectul de lege care prevede reluarea vânătorii pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, deşi Opoziţia a solicitat retrimiterea actului normativ la comisiile de specialitate.

Proiectul de aprobare a OUG 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării” a fost modificat în comisii, prin introducerea posibilităţii vânătorii în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

„Valorificarea resurselor naturale din domeniul public de interes naţional prin activităţi economice tradiţionale - păşunat, cultivarea terenurilor ieşite temporar de sub ape, albinărit, recoltarea florei şi a faunei naturale terestre şi acvatice - practicarea serviciilor de turism şi agrement, a pescuitului recreativ-sportiv şi a vânătorii raţional reglementată, realizarea de servicii de transport pe canale navigabile, cu excepţia Dunării şi a braţelor sale, desfăşurate pe teritoriul rezervaţiei, precum şi desfăşurarea unor lucrări pentru întreţinerea digurilor şi a canalelor existente se efectuează pe baza actelor de reglementare a activităţilor respective, eliberate de Administraţia Rezervaţiei, stabilite prin regulamentul rezervaţiei”, se arată în amendamentul iniţiat de deputatul PDL Vasile Gherasim şi adoptat la proiectul de lege.

Acest amendament a fost criticat de UDMR, dar şi de Opoziţie, care a solicitat retrimiterea proiectului la comisii.

„Amendamentul denotă inconsecvenţa celor care se pretind protectori ai naturii”, a spus liberalul Octavian Popa, care a cerut reîntoarcerea actului normativ la comisiile de administraţie şi de agricultură. Solicitarea a fost susţinută şi de liberalul Horea Uioreanu. „Amendamentul deschide vânătoarea în Delta Dunării şi doreşte continuarea braconajului şi distrugerea florei şi a faunei”, a spus deputatul PNL. Cererea Opoziţiei a fost respinsă însă de plen.

Pe de altă parte, deputatul UDMR Attila Korodi a arătat că nu este de acord cu amendamentul privind vânătoarea.

Şi deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ a susţinut că grupul său nu va vota proiectul în cazul în care nu este acceptat un amendament al minorităţilor.

În acest context, plenul Camerei a adoptat un amendament formulat de deputatul minorităţilor naţionale Miron Ignat, care prevede că “persoanele fizice care domiciliază în Rezervaţia Delta Dunării au dreptul de a pescui cu unelte proprii în baza unui permis obţinut conform legii fără plata vreunei taxe”.

Proiectul de lege nu a fost supus votului final, deşi Camera Deputaţilor a avut, ieri, o şedinţă de vot final.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-14

TAGURI: delta dunarii, vanatoare, liberComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image