2019-01-22 22:06


Liberalul Viorel Călin, contracandidatul Liei Olguţa Vasilescu la alegerile din 2008, reţinut pentru evaziune fiscală

 |  20:32
Liberalul Viorel Călin, contracandidatul Liei Olguţa Vasilescu la alegerile din 2008, reţinut pentru evaziune fiscală

Omulde afaceri craiovean Viorel Călin, candidat din partea PNL la alegerile parlamentaredin 2008 şi care a derulat afaceri cu primăria, a fost reţinut, ieri, deprocurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova, fiind acuzat că a prejudiciatbugetul cu peste un milion de lei, înregistrând în contabilitate cheltuielicare nu aveau la bază operaţiuni reale.

ViorelCălin, directorul antreprizei de construcţii industriale şi civile SC CAVIImexco SRL Craiova, societate care a executat lucrările de modernizare a GăriiCraiova, a fost reţinut, ieri, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi fals înînscrisuri sub semnătură privată, transmite corespondentul Mediafax. Potrivitpurtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova,procuror Ionel Grigorie, în perioada 2005-2007 omul de afaceri a evidenţiat înactele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale şi a omismenţionarea unor venituri realizate, având drept consecinţă sustragerea de laplata către bugetul de stat a sumei de 1.059.466 de lei, reprezentând impozitpe venit. "A întocmit în fals acte prin care erau evidenţiate anumiteoperaţiuni. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de ApelCraiova de la Parchetele ierarhic inferioare. Legea permite în cauze complexesă preluăm dosare de la Parchetele ierarhic inferioare”, a declarat pentrucorespondentul Mediafax procurorul Ionel Grigorie.

ViorelCălin este membru PNL şi a candidat din partea acestui partid la alegerileparlamentare din 2008 în Colegiul 3 Senat Filiaşi-Cetate, având-ocontracandidat pe Lia Olguţa Vasilescu, care a şi câştigat mandatul de senator.Firma Cavi Imexco SRL, al cărei director este Viorel Călin, a încheiat în lunaiulie 2007 un contract cu Primăria Craiova pentru modernizarea Pieţei Gării, învaloare totală de 2,5 milioane de lei. La câteva luni, Primăria Craiova şisocietatea Cavi au încheiat un nou contract prin care s-au alocat 1,26 demilioane de lei pentru lucrări suplimentare. În aceeaşi perioadă, societatea luiViorel Călin a executat lucrări de reabilitare a Gării CFR Craiova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...