2017-01-24 19:33


Licitații trucate la Administrația Străzilor

 |  21:00
Licitații trucate la Administrația Străzilor

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă înţelegere între 11 companii pentru participarea cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Primăria Capitalei prin Administraţia Străzilor pentru atribuirea unor contracte-cadru de asfaltare şi plombare a gropilor şi bordurilor din Bucureşti.

Consiliul a efectuat inspecţii inopinate la 11 companii participante la procedura de achiziţie publică organizată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Străzilor. Cele 11 companii sunt Tehnologica Radion, EuroConstruct Trading 98, Straco Grup, Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 (Delta A.C.M. 93), Pro Cons XXI, RCV Global Group, Swietelsky Construcţii Feroviare, Strabag, Eurovia-Construct Internaţional, Global Service Proiect şi Drum Concept.

Atribuirea respectivelor contracte s-a făcut prin organizarea a şase licitaţii corespunzătoare celor şase sectoare. Valoarea totală estimată a contractelor încheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011-2014, este de 1,46 miliarde lei fără TVA (aproximativ 347 milioane de euro). „Avem indicii că ar exista o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la cele şase licitaţii, fără să se concureze în mod real. În acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotaţie. Este foarte important să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile din acest domeniu, astfel încât în final să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Totodată, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Legea concurenţei 21/1996 interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurenţei, în special cele care urmăresc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Călin Murg vrea și el anchetă

Preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Călin Murg, va propune formarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea şi legalitatea contractelor încheiate de Administraţia Străzilor. De altfel, Murg i-a propus lui Sorin Oprescu, încă de anul trecut, o anchetă la Administraţia Străzilor, dar şi la alte structuri subordonate primăriei.

Oprescu îi dă un milion de lei unui „băiat deștept” pentru a superviza proiectul Piața Romană

Una dintre firmele anchetate de Consiliul Concurenței pentru trucarea unor licitații a primit un contract de la Primăria Capitalei în penultima zi a anului trecut. Global Service Proiect SRL trebuie să supervizeze lucrările de modernizare a Pieței Romane și de construire a pasajului pietonal.

Firma deținută de Adrian Burlacu și Mihaela Miron va primi, alături de asociatul din acest contract, Arcadia Engineering SRL, 1,2 milioane de lei (aproape 300.000 de euro) numai pentru a superviza proiectul și lucrările.

Global Service Proiect este firma care a proiectat controversatele piste de biciclete din Capitală. De altfel, societatea a primit în ultimii ani lucrări, în București, de la structurile din administrațiile publice ale sectoarelor 2 și 4, în valoare de peste 500.000 de lei, dar și de la CNADNR, în valoare de peste 150.000 lei.

Tot pentru servicii de supervizare, de data asta a pasajului Piața Presei Libere, ambele firme au primit de la Primăria Capitalei, anul trecut, un contract de peste 200.000 de lei.

Arcadia Engineering a semnat și ea contracte cu instituții publice. În Capitală, a proiectat pentru Primăria Sectorului 1, două bazine olimpice, serviciile prestate fiind plătite cu peste 1,5 milioane lei. ArcadiaEngineering este împărțită de Florin Nistor Chinole și Adrian Cristian Chiriazi și este parteneră în alte firme cu societatea MBS Group a consilierului local PDL din Turda, Gabriel Szilagyi. Soția acestuia din urmă este expert în evaluare și examinare la Direcția de Monitorizare a Proiectelor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: licitatii trucate, adminitratia strazilor, sorin oprescu



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


RICO
17 Feb 2012

Sorin Oprescu trebuie sa mearga la puscarie si repejor. Asa nu se mai poate , pai furam pe fata ma doctore ma??
RECUL
17 Feb 2012

Sa fiu al naibii de nu oi vota pe oricine in afara de nenorocitul asta. Mai rau nici ca se putea , abia astept alegerile sa scapam de el !!
LAURA
17 Feb 2012

Bineinteles ca Oprescu este implicat numai in astfel de scandaluri, doar este un inconstient si incompetent, nu este in stare sa gestioneze banii publici si nici macar sa duca ceva la bun sfarsit in conditii eficiente!
GEO
17 Feb 2012

Sa-i fie rusine pentru ca de cand este la primaria capitalei nu a reusit sa finalizeze nici un proiect, e numai dupa spaga. Tot ce a promis ca face a fost amanat de nu stiu cate ori.
BIANCA
17 Feb 2012

Sorin Oprescu chiar da dovada de o incompetenta crasa si e numai dupa furat, drept dovada aceste licitatii trucate. Omul asta trebuie sa dispara de la primaria capitalei!
CAMI
17 Feb 2012

sa le ancheteze, pentru ca nu este normal sa repari un drum odata la 6 luni, cine tot isi baga banii in buzunar si nu face treaba. Nu se poate sa isi bata joc de bani nostri,,pentru ca orice asfaltare se face tot din banii nostri, sa le fie rusine.
TEO
17 Feb 2012

Oprescu a fost si va ramane un corupt. Nu stiu de ce ne mai miram cand tot auzim astfel de lucruri despre el. Singura solutie pentru a scapa de acest sarlatan este sa nu mai votam cu el, altfel isi va bate joc de noi inca patru ani fara probleme.
EUGEN
17 Feb 2012

Bunul Dumnezeu sa ne fereasca de un consiliu general dominat de USL, ar fi vai de noi. Usl-istii i-ar da frau liber lui Oprescu sa-si puna in practica toate nebuniile, sa ne saraceasca de tot. Bine ca sunt cei din PDL in consiliu sa mai echilibreze balanta si sa ne fereasca de anomaliile lui Oprescu.
EUSTACHE
17 Feb 2012

Acest primar incompetent trebuie sa plateasca pentru faptele lui odata si-odata. A facut mult prea multe pentru clientela politica a USL si mult prea putine pentru cetatenii Bucurestiului, lucru pentru care eu nu il mai doresc in fruntea orasului meu. Vreau sa vina oricine altcineva, numai el nu.
DEMENTOR
17 Feb 2012

Oprescu nu e in stare sa faca nimic pentru Bucuresti, deci nu e nicio mirare ca nu se poate ocupa de niste licitatii. El nu mai este demult un primar de nivelul Bucurestiului. De deszapezire ce sa mai vorbim ...
PESCARUL
17 Feb 2012

CGMB este singurul care il poate tine in frau pe Oprescu si mai poate face ceva pentru bucuresteni. PDL este singurul partid care a facut ceva pentru noi, asa ca din moment ce Oprescu nu mai poate reprezenta o optiune viabila, de ce nu un primar democrat-liberal.
SILVIA
17 Feb 2012

foarte bine ca sunt sub ancheta ca la cat de bine au facut strazile, lasa de dorit, merita ceea ce li se intampla, ca numai si-au bagat in buzunar.
MARKOS
18 Feb 2012

mai rasfirati bai postaci de 2 lei kilu, sunteti si prosti facuti gramada, toate contractele le aproba CONSILIUL GENERAL UNDE PDL ARE MAJORITATE, prapaditilor fara creier
ADRIAN
18 Feb 2012

Interesant! DAr poate vedeti si licitatia de 50 milioane de euro pentru stalpisori de la Admnistratia Strazilor de saptamana viitoare. A fost publicata in decembrie 2011 si pana acum nu a zis nimeni nimic despre ea!!!
SIMION
18 Feb 2012

Baronul de Primaverii, Sorin Oprescu este un Gingis - Han modern care a pustiit bugetul Bucurestiului si a lasat in bezna si in frig zeci de mii de oameni in timpul acestei ierni cumplite! Jocurilor meschine ale USL Bucuresti dirijate de Oprescu le cad victime zeci de bucuresteni in fiecare zi: fie inghetati, fie muscati de cainii vagabonzi, fie escrocati de oamenii de casa ai acestuia!!!
OVIDIU
18 Feb 2012

Primaria capitalei este o palarie prea mare pentru Sorin Oprescu! Acest birocrat nu are habar de administratie, la fel cum nu are habar nici de medicina. El a fost facut doctor la apelul de seara de tac-su pe vremea cand acesta era ofiter al vechiului regim opresiv condus de Nicolae Ceausescu!!!
VOICU
18 Feb 2012

Sorin Oprescu foloseste aceste trucuri murdare pentru a bugetul capitalei de sume uriase! Preocuparea sa de a strange bani din orice contract a devenit obsesiva odata cu scaderea galopanta din sondajele de opinie! Oprescu nu va mai fi primarul Bucurestiului incepand cu 1 Iulie 2012!!!
CODRUT
18 Feb 2012

Nerespectarea legii este principala caracteristica a intregului mandat al acestui primar al capitalei. Securistul Sorin Oprescu este exponentul unei generatii ale carei metehne comuniste au ingenuncheat poporul romani mai bine de jumatate de veac!
IVIS
20 Mar 2012

Fratilor, numai pe Oprescu il vedeti corupt??!!...In primul rand ar tb trasi la raspundere cei din actuala putere, de la primul pana la ultimul...hai sa nu fim ipocriti, sau sa fiti cat mai putin...probabil sunteti "portocalii", dar incercati sa fiti cat mai obiectivi...
Random image