2019-01-16 19:07


Liderul PRM crede că a scăpat de acuzaţiile de ultraj, procurorii spun că cercetările au fost extinse

 |  15:56
Liderul PRM crede că a scăpat de acuzaţiile de ultraj, procurorii spun că cercetările au fost extinse

Corneliu Vadim Tudor o ieşit optimist de la audierile devineri de la sediul Parchetului General, spunând că i-a fost schimbatăîncadrarea juridică din ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti întulburarea liniştii publice, în dosarul privind evacuarea sediului PRM.Oficiali ai Parchetului General au explicat însă, pentru „Puterea”, căanchetatorii au extins, practic, cercetările faţă de liderul PRM, urmărindu-lpenal şi pentru tulburarea liniştii publice.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, RamonaBulcu, a spus că infracţiunea de ultraj reţinută în sarcina lui Vadim după ceacesta a aruncat un pahar cu apă în faţa executorului judecătoresc a fost „absorbită”,inclusă, în infracţiunea de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti, dar căliderul PRM este cercetat în continuare pentru ultraj faţă de doi poliţişti. Înplus, spune oficialul Parchetului General, procurorii au extins cercetările cuprivire la Vadim Tudor şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare aliniştii publice. Corneliu Vadim Tudor a spus, la ieşirea din sediulParchetului instanţei supreme, că nu a făcut nici o declaraţie, invocând faptulcă procurorii nu ar avea dreptul să-l cerceteze înainte de a obţine ridicareaimunităţii sale de parlamentar european. Avocatul Mariana Ştefan, care l-aînsoţit pe liderul PRM la Parchetul General, a susţinut că încadrarea juridicăa faptei de care este acuzat Corneliu Vadim Tudor a fost schimbată, în loculinfracţiunii de ultraj procurorii acuzându-l de tulburarea liniştii publice,cea de nerespectarea a unei hotărâri judecătoreşti rămânând valabilă.

Corneliu Vadim Tudor, audiat, miercuri, la sediulParchetului General în legătură cu acuzaţiile de ultraj şi nerespectarea uneihotărâri judecătoreşti legate de evacuare, a declarat, la finalul audierilor,că nu mai are încredere în justiţia din România. El şi-a explicat gesturile dea arunca un pahar cu apă în faţa executorului judecătoresc şi de a smulgecascheta unui poliţist din cap. Tribunul a spus că, în primul caz, nu a doritsă o stropească cu apă pe executorul judecătoresc Paula Şomăldoc, ci „să scoatădracii” din ea, iar în al doilea caz nu a intenţionat să smulgă caschetapoliţistului, ci s-a agăţat de ea „în cădere”. „Am întrebat-o pe doamnaprocuror care sunt acuzaţiile. Că ultraj… Care ultraj dom’ne, aia cu cascheta?Când erau zece gealaţi pe mine şi mă împingeau pe spate şi alţii din spate măloveau cu picioarele – că aşa au învăţat ăştia la Miliţie – m-am agăţatinstinctiv, în cădere, de ceva. M-am agăţat de… pălăria lu’ zăpăcitu’ ăla. Da’când şi-au aruncat caschetele peste gard la Palatul Cotroceni nu şi-au adusultraj ei înşişi?”, a spus Corneliu Vadim Tudor, la ieşirea din ParchetulGeneral. „Cât despre paharul cu apă, vă mărturisesc – şi vă dau cuvântul deonoare – că am apreciat greşit, că n-am vrut s-o stropesc pe tâmpita aia, că nicinu mă interesa. Deşi acolo era agheasmă şi puteam să scot dracii din organismulei aschimodios – că nici liftul nu pleacă cu ea –, dar eu am vrut să dau pestecapul lor. Şi am nimerit-o pe ea. Cine e de vină că s-a interpus?”, a mai spusCorneliu Vadim Tudor.

Tribunul şi-a justificat ieşirile din momentul în care asosit executorul judecătoresc pentru a-l evacua din sediul din strada EmileZola prin faptul că acesta a întrerupt o conferinţă de presă. „Mie mi se parecă v-au evacuat pe voi. Mie mi-a sărit muştarul când v-au evacuat pe voi.Atunci am început să ţip şi eu, pentru că eram în conferinţă de presă, legală,a unui partid europarlamentar”, a spus jurnaliştilor Corneliu Vadim Tudor. Potrivitunui comunicat de miercuri al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie (PICCJ), poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului PRM au scris, încele 14 rapoarte întocmite, că „numitul Corneliu Vadim Tudor a ameninţat în moddirect” executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti. Mai mult,potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor „a exercitat asupra acestora acte deviolenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresapersoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea uneihotărâri judecătoreşti”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHU
15 Ian 2011

Nastase cu plutonul de executie ICCJ este ca si condamnat, Vadim urmeaza, Crin e informator, chiar daca nu are dosar i-l fac ei stati linistiti...........asa va iesi Udrea presedinte va candida singura!
Random imageUltimele stiri

loading...