2017-01-24 01:02


Liderul PSD Argeş, blagoslovit de DNA cu nişte cătuşe

 |  20:05
Liderul PSD Argeş, blagoslovit de DNA cu nişte cătuşe

PreşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, liderul PSD Argeş, a fostreţinut, ieri-seară, de procurorii DNA Piteşti, fiind cercetat pentru luare demită şi trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi primit peste 60.000 de leide la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene.Potrivit unor surse judiciare, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de treiinfracţiuni de luare de mită în formă continuată, bani pentru care şeful CJArgeş ar fi urmat să îl favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legatede societatea acestuia, Pic.

Deasemenea, preşedintele CJ Argeş este cercetat de procurorii DNA şi pentrufraudarea unor fonduri europene, în valoare de aproximativ 900.000 de euro,precum şi pentru tentativă de abuz în serviciu.

PreşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care este şi liderul PSDArgeş, a fost audiat timp de aproximativ patru ore la sediul ServiciuluiTeritorial DNA Piteşti, după ce procurorii au făcut percheziţii atât la biroulacestuia, cât şi la locuinţa sa din municipiul Piteşti, transmite corespondentulMediafax. La ieşirea din sediul DNA, Nicolescu, vizibil emoţionat, a fostîntrebat de jurnalişti pentru ce a fost reţinut, răspunzând: "Pentru că ammuncit 45 de ani". La insistenţele jurnaliştilor, în legătură cuacuzaţiile care îi sunt aduse, preşedintele CJ Argeş le-a spus acestora:"O să aflaţi!". El a fost urcat cu cătuşe la mâini în duba Poliţieişi dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Nicolescu va fidus în instanţă cel mai probabil astăzi, cu propunerea de arestare preventivă.

Avocatullui Constantin Nicolescu declara, la momentul la care acesta a fost dus laaudieri, că preşedintele CJ Argeş nu a fost înştiinţat ce calitate are în acestdosar. "Nu există vreo acuzaţie oficială până la această oră, domnulConstantin Nicolescu nu a fost înştiinţat ce calitate are în acest dosar. Seface o percheziţie. Este un dosar de sponsorizare şi s-ar putea ca în aceastădupă-amiază (n.r. - miercuri după-amiază) domnul Nicolescu să fie chemat la DNAPiteşti, dar până în acest moment nu a fost informat nici asupra acuzaţiilor şinici despre vreo chemare la DNA", declara Radu Rotaru, avocatul luiConstantin Nicolescu.

Iniţial,suma vehiculată ca fiind donată de CJ Argeş a fost 125.000 de lei, însă reprezentanţiiArhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului au spus că de fapt este vorba deaproximativ 160.000 de lei. Banii au fost daţi pentru ridicarea la rang dearhiepiscopie a Episcopiei Argeşului şi Muscelului, pentru refacerea bisericii SânNicoară din Curtea de Argeş, pentru oganizarea unui simpozion la Facultatea deTeologie din Piteşti şi pentru editarea unei cărţi referitoare la acestsimpozion.

Ponta:„Senatorul Andrei a adus mafia în Argeş”

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat ieri, la Piteşti, că refuză să creadă încoincidenţe, menţionând că, din câte înţelege, Constantin Nicolescu (PSD) estesupus unei anchete "extrem de ciudate" la 24 de ore după protestulmuncitorilor de la Mioveni. Faptul că faimosul deja, legendarul senator MirceaAndrei (PDL), faimos în sens negativ, în sensul nenumăratelor fapte ilegalecomise şi a nenumăratelor controverse în care a fost implicat, a anunţat cusăptămâni înainte repercusiunile pe care le vor suferi atât arhiepiscopul deaici, preşedintele Consiliului Judeţean şi orice altă persoană din judeţ carenu ascultă ordinele, nu cred că toate acestea reprezintă o coincidenţă. Înrest, nu vreau să comentez mult mai mult", a spus Ponta. „Mafia adusă înArgeş de domnul Andrei trebuie dusă înapoi, nu ştiu, parcă dânsul a candidat pela Dâmboviţa, e de prin Olt”.

Sfânta împărtăşanie.ÎPS Calinic: Senatorul Mircea Andrei m-a ameninţat să-lpun pe vărul său înapoi vicar

Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şiMuscelului a ţinut ieri o conferinţă de presă în care a dezvăluit că anchetaDNA are la bază un conflict mai vechi pornit de senatorul Mircea Andrei, preşedintelePDL Argeş.

ÎPSCalinic a precizat că Arhiepiscopia pe care o conduce a primit bani, cufacturi, pentru canonizarea sfinţilor şi pentru restaurarea bisericii SânNicoară. „Cele 500 de milioane de lei pentru Sân Nicoară au fost plătite la SCPaul Construct, firma care se ocupă de lucrare şi avem factură. De asemenea,100 de milioane de lei pentru un seminar internaţional ce a avut loc laFacultatea de Teologie şi pentru tipărirea unei cărţi au fost achitatetipografiei, iar banii pentru canonizare s-au folosit pentru restaurarea unoricoane vechi”, a declarat ÎPS Calinic.

ÎnaltPrea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului a declarat că seaştepta la această anchetă, spunând că este legată de un conflict cu vărulsenatorului PDL Mircea Andrei, preşedinte al PDL Argeş: „Povestea este una maiveche şi pare că s-a intensificat de când i s-a retras binecuvântarea lui , care nu mai este şef decatedră la Facultatea de Teologie, unde s-au descoperit nereguli în statele defuncţii. Mai exact, e vorba de patru profesori care predau limbajulmimico-gestual fără să aibă competenţe”. “Noi l-am ajutat pe NicolaeBrânzeasă promoveze, el m-a rugat să intervin la Ion Diaconescu săpromoveze. A avut de ales între funcţia de prefect şi cea de secretar de statla Culte şi am considerat că ar fi mai bine secretar de stat, deşi nu eranormal ca această funcţie să o ocupe un preot, ci un mirean. Apoi l-am pusvicar şi i-am dat responsabilitatea de la Piteşti”, a declarat ÎPS Calinic.“După ce i-am retras binecuvântarea am fost aproape şantajat de senatorulMircea Andrei, care mi-a spus că dacă nu îl pun înapoi în funcţie pe vărul luiva începe un război şi vom vedea care pe care… Recunosc că m-am plâns şi eu laşefii PDL şi să nu vă gândiţi că la portarul partidului… Cred că este vorbadoar de orgoliu şi nu de politică. S-a spus că în judeţ sunt doi mari PSD-işti, şi eu, dar nu ştienimeni cât l-am certat pe Constantin Nicolescu pentru că drumurile acestuijudeţ sunt o ruşine naţională şi internaţională”, a adăugat ÎPS Calinic.(Andi Topală)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-13

Mai multe imagini:
Liderul PSD Argeş, blagoslovit de DNA cu nişte cătuşe
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHU
27 Ian 2011

DNA a intrat in campanie electorala
RARES
27 Ian 2011

Au inceput cateii lui basescu sa-si arate coltii!....."huuuuo" la Iasi pe urma la Focsani si Mioveni....care este deosebirea intre fiul lui Placinta, Anastase, Ridzi si Constantin Nicolescu?....primii "zburda" in libertate iar ultimul reprezinta UN PERICOL si TREBUIE SA STEA LA RACOARE!....Avem un DNA INDEPENDENT POLITIC sau niste CATELUSI BINE DRESATI?.... DIVERSIUNEA si RAZBUNAREA CONTINUA!
MARIAN.C@GMAIL.COM
27 Ian 2011

Nicolescu era capul mafiei rosii din Arges, este unul din multimilionarii (in euro, desigur) capatuiti de la inaltimea functiilor publice si este de notorietate faptul ca acest baron local, protejatul lui Vacaroiu, a trucat licitatii, a primit mita, a facut trafic de influenta. A fost tractorist, colaborator dovedit al Securitatii, om de afaceri fara afaceri s.a.m.d.
Random image