2017-01-23 19:01


Limitarea drepturilor revoluţionarilor, respinsă de Comisia parlamentară

 |  13:56
Limitarea drepturilor revoluţionarilor, respinsă de Comisia parlamentară

Senatorul PNL Raymond Luca a precizat că amendamentele la Legea 341/2004 care fac referire la limitarea drepturilor luptătorilor din decembrie 1989.

Raymond Luca, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revoluţionari a precizat că „opinia membrilor comisiei este că legea 341 trebuie să fie respectată aşa cum este, fără modificări care să conducă la discriminări şi responsabilităţi colective”.

Acesta a precizat că amendamentele respinse se referă la iniţiativa legislativă a deputatului PDL Viorel Balcan, legată de modificarea şi completarea Legii 341/2004. Anterior, actul normativ a fost respins de plenul Senatului la sfârşitul anului trecut şi de comisiile de specialitate, precizează Agerpres.

Raymond Luca precizează că cel mai important dintre amendamente reduce perioada de desfăşurare a Revoluţiei de la 14-25 decembrie 1989 la 14-22 decembrie 1989. 

„Prin această modificare şi alte amendamente subsecvente se doreşte reducerea numărului de luptători cu merite deosebite şi în consecinţă efortul bugetar pentru drepturile prevăzute de Legea 341/2004. Nu rezultă clar din text dacă iniţiatorii au avut în vedere termenul limită de 22 decembrie ora 24,00 sau 12,06, ora la care cuplul dictatorial a părăsit clădirea CC a PCR. Oricare ar fi acest termen limită din data de 22 decembrie 1989, presupusa economie de fonduri este discutabilă, având în vedere că majoritatea luptătorilor din marile oraşe din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova şi Nordul Ardealului (regiunile presupus vizate de iniţiator) au avut acţiuni revoluţionare încă din dimineaţa zilei de 22 decembrie 1989, până la fuga dictatorilor”, a declarat senatorul PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: revolutionari, comisie parlamentara, Raymond LucaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADAR MARIAN
16 Feb 2012

Nu pot decat sa-l felicit pe dl Raymond Luca si sa va spun ca a pus frana unor impostori ca Teodor Maries ( cred ca e bolnav psihic) si George Costin! Maries este chiar un mizerabil cand se erijeaza in reprezentant al revolutionarilor, el nefiind agreat decat de vreo 30-40 de indivizi de teapa lui Doru Braia si Cartianu! Maries vrea musai sa parvina si sa ajunga secretar de stat la sspr!
ELENA-BC
17 Feb 2012

Nu ar trebui sa primeasca indemnizatii decat ranitii si urmasii mortilor , restul niste trandavi , afaceristi si slugoi in slujba politicienilor iliesciescieni : afaceristul R. LUCA , D :COSTIN, mosierul DINESCU etc. Pe toti acestia ii vedeti la televiziunile altui penal = VOICULESCU ! Nesimtitilor , devalizati bugetul statului in interes personal si in folosul fostilor comunisti ca instigatori la greve , si late nesupuneri civice . Nu numai ca n-ar trebui sa primiti nimic dar ar trebui sa fiti JUDECATI ! TRANTORILOR !!!!
ELENA-BC
17 Feb 2012

Ca asa--zisii revolutionari sunt niste MERCENARI in slujba OPOZITIEI DESTABILIZATOARE de TARA , se vede perfect si din imaginea ilustrata de articol .Se vede SCRIS inCLAR JOS GUVERNUL deci nu sunt decat revendicari POLITICE si INCITARI la dezordini sociale manipulate de USL pentru ca acestia nu mai au rabdare sa ajunga mai repede la guvernare sa spolieze in continuare STATUL au multe DATORII SI MULTE DOSARE la DNA si tribunale !! Nu-i mai prostiti voi pe romani .SUNTETI NISTE ORDINARI ! Parerea mea.
Random image