2019-02-15 23:18


Linia fierbinte anticorupţie a MAI

 |  21:00
Linia fierbinte anticorupţie a MAI

Telefonul anticorupţie 0800.806.806 al Direcţiei Generale Anticorupţie este folosit din ce în ce mai des de angajaţi ai MAI sau ai structurilor subordonate cărora li se cer bani pentru a favoriza persoane în dosare penale sau pentru a îndeplini mai repede anumite acte.

Pe lângă cei care chiar reclamă fapte de corupţie mai sunt şi cazuri de persoane care fie greşesc numărul de telefon, fie sună pentru a se afla în treabă.

“Bună ziua. Vreau să vă reclam faptul că un poliţist mi-a cerut bani ca să nu îmi dea amendă”, a sunat unul dintre cele peste 4.000 de apeluri primite în primele şapte luni ale acestui an. În total, au fost 4.815 apeluri prin TelVerde. Dintre acestea, 23 au dus la deschiderea de dosare penale fiind întocmite două rechizitorii, iar celelalte sunt la stadiul de culegere de probe şi informaţii. Totodată, prin acest sistem de denunţare a faptelor de corupţie au fost organizate patru acţiuni de prindere în flagrant delict, în aceste dosare fiind cercetate opt persoane pentru dare şi luare de mită sau abuz în serviciu. Alte 129 de apeluri au fost redirecţionate către unităţile de Parchet sau către poliţie fiindcă făceau referire la fapte de evaziune fiscală sau contrabandă.

Anul trecut, au fost înregistrate 9.136 de apeluri la 0800.806.806 care s-au transpus în 71 de dosare penale, şapte rechizitorii, opt prinderi în flagrant delict în care au fost cercetate nouă persoane, iar alte 202 apeluri au fost redirecţionate fiind vorba despre alte infracţiuni.

La această linie Tel Verde lucrează doi poliţişti, în două schimburi, iar programul este de la ora 7.00 la 22.00, după care apelurile sunt înregistrate. Au existat şi cazuri în care persoane în vârstă au reclamat faptul că adezivul pentru placa dentară nu îşi face treaba. Asta pentru că au încurcat cifrele din numărul de telefon. „Bună ziua. Vreau să vă întreb câte cartiere are sectorul 1?”, „Bucureştiul este la graniţă cu Ungaria?” sau „La Bucureşti este lapte şi miere?”, sunt doar câteva dintre cele mai ciudate apeluri primite la linia Tel Verde a Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31

TAGURI: DGA, linia, telefonica, anticoruptie, fierbinte, MAI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...