2019-02-22 16:55


Locic: „I-am propus senatorului Voicu un miliard de lei, că sună frumos

 |  19:56
Locic: „I-am propus senatorului Voicu un miliard de lei, că sună frumos

MariusLocic, administrator al Locic Imobiliare SRL, a declarat instanţei supreme că,deşi căuta să împrumute bani pentru nevoile societăţii, i-a "propussenatorului Cătălin Voicu un miliard de lei, că sună frumos", pentru a-iplăti consultaţiile juridice, achitându-i apoi suma dintr-un împrumut.

MariusLocic şi fostul judecător al ICCJ Florin Costiniu au fost audiaţi, de cătrejudecătorii instanţei supreme, în dosarul de corupţie al senatorului Voicu. Înprima parte a şedinţei, Locic a relatat împrejurările în care l-a cunoscut,după jumătatea anului 2007, pe "generalul Voicu", "la nişte mesefestive", unde l-a întâlnit şi pe generalul Isac. Apoi, în cursul lui2008, numele lui Voicu a apărut, în calitate de candidat pentru Senat, înziarul “Atac” pe care îl administra Marius Locic.Voicu a fost plăcut surprins să vadă că i-a apărut numele în ziar, Locicrespingând, însă, orice eventuală interpretare că publicaţia făcea campanieelectorală vreunui candidat. Între timp, Locic a început să aibă neplăceri dinpartea El Feki Tarek, patronul Toyo Motor Leasing IFN SA, de unde achiziţionaseaproximativ 60 de maşini pe care nu le-a mai achitat însă, deşi a restituitautoturismele, trebuia să achite penalizări. Concret, a spus Locic în faţajudecătorilor, Tarek l-a ameninţat chiar cu arestarea dacă nu îi achită datoriape care o avea la el. Locic i-a promis banii, iar Tarek l-a avertizat să nu sejoace. Apoi, la o masă, Locic i-a povestit generalului SIE Adrian Isac despreproblemele pe care le are cu Tarek, sugerându-i-se să apeleze la"generalul Voicu", care l-ar putea sfătui.

Astfel,în august 2009, la Restaurantul Select din Bucureşti, Locic s-a întâlnit cu Voicu,căruia i-a spus ce probleme întâmpină. Potrivit lui Marius Locic, Voicu "afost intrigat" că un cetăţean străin poate să apeleze la practici mafiotefaţă de un patron român. "Eram speriat de ameninţările lui Tarek", adeclarat, în fata instanţei supreme, Locic. În timpul discuţiilor cu Voicu,acesta i-a spus lui Locic să meargă în audienţă la Poliţia Capitalei. Locic i-areplicat că nu ştie pe nimeni din conducerea Poliţiei Capitalei, dar că nu are"interes", întrucât ştia că în 15 septembrie 2009 urma să fieîncheiat un contract de vânzare a unui imobil şi ar fi avut banii pe care îidatora lui Tarek, urmând să stingă diferendul comercial pe cale amiabilă. Totuşi,Voicu ar fi insistat ca Locic să meargă în audienţă la Poliţia Capitalei,hotărând chiar să intermedieze o întâlnire cu unul dintre şefii PoliţieiCapitalei.

„AgentulMilea”

Cudouă zile înainte de această discuţie, Locic fusese sunat de "agentulMilea" care îi cerea să meargă la Poliţie în legătură cu plângerea luiTarek împotriva sa. La telefon, Locic i-a comunicat agentului că amână audiereadupă 15 septembrie 2009, după ce urma să stingă datoria. Şi avocatul ConstantinNedelcu urma să meargă la poliţie să depună o cerere de amânare în numele luiLocic. Ulterior, după intervenţia lui Voicu, Locic s-a întâlnit cu "şefulPoliţiei Capitalei, Călinescu" (n.r.- adjunctul şefului Poliţiei Române,de fapt), în biroul căruia a venit un "domn Dan şi unul Ciocan", undea relatat despre ameninţările pe care i le aducea Tarek. În final, Marius Locicafirmă că i-a plătit 310.000 de euro lui Tarek, însă plângerile penale nu aufost retrase, deşi aceasta fusese convenţia între cei doi.

După"audienţa de la Poliţia Capitalei", Locic susţine că i-ar fi spus luiVoicu faptul că nu era nevoie să-i faciliteze întâlnirea, însă senatorul i-areplicat că nu poate accepta ameninţările de genul celor practicate de Tarek. Ulterior,Marius Locic i-a propus lui Voicu să încheie un contract de consultaţiijuridice referitoare la "construcţii, TVA, importuri", întrucât sepreconiza un an greu în domeniul construcţiilor. "Am propus un miliard delei că sună frumos (referindu-se la mărimea sumei - n.r.). Am convenitverbal", a afirmat Locic, adăugând că această colaborare era pentru un an,potrivit contractului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...