2017-01-24 23:23


Lucescu: Tramvaiul putea evita coliziunea!

 |  21:00
Lucescu: Tramvaiul putea evita coliziunea!

Mircea Lucescu a afirmat că tramvaiul cu care autoturismul său a intrat în coliziune, vinerea trecută, pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală, ar fi putut evita tamponarea. La rândul său, conducătorul RATB i-a răspuns lui Lucescu că a făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului.

“Tramvaiul putea evita coliziunea! L-am zărit de la zeci de metri distanţă şi mi-am imaginat că va frâna. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!”, a spus Mircea Lucescu.

După declaraţia antrenorului echipei Şahtior Doneţk, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a făcut imediat precizări legate de accidentul rutier în care a fost implicat un angajat al său.

“Conducătorul de tramvai de pe linia 1 a utilizat toate sistemele de frânare cu care este dotat tramvaiul, frâna electrodinamică de serviciu, frâna electrohidraulică de oprire şi staţionare şi frâna electromagnetică cu patină, pentru situaţii deosebite, însă spaţiul redus dintre tramvai şi autoturism nu a permis oprirea tramvaiului şi evitarea totală a accidentului”, se arată în comunicatul de ieri al RATB.

Vatmanul cu o vechime de 19 ani în RATB, perioadă în care nu a fost implicat în accidente rutiere din culpă proprie, a făcut şi el precizări: “Am făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului. Am avut o reacţie cât se poate de rapidă şi am acţionat toate sistemele de frânare de care dispune tramvaiul. Dacă era un conducător mai puţin experimentat în locul meu, nu reacţiona atât de prompt”.

RATB aşteaptă concluziile anchetei organelor de cercetare, abilitate să stabilească adevărul în acest caz şi îi transmite lui Mircea Lucescu urări şiînsănătoşire grabnică.

Lucescu, în stare bună

După intervenţia chirurgicală suferită duminică la Spitalul Universitar de Urgenţă, Mircea Lucescu este stabil postoperator, iar evoluţia lui a fost fără complicaţii importante. Doctorii au luat decizia de a-l opera după ce au constatat acumulare de lichid în cavitatea toracică.

“Este conştient şi comunică cu familia”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Popescu. El a precizat că Lucescu rămâne la Terapie Intensivă sub strictă monitorizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: Mircea_Lucescu, tramvai, accident, RATBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
10 Ian 2012

Asta-i ca-n bancu' ala cu mecanicul de tren care s-a luat dupa securisti cu trenul pe aratura !!!!. s-a dovedit inca odata ca la unii prostia, inganfarea si ''cine mi-s eu !!!'' face o casa buna, chiar excelenta !!!!. De ce n-ai cerut politiei sa elibere carosabilu'' mai nene ?? ca treci tu !!?? marele fasssssss !!!!
Random image