2019-01-17 00:41


Lucrările la bacalaureat vor fi recorectate. Rezultatele, afişate luni până la ora 12.00

 |  20:59
Lucrările la bacalaureat vor fi recorectate. Rezultatele, afişate luni până la ora 12.00
Valentina Grigore

Candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele care vor fi afişate luni. Din păcate, chiar dacă iau notă de trecere, nu scapă de emoţii. Autorităţile au decis ca lucrările să fie recorectate prin sondaj în mai multe centre din ţară.

„Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că procesul de corectare a lucrărilor realizate de absolvenţii de clasa a XII-a, din cadrul bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie, se desfăşoară în condiţii normale, conform graficului anunţat, cu corectorii din centrele de evaluare stabilite la nivelul comisiilor judeţene/al municipiului Bucureşti. Absolvenţii vor putea să afle rezultatele, în cursul zilei de luni, 8 iulie, conform Calendarului privind examenele naţionale de bacalaureat 2013, aprobat de MEN“, se menţionează într-un comunicat emis duminică de MEN. Rezultatele vor fi afişate până la ora 12.00 la centrele de examinare din întreaga ţară şi pe www.edu.ro, elevii nemulţumiţi de notă putând depune contestaţii între orele 12.00 şi 16.00. Pe 12 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Ancheta continuă

Decizia recorectării anumitor lucrări de bacalaureat a venit după ce în mai multe licee din ţară s-au desfăşurat anchete privind suspiciuni de fraudă. Conform procedurii, lucrările ar trebui revăzute de un al treilea corector, din alt centru decât cel unde a fost notată iniţial lucrarea.

În ceea ce priveşte situaţia de la Liceul bucureştean „Dimitrie Bolintineau”, audierile elevilor vor continua şi luni, de la ora 10.00. Aproximativ 20 de elevi din totalul de 250 care au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română vor fi duşi la Poliţia Capitalei pentru lămuriri legate de şpăgile date la bacalaureat. Directoarea liceului, Costica Vărzaru, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă.

Un alt caz de fraudă a fost la un liceu din Năvodari, unde elevii au fost prinşi în timp ce strângeau banii pentru a-i mitui pe profesorii supraveghetori. De asemenea, la Constanţa o elevă a acuzat conducerea liceului că a dat-o afară din examen pentru că nu a avut bani suficienţi pentru şpagă.

Raport special

Până la data de 1 octombrie, inspectoratele şcolare vor alcătui un raport special despre examenul naţional de bacalaureat din anul în curs. Raportul va cuprinde informaţii despre monitorizarea desfăşurării acestui examen, inclusiv date despre eşantioanele de lucrări reevaluate la decizia comisiei naţionale sau judeţene. Comisia judeţeană va decide reevaluarea de lucrări la cel puţin trei discipline de examen, pentru examenul de bacalaureat. Numărul minim de lucrări reevaluate la o disciplină va fi de 50, iar criteriile de selectare a lucrărilor vor fi stabilite de inspectoratul şcolar. Inspectorii şcolari de specialitate vor coordona evaluarea lucrărilor selectate şi vor prezenta în scris inspectorului şcolar general concluziile acestei reevaluări.

Explicaţie foto:

Notele vor fi afişate, de dimineaţă până la ora 12.00, la toate centrele de examinare din ţară


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07
Citeste si:
Lucrările la bacalaureat vor fi recorectate. Rezultatele, afişate luni până la ora 12.00
Bacalaureat 2013. Rezultatele finale se vor afişa luni. A doua sesiune începe pe 15-19 iulie
Bacalaureat 2013. Primele rezultate, afişate luni
Subiectele de la ultima probă a Bacalaureatului. Candidaţii au preferat Biologia

TAGURI: bacalaureat, rezultate, spaga, ancheta, liceu, elevi, raport, recorectare, lucrari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...