2019-02-21 01:46


Lui Sorin Ovidiu Vîntu i s-a făcut rău la Tribunal

 |  14:14
Lui Sorin Ovidiu Vîntu i s-a făcut rău la Tribunal

Omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i s-a făcut rău, luni, laTribunalul Bucureşti, unde trebuia să fie audiat în procesul în care estejudecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, el primind încuviinţarea instanţeisă plece la spital, dar cu condiţia ca la următorul termen să aducă actemedicale.

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu,Viorel Roş, a susţinut, în deschiderea dezbaterilor de luni din procesul încare este judecat pentru favorizarea lui Nicolare Popa, că omului de afaceri îieste "foarte rău", că "umblă cu sticluţa de nitroglicerină dupăel" şi că starea sa precară de sănătate nu îi permite prezenţa la acesttermen al procesului.

Viorel Roş a precizat că el a fost cel care a insistat ca Vîntu să intreîn sala de judecată pentru a-şi arăta disponibilitatea faţă de proces, încondiţiile în care încă de la începutul zilei omul de afaceri a susţinut că îieste rău.

Judecătorul Camelia Bogdan a admis ca Sorin Ovidiu Vîntu să fie lăsat săplece la spital - în condiţiile în care la termenul de luni se dorea audiereaomului de afaceri -, dar doar cu condiţia ca la un termen următor acesta săfacă dovada cu acte medicale a situaţiei sale după controlul de luni.

Astfel, Vîntu a părăsit Tribunalul Bucureşti pentru a merge la unspital, pentru investigaţii.

Omul de afaceri a ajuns, în jurul orei 13.30, la Spitalul de UrgenţăFloreasca, unde se află în investigaţii la Camera de gardă, au declarat sursemedicale.

Procesul continuă, urmând ca la termenul de luni avocaţii să susţină oserie de cereri şi excepţii.

În 12 octombrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalisticădin Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntuşi Octavian Ţurcan pentru favorizarea infractorului şi pe Alexandru Stoianpentru complicitate la această infracţiune.

Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că înperioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis dintotalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul PopaNicolae", două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

"Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopulde a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatuleuropean de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 aniînchisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şiexecutorie", potrivit procurorilor.

În acest scop, arată procurorii, Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şimodalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificareatranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferulsumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, la data de 11 noiembrie2009, Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis oaltă tranşă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru platadiferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperitde autorităţile judiciare.

După arestarea, lui Nicolae Popa, în 2 decembrie 2009, de cătreautorităţile judiciare indoneziene, Sorin Ovidiu Vîntu şi Alexandru Stoian"au desfăşurat acţiuni de sprijinire a infractorului Popa Nicolae, cuscopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România", maiarată procurorii. Aceştia precizează că sprijinul s-a concretizat în demersuride îngreunare a procedurilor de extrădare, "pentru a-l scăpa pe condamnatde închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână dedetenţie. El a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături deşoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan,Tribunalul Bucureşti emiţând atunci mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiilede favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune.

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au interdicţiede a părăsi ţara pe durata cercetăriijudecătoreşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...