2017-01-24 23:27


Măcelul de la Balc s-a încheiat. Vă aşteptăm şi la anul!

 |  18:42
Măcelul de la Balc s-a încheiat. Vă aşteptăm şi la anul!

Vânătoareade la Balc s-a încheiat, ieri, în jurul prânzului, urmând ca invitaţii omuluide afaceri Ion Ţiriac, gonacii şi vânătorii să mănânce de prânz şi să facă tradiţionalafotografie de grup cu mistreţii împuşcaţi, înainte ca participanţii să plecespre aeroportul din Debrecen (Ungaria).

Vânătoareaa început ieri, în jurul orei 9.00, la fel şi cu o zi în urmă, şi a cuprins osingură goană, pentru ca invitaţii să poată pleca apoi spre case, transmitecorespondentul Mediafax.

Vânătoareade la Balc s-a încheiat în jurul prânzului, iar invitaţii, gonacii şi vânătoriidin rândul localnicilor urmează să mănânce de prânz, după care vor facetradiţionala fotografie de grup, alături de mistreţii împuşcaţi. Ulterior,invitaţii vor pleca cu maşinile spre aeroportul din Debrecen (Ungaria), de undese vor îmbarca în avioane.

100 de mistreţi ucişidoar sâmbătă

Pefondul de vânătoare de la Balc s-a aflat şi o maşină a Direcţiei Sanitar-Veterinareşi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, adaptată special pentru transportul deprobe prelevate de la mistreţii împuşcaţi. Aceste probe vor fi transportate laun laborator al DSVSA din Oradea, urmând ca apoi, dacă analizele nu vor evidenţiainfestare cu Trichinella, pestă porcină sau cu febră aftoasă, mistreţiiîmpuşcaţi să fie duşi la un abator pentru prelucrarea vânatului. În final, lafel ca în fiecare an, carnea mistreţilor va fi donată unor orfelinate şi căminede bătrâni.

Potrivitunor surse, carnea mistreţilor împuşcaţi în cursul zilei de sâmbătă este bunăde consum.

Tradiţionalavânătoare de la Balc a început sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9.00, iar peparcursul zilei au avut loc două goane, prima dintre ele terminându-se în jurulorei 13.00, iar cea de-a doua în jurul orei 18.00. Potrivit unor surse,sâmbătă, pe domeniul de la Balc au fost împuşcaţi aproximativ o sută demistreţi.

Invitaţiila partida de vânătoare au sosit la Balc vineri seară, când au participat la omasă tradiţională românească, în timpul căreia Gheorghe Zamfir a susţinut unrecital.

„Cea mai bunăvânătoare din Europa, într-un ţarc”

Printreinvitaţi s-a aflat şi prinţul Dimitrie Sturdza, acesta fiind singurul care astat de vorbă cu jurnaliştii aflaţi, sâmbătă dimineaţă, la intrarea pe domeniulde vânătoare. "Invitaţii sunt oameni foarte bine văzuţi în toată Europa,care sunt aici şi au venit să se întâlnească. Domnul Ţiriac face un PR foartebun prin organizarea acestui eveniment", a declarat prinţul, spunând căeste „cea mai bună vânătoare organizată în Europa, într-un ţarc”.

Greii lumii, contragreilor pădurii

Lavânătoarea de la Balc a participat şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, carea spus că invitaţii la partida din acest an sunt cei de anul trecut. „Nu estenici unul în plus, nici unul în minus”, a precizat Elan Schwartzenberg, careestima că în cele două zile vor fi vânaţi aproximativ 200 de mistreţi din cei700 existenţi pe domeniu.

Printreinvitaţii de anul trecut de la Balc s-au aflat George Marsan, primarul oraşuluiMonte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer,fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume,Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei MagnaEuropa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa,Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, InigoHerrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Înmod tradiţional, vânătoarea de la Balc se desfăşoară la sfârşitul celei de-atreia săptămâni a lunii ianuarie. Partidele de vânătoare de la Balc au devenitcunoscute din 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 decătre fostul premier Adrian Năstase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08

Mai multe imagini:
Măcelul de la Balc s-a încheiat. Vă aşteptăm şi la anul!
zoom



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image