2019-03-22 05:05


Macovei: Este inacceptabil ca interviul candidaţilor pentru şefia DNA să se desfăşoare doar cu ministrul Justiţiei

 |  10:40
Macovei: Este inacceptabil ca interviul candidaţilor pentru şefia DNA să se desfăşoare doar cu ministrul Justiţiei

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că este inacceptabil ca interviul candidaţilor pentru şefia DNA să se desfăşoare doar cu ministrul Justiţiei "sprijinit de secretarii de stat", care au "un rol consultativ".

"'Concursul' prin care Tudorel Toader vrea să propună un nou procuror-şef DNA arată adevăratele intenţii: controlul total asupra anchetelor penale. Acest lucru trebuie schimbat! Este inacceptabil ca interviul candidaţilor pentru şefia DNA să se desfăşoare doar cu ministrul Justiţiei 'sprijinit de secretarii de stat', care au 'un rol consultativ'. De ce la interviu nu participă şi procurorul general? De ce la interviu nu participă şi un psiholog, care poate da informaţii esenţiale despre caracterul, onestitatea şi integritatea unei persoane? Şi cine evaluează capacităţile de management, comunicare, de reacţie rapidă şi muncă sub presiune? Doar nu doctorul în drept Toader care îi slujeşte pe condamnaţii şi anchetaţii din coaliţia de guvernare. Apoi, secretarii de stat pot adresa întrebări procurorului participant la selecţie, 'direct sau prin intermediul ministrului justiţiei'. Adică, dacă ministrului Justiţiei nu îi place o întrebare pusă de un secretar de stat, o poate cenzura? Ce rost are precizarea că secretarii de stat pot întreba 'direct sau prin intermediul ministrului'?", afirmă Macovei, într-un comunicat.

În opinia europarlamentarului, criteriile publicate de Ministerul Justiţiei mai arată că selectarea procurorilor "are loc pe baza aprecierilor proprii ale ministrului Justiţiei".

"Urmăreşte Tudorel Toader să pună o marionetă la şefia DNA care să asculte ordinele de la sediile de partid? Un ministru al Justiţiei responsabil şi de bună-credinţă, care susţine lupta anticorupţie, nu poate propune la conducerea DNA decât un procuror din interior, care ştie ce înseamnă anchete imparţiale, care a dovedit că poate rezista atacurilor politice şi nu se lasă intimidat. Un procuror care are deja experienţă în anchetarea faptelor de corupţie la nivel înalt, pentru că nu mai suntem la sfârşitul lui 2004, când marea corupţie nu era anchetată. Un procuror care a dovedit independenţă faţă de factorul politic. Acestea trebuie să fie principalele calităţi ale unui procuror-şef al DNA. Şi, cu siguranţă, în DNA sunt mulţi procurori competenţi. Toţi aceştia ar trebui să se înscrie la concurs, să dea peste cap orice aranjament pe care Tudorel Toader l-ar gândi cu prietenii lui politici", mai spune Macovei.

Monica Macovei consideră că preşedintele Klaus Iohannis, care, potrivit legii în vigoare, poate refuza propunerea, ar trebui, la rândul lui, să numească "numai un procuror puternic, hotărât să ancheteze politicieni".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-11

TAGURI: monica macovei, dna, interviu, sefia dna,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
11 Iul 2018

Javra asta ...cat o sa ne mai afara de....după distrugerile făcute în justă.....cat tupeu poate avea ...BLEEAHHHHHH
ANONIM
11 Iul 2018

Javra asta ...cat o sa ne mai agaseze...după distrugerile făcute în justitie....cat tupeu poate avea ...BLEEAHHHHHH
ANONIM
11 Iul 2018

Dar pe tinre te a evaluat vreun psiholog cand faceai dosare celor care te deranjau???!!
NEGRO
11 Iul 2018

Distrugerea justitiei de catre mercenarii Curtii Constitutionale: ii numim pe Valer Dorneanu, sindicalist ceausist, Marian Enache vechi PSD-ist, Simona Maya Teodoroiu, PSD, Mona Maria Pivniceru, PSD, Petre Lazaroiu -Ceausescu, PMP (tradator prin nstere!) a devenit endemica. E nevoie de o noua Constitutie, care sa depolitizeze aceasta cloaca PSD-ista. Tarasul Bubosului Tudorel Toader la sandalele puturoase ale lui Dragnea e inca un exemplu de degradare umana, chiar daca el a fost parat ca specialist in drept. Ceea ce face actualul ministru e o noua nenorocire. Nu mai avem nici cat negru sub unghie incredere in aceste jigodii troglodite! Sa nu-i mai lasam. Daca o vom face, vor modifica si legile electorale dupa cum vor muschii lor. Nu-i intereseza Romania decat ca o prada. Cu legea administratiei publice locale le-a oferit UDMR-istior posibiitatea de a considera maghiara limba oficiala in zonele Har-Cov dar si in zonele cu mai putin de 20 la suta vorbitori de fino-ugrica (cee ce contrazic normele europene!). Jos hoardele PSD.-ADE-UDMR!
@NEGRO
11 Iul 2018

Ai băut din aceași cană cu macovei ??? Inainte sau dupa.??? Sper ca nu i.ai diminuat porția de pișat...adulatei tale...se stie ca a fost adepta/ simpatizant misa .....sau nu ai nici macar un neuron....cred ca mata mai bine facea un cacat decat un avorton ca tine ....fara pic de judecata
NEGRO
11 Iul 2018

Nu o cunosc pe doamna Macovei, dar te cunosc pe dumitale, domnule Jigodie! Daca nu simti in jur aceleasi putori din putreziciunea care ai devenit, devii irascibil. Si nu te poti abtine. Ai pierdut ocazia de a fi om, domnule Jigodie. Iti place sa te guduri la picioarele celor care au deocamdata painea si cutitul, poate iti arunca si dumitale o faramitura. Caci nu suporti foamea, nu-i asa? Daca ii lauzi, geambasii se milesc de dumneata si-ti arunca o ciosvarta putreda. Caci putreziciune la putreziciune trage. Nu poti suporta verticalitatea in jurul dumitale, libertatea de a crea valori pentru sine si pentru semeni, pe baza principiilor lumii civilizate, nu pe baza legilor impuse de animalele junglei. Caci nu pot fi oameni cei ce-si bat joc de Tara, de semenii dornici de munca si creatie in liniste si conditii juste, nu in razboiul dus de mai bine de un an si jumatate de interlopii care au ocupat Parlamentul Romaniei tocmai pentru a o distruge! Asa ca domnule Jigodie, noi nu suntem ca dumneata, dar iti simtim putoarea de la o posta! Fereste-te de noi, domnule Jigodie, ca nu prea te suportam!
@NEGRO
11 Iul 2018

SICTIR ...numai o JIGODIE expertă poate recunoaște alte jigodii...dacă Si macovei cu adepți ei # rezist si alte scursuri..vorbesc de verticalitate chiar ca se alege praful de tot ....succes la cura de pișat dle JIGODIE EXPERT....si ALUPEGUS
ANONIM
12 Iul 2018

SCROAFA ASTA DE MACOVEI CUM SA NU GROHAIE. IARA ISI BAGA NASUL?KOVESI CUM A FOST NUMITA?. PRIN EVALUARE ? URATA LA CHIP CA MOARTEA SI NEAGRA LA SUFLET CA UN DEAVOL TRADATOARE INFECTA DE TARA SOROSISTA IMPUTZITA
ANONIM
12 Iul 2018

MAI NEGRO DAA VEDEAM UN DOSAR LA DNA IN CARE SERGIU LASCU MARE SEF LA GAZ MEDIAS SA FIE TRAS LA RASPUNDERE PENTRU MILIOANELE DE EURO FURATE SI UNUL CU GEOGETA CARMEN IOHANIS HOATA DE CASE PE ACTE FALSE SI ALTUL CU EDUADD KOVESI PENTRU JAFUL DE LA AEROPORTUL SIBIU CREDEAM CE ZICI DAR ASA TACI IN AIA A MA-TI DE IMBECIL SOROSIST LINGATOR DE DOSURI MACOVISTO-IOHANISTE
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...