2019-03-25 12:04


Mădălin Voicu, are de achitat o cauţiune de 500.000 de lei. Deputatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce Parlamentul nu a avizat reţinere şi arestare sa

 |  21:01
Mădălin Voicu, are de achitat o cauţiune de 500.000 de lei. Deputatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce Parlamentul nu a avizat reţinere şi arestare sa

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat joi oficial că a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, în valoare de 500.000 lei, pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul deputatului Mădălin Voicu. Procurorii DNA au transmis, printr-un comunicat de presă, că deputatul trebuie să achite cauţiunea în termen de 10 zile.

Mădălin Voicu s-a prezentat joi dimineaţa la sediul DNA unde i-au fost aduse la cunoştinţă măsurile în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor, toate în formă continuată.

"Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni, în condiţiile în care Parlamentul României – Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a inculpatului Voicu Mădălin Ştefan", se arată în comunicatul DNA, citat de Mediafax.

Deputaţii au respins miercuri solicitarea DNA privind arestarea deputatului PSD Mădălin Voicu, rezultatului fiind de 158 voturi "împotrivă" şi doar 103 "pentru", potrivit unor surse.  

Imunitatea parlamentară nu poate fi abuzată!”

Miercuri, după votul din Camera Deputaţilor în privinţa imunităţii lui Mădălin Voicu, Ambasada SUA la Bucureşti a reacţionat, precizând că, deşi nu comentează cazuri individuale, reducerea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României.

"Aşa cum am arătat şi în trecut, diminuarea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României. Deşi nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democraţiei este acela că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu poate fi abuzată pentru a-i proteja pe indivizi de răspundere în faţa legii", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA. Ambasada SUA mai precizează că anchetele în cazurile de corupţie trebuie să-şi urmeze cursul firesc, astfel încât justiţia să nu fie obstrucţionată şi să poată să se pronunţe în aceste dosare.

Deturnare de fonduri europene

Conform DNA, dosarul în care este implicat Mădălin Voicu vizează nereguli în derularea proiectului cu finanţare europeană "Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine".

"În perioada 2011-2015, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor", spune DNA.

DNA susţine că "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

De asemenea, DNA precizează că "Mădălin Voicu, în exercitarea obligaţiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declaraţii de avere la Camera Deputaţilor, fără a declara sumele de bani obţinute de la Asociaţia Partida Romilor «Pro Europa», totalizând 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net".

" Aceşti bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu ştia ca sunt deturnaţi", precizează DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-18

TAGURI: madalin voicu, achitat, deputat, dna, cautiune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TARTORUL
18 Feb 2016

Are viloi de milione in cartierul Bucuresti Noi , pe malul lacului Straulesti si teren deamoca . Saracul tigan cinstit , pacalea conationali .
LA CâT A FURAT,
19 Feb 2016

are de unde da....dă-l în mă-sa!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...