2019-03-24 17:39


MAE, anunţ de ultima oră despre românul răpit în Libia

 |  16:19
MAE, anunţ de ultima oră despre românul răpit în Libia

Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile centrale şi locale libiene pentru găsirea românului răpit în Libia şi, totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaţionali ai României.

"În contextul eforturilor susținute la nivelul MAE în sprijinul cetățeanului român semnalat ca fiind răpit pe teritoriul Libiei, menționăm că Celula de criză interinstituţională convocată de ministrul afacerilor externe și-a continuat activitatea. În cursul zilei de 16 iulie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o nouă reuniune destinată evaluării celor mai recente informații privind situația cetăţeanului român.

În cadrul reuniunii, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului și acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român.

Conform instrucțiunilor transmise de Celula de criză, Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale libiene pentru soluționarea cazului. Totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaţionali ai României.

Precizăm că Celula de criză îşi continuă în mod susținut activitatea şi colaborează, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României", se arată într-un comunicat al MAE.

În același context, în dimineața zilei de 17 iulie 2018 conducerea MAE a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la București, pentru coordonarea demersurilor de soluționare a situației. De asemenea, Celula de criză este în permanență în contact cu reprezentanții companiei angajatoare și cu familia cetățeanului român, mai precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe a instituit pentru Libia, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major - Părăsiți imediat zona sau țara!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-17

TAGURI: mae, roman rapit, libia,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Iul 2018

II CHIAMA PE CEI DIN SIRIA - LIBAN SI ARABOI CU SRI . MAI DA CITEVA MILIOANE STATUL SI GASCA LUI BASESCU
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...