2018-12-19 10:12


UPDATE. Un jurnalist român de la France 24, printre victimele atentatelor de la Paris

 |  07:28
UPDATE. Un jurnalist român de la France 24, printre victimele atentatelor de la Paris
Florentin Dincă

Ministerul român de Externe nu are în acest moment informații privind existența unor cetățeni români printre victimele atentatelor de vineri seară de la Paris, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a MAE, Raluca Lunculescu.

UPDATE 11/09. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că autorităţile efectuează verificări în cateva cazuri cu care au fost semnalaţi privind români aflaţi printre victimele din Franţa, cum este şi jurnalistul român Andrei Marian Mihai, însă până acum nu există victime confirmate. "Există câteva cazuri în care continuăm verificările. Unul dintre ele este şi cel semnalat şi public, al jurnalistului român de la France24. De îndată ce vom avea informaţii suplimentare vom informa şi presa", a spus Aurescu, la postul Digi24.

UPDATE 07.37 Un jurnalist român care lucrează la France 24 se află printre victimele atacurilor de vineri seară de la Paris, el fiind internat în stare gravă. "Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viaţa sa!", scrie, pe Facebook, o prietenă a jurnalistului.

Un alt cunoscut al românului scrie: "TEROARE la Paris... Mai multe atentate au zguduit capitala Franţei în această seara. Doua explozii s-au auzit lângă Stade de France, chiar în timpul meciului de fotbal Franţa - Germania. Se vorbeşte de zeci de morţi şi răniţi... S-a declarat stare de urgenţă şi graniţele Franţei au fost închise. Printre răniţi se află şi un ziarist de origine română de la France 24, Andrei Marian Mihai. La Londra, pasarela de deasupra stadionului Wembley a fost colorată în roşu, alb, albastru în semn de solidaritate cu poporul francez. Dumnezeu să vegheze asupra celor răniţi!".

Ambasada României la Paris este în contact permanent cu autoritățile franceze pentru a verifica naționalitatea victimelor, a adăugat ea, citată de Rador. Raluca Lunculescu a mai spus că Ambasada României la Paris îi sfătuiește pe cetățenii români aflați în zona pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare, pentru a fi în siguranță. Prefectura de Poliție din Paris a recomandat deja ca, cel puțin în următoarele ore, cei care se găsesc la domiciliu sau care sunt în localuri în oraș să evite orice ieșire, iar instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea la intrare și să-i primească pe cei care solicită și, de asemenea, să fie întrerupte evenimentele sau manifestările care au loc în exterior în acest moment, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE într-o intervenție la Radio România Actualități, citată de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-14
Citeste si:
UPDATE. François Hollande a închis granițele. Atenționare MAE pentru călătoriile în Franța
UPDATE. CARNAGIU LA PARIS. Cel puțin 130 de morți și 200 de răniți în urma unor atacuri teroriste

TAGURI: mae, romania, atentat, paris, victime
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...