2018-07-19 06:45


UPDATE. Cetăţenii români care au anunţat că sunt captivi în autoturisme înzăpezite, preluaţi şi transportaţi în adăposturi improvizate

 |  11:21
UPDATE. Cetăţenii români care au anunţat că sunt captivi în autoturisme înzăpezite, preluaţi şi transportaţi în adăposturi improvizate

UPDATE, ora 15: 57. Cetăţenii români care au apelat secţia consulară a Ambasadei României la Budapesta în cursul zilei de joi, 15 martie, sesizând faptul că sunt captivi în autoturisme înzăpezite, au fost preluaţi de către autorităţile ungare şi transportaţi în adăposturi improvizate, în săli de sport şi şcoli, aflate în apropierea autostrăzii M1, precizează ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit instituţiei diplomaţiei, în prezent nu mai există sesizări ale cetăţenilor români blocaţi pe drumurile înzăpezite din Ungaria.

MAE estimează că numărul românilor care staţionează în zona Gyor-Tatabanya, regiunea cea mai afectată de viscol, este de ordinul sutelor.

''Autostrada M1 este în continuare blocată, iar comandamentul de urgenţă ungar a comunicat misiunii diplomatice române că încearcă să finalizeze operaţiunile de deszăpezire până în cursul acestei după-amiezii (n.r. sâmbătă). Secţia consulară menţine permanent legătura atât cu cei care se află în situaţii deosebite şi care informează ambasada despre starea lor, cât şi cu autorităţile maghiare implicate în operaţiunile de deszăpezire'', adaugă MAE.  Ambasada României la Budapesta şi oficiile consulare la Szeged şi Gyula sunt pregătite să acorde cetăţenilor români asistenţa consulară necesară în astfel situaţii, în limitele competenţelor conferite de către legislaţia internă şi internaţională.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află pe teritoriul Ungariei că, potrivit site-ului Poliţiei ungare, în judeţul Pest, şoseaua principală nr. 7 a fost deblocată pe ambele sensuri de circulaţie.

Pe porţiunile de autostradă M1 şi M7 din judeţul Pest, autovehiculele blocate au fost conduse de către poliţie în parcările hipermarketurilor din Budaors, unde oamenii au primit hrană şi băuturi calde.

Poliţia a deblocat, între timp, Autostrada M7, pe care se poate circula în ambele sensuri. Au fost deblocate atât şoseaua principală nr.1, cât şi autostrada M1, pe sensul de mers dintre Tata şi Budapesta, precizează MAE.

De asemenea, tronsonul de autostradă dintre Gyor si Hegyeshalom este deblocat pe ambele sensuri.

Atât Ambasada României la Budapesta, cât şi oficiile consulare la Szeged şi Gyula sunt pregătite să acorde cetăţenilor români asistenţa consulară necesară în astfel situaţii, în limitele competenţelor conferite de legislaţia internă şi internaţională.

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a emis la data de 15 martie o atenţionare de cod portocaliu de viscol şi rafale puternice de vânt, valabilă pentru judeţele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Pest, Somogy, situate în partea de vest a Ungariei, şi cod galben pentru judeţul Borsod-Abauj-Zemplen, situat în partea de nord-est a Ungariei, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-04-29

TAGURI: Ungaria, autostrada, deblocat

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova