2017-01-18 08:14

EVENIMENT


MAI a găsit o alternativă pentru continuarea proiectului disponibilizărilor

 |  18:18
MAI a găsit o alternativă pentru continuarea proiectului disponibilizărilor
Şefiistructurilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor, reuniţi marţi searăîntr-o şedinţă extraordinară convocată de ministrul Traian Igaş, au găsit osoluţie alternativă pentru continuarea restructurărilor, în contextulrespingerii proiectului privind disponibilizările din MAI.

"În urma şedinţei extraordinareconvocate de ministrul Traian Igaş, la care au participat toţi şefiistructurilor MAI, s-a găsit o soluţie alternativă în cazul proiectului de legeprivind restructurările", au declarat surse din minister. Şefiistructurilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor s-au întâlnit, marţidupă-amiază, pentru a propune soluţii pentru continuarea procesului derestructurare din system, după ce proiectul de lege privind disponibilizările afost respins, spuneau surse din minister.

fiind înregistrate150 de voturi pentru, 132 împotrivă şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fostnecesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor este for decizional încazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Proiectul de lege care stabileştereducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI a fost aprobat în 7 martie deGuvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetulaprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti,cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari,funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelulordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea încheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şiInternelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţiîn 2011, în două etape.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image