2017-01-23 16:44


MAI: În Portul Constanţa au fost constatate diferenţe între acte şi stocurile reale ale Oil Terminal

 |  18:35
MAI: În Portul Constanţa au fost constatate diferenţe între acte şi stocurile reale ale Oil Terminal

Ministerul deInterne, în cooperare cu Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, adesfăşurat o acţiune de control la o societate din Portul Constanţa, în urmacăreia a reieşit că există diferenţe între stocurile faptice şi cele scripticeale firmei.

Potrivit surseicitate, în cadrul activităţilor comune desfăşurate până în prezent aufostfăcute verificări de specialitate privind documentele deţinute decătre societatea comercială controlată la cele trei puncte de lucru,referitoare la autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale,legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare. Deasemenea, s-au desfăşurat activităţi specifice potrivit competenţelor, pentrustabilirea stocurilor faptice de produse deţinute de respectiva societate încele trei puncte de lucru, fiind identificate diferenţe între stocurile fapticeşi stocurile scriptice.

Totodată, s-auverificat cantităţile şi sortimentele deţinute, ţinându-se cont de temperaturaşi densitatea produselor în momentul verificărilor, iar în urma constatărilorau fost întocmite rapoarte de evaluare specializată. Mai mult, au fostprelevate probe din toate produsele existente, acestea urmând a fi analizate înlaborator. Aspectele constatateurmează a fi prezentate factorilor de decizie ai societăţii comerciale învederea lămuririi aspectelor care au generat această situaţie, urmând a filuate măsurile legale care se impun, se mai arată în comunicatul citat.

Echipe mixte decontrol au început, pe 17 martie, controale în trei puncte ale societăţii OilTerminal, printre care şi la sediul administrativ al companiei, fiindverificate tranzaţiile efectuate în acest an, dar şi stocurile existente îndepozite. Controalele au început în jurul orei 10.00 şi se desfăşoară simultanîn toate cele trei zone ale Oil Terminal Nord, Sud şi Port. "Se verificădocumentele privitoare la toate tranzacţiile efectuate de la 1 ianuarie 2011 şipână în prezent, de import-export şi, de asemenea, tranzacţii la interior, lanivel de ţară, şi totodată se verifică şi stocurile fizice existente în OilTerminal, prin comparaţie cu stocurile scriptice", a declarat directorulOil Terminal, Silviu Wagner.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image