2018-12-12 20:58


Maidanezii, salvaţi de lenea PDL

 |  12:51
Maidanezii, salvaţi de lenea PDL

Iubitorii de animale au plecat, ieri, victorioşi de la Parlament: câinii fără stăpân au mai scăpat de eutanasiere încă două săptămâni. Răstimp cu care deputaţii Puterii au amânat proiectul de lege privind soarta câinilor fără stăpân, pe care nu au reuşit să-l adopte din cauza absenţelor propriilor parlamentari.

În jur de şapte aleşi ai Puterii au lipsit, astfel că PDL nu a putut strânge numărul de voturi necesar pentru ca proiectul să treacă prin Parlament. Democrat-liberalii au constatat cu surprindere că în sală nu sunt suficienţi deputaţi ai Puterii chiar în momentul în care decideau cavotul asupra proiectului să fie secret. Procedură care le-ar fi permis aleşilor să voteze în favoarea eutanasierii maidanezilor fără teama că vor fi traşi la răspundere de colegii şi că vor pierde voturile iubitorilor de animale. Opoziţia a reacţionat imediat anunţând că nu va participa la vot, după ce ceruse în zadar ca votul să fie la vedere. "Nu trebuie să ne ascundem, nu trebuie să ne fie ruşine, propunem vot prin apel nominal, ca toți cei care ne-au votat să știe dacă avem curajul să ne asumăm o decizie. Faptul că vă ascundeți e nu doar neprincipial, e o bătaie de joc la adresa celor care v-au votat", a declarat de la tribună liderul PSD, Victor Ponta. “Să fie clar, votul secret a fost stabilit prin decizia liderilor de grup”, a replicat de la microfon preşedintele de şedinţă, Roberta Anastase. “Nu e adevărat aşa ceva!”, au răbufnit, iritaţi, liberalii şi social-democraţii.

Au lipsit fiindcă sunt bolnavi

Conştienţi că există un risc major ca proiectul să nu treacă dacă îl supun la vot, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a cerut o pauză de consultări, la finalul căreia a propus amânarea actului normativ. “În acest timp în care fiecare dintre noi vom solicita administraţiilor locale să-şi prezinte punctele de vedere şi să le spuneţi şi lor «noi nu suntem de acord cu ce vreţi voi» şi poate la anul veţi avea o problemă", s-a adresat Toader parlamentarilor PSD şi PNL. "Mai întâi îmi întreb conştiinţa mea, înainte să-l întreb pe primar", a replicat deputatul PNL Cristian Adomniţei. Propunerea de amânare făcută de Mircea Toader a fost adoptată cu 158 voturi favorabile, 100 contra şi şapte abţineri, de unde rezultă că în sală erau prezenţi 158 de deputaţi ai arcului guvernamental. Or, Puterea avea nevoie de 166 de voturi pentru a adopta proiectul privind maidanezii. “Da, au lipsit nişte colegi fiindcă sunt bolnavi. Domnul Dugulescu are o criză renală, domnul Boureanu e la spital în Austria, de Teo Trandafir nu mai vorbesc… Şi domnul... ăăăă... Bărbulescu cică e la un control. Da, au mai lipsit şi alţii, o să vedem, să facem o verificare…”,  a explicat Mircea Toader pentru “Puterea”. Democrat-liberalii şi-au adus la vot toţi miniştrii, singurul care a lipsit fiind Gabriel Oprea, ministrul apărării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

TAGURI: maidanezi, PDL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HINGHER PE VIATA
07 Iul 2013

Maidanezii trebuie adunati si eutansiati soto fara drept de apel . Si zoofilii acesti dementi sa fie castrati .
Random imageUltimele stiri


loading...