2019-03-20 11:36


MApN: Şeful Statului Major al Apărării a ridicat INTERDICŢIA pentru aeronavele MiG 21- LanceR. Avioanele IAR 99 - Şoim rămân la sol

 |  15:55
MApN: Şeful Statului Major al Apărării a ridicat INTERDICŢIA pentru aeronavele MiG 21- LanceR. Avioanele IAR 99 - Şoim rămân la sol

Interdicţia de zbor pentru aparatele MiG 21-LanceR, oprite la sol până la finalizarea anchetei în cazul aparatului prăbuşit în urmă cu două săptămâni la Baza Aeriană Borcea din Feteşti, a fost ridicată marţi, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oliver Anghel.

Potrivit acestuia, ancheta în cazul accidentului aviatic de la Borcea nu este încă finalizată, dar şeful Statului Major al Apărării a decis ridicarea interdicţiei pentru avioanele MiG 21-LanceR.

“Deocamdată, concluziile anchete nu sunt publice, sunt încă în investigaţii. Când se vor termina, se face un raport şi va fi prezentat ministrului Apărării. (…) Conform procedurilor, şeful Statului Major al Apărării a ridicat interdicţia pentru aeronavele MiG 21”, a declarat, marţi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oliver Anghel.

El a mai precizat că decoamdată nu s-a ridicat interdicţia pentru avioanele IAR 99 – Şoim, oprite la sol după ce săptămâna trecută un avion din acest model, cu doi piloţi la bord, s-a prăbuşit în judeţul Bacău.

În 7 iulie, un avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti, având 400 de ore de zbor, din care 250 erau cu MiG - 21.

În urma accidentului, toate avioanele MiG 21 LanceR ale Armatei române au fost oprite la sol, iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, spunea că, în aceste condiţii, Poliţia aeriană în spaţiul aerian al României este asigurată de patru avioane Typhoon ale Forţelor Aeriene Britanice.

În 16 iulie, un avion IAR 99 - Şoim s-a prăbuşit în judeţul Bacău, cei doi militari aflaţi la bord reuşind să se catapulteze.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-24

TAGURI: mapn, sef stat major, interdictie, ministerul apararii, avioane mig 21 lancer, iar 99
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Iul 2018

Oare mai exista cineva in tarile NATO care mai foloseste asemenea avioane cum e MIG21-???????daca te antrenezi pe asemenea model cum naiba vei putea sa faci politie aeriana cu avioane F16? Dupa parerea mea costa mai mult sa antrenezi piloti si sa-i pierzi in accidente stupide decat sa cumperi avioane moderne si sa ai toti pilotii pregatiti pe ele si niciun accident Cineva ar trebui sa gandeasca mai mult in aviatia noastra militara ,cred ca avem 20de ani de cand avem aceeasi problema cu MIG-urile//americanii ce zic de chestia asta ca in Romania pilotii de vanatoare sunt pusi sa zboare pe asa ceva?Ce poti safaci cu un MIG vechi ca si aplicatie practica? e depasit din toate punctele de vedere //As vrea sa vad ce spune un pilot despre chestia asta,daca exista vreunul dispus sa vorbeasca
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...