2017-01-24 01:01


MApN: 90,2% dintre pensiile militarilor au crescut după recalculare

 |  19:21

MinisterulApărării Naţionale (MApN) a finalizat, la 1 iunie, procesul de revizuire apensiilor militare, iar în urma recalculării 90,2% din totalul celoraproximativ 77.000 de pensii au înregistrat creşteri, a declarat ministrul apărării,Gabriel Oprea. Potrivit acestuia, deciziile de revizuire se vor emite înintervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012toţi pensionarii militari vor primi pensiile recalculate. Astfel, la datade 1 iunie erau în evidenţa ministerului 77.078 de pensionari militari şibeneficiari de indemnizaţii MApN, dintre care 193 au fost exceptaţi de larevizuire, fiind fie magistraţi militari, fie persoane beneficiare de pensii deinvaliditate şi de urmaş. În urma recalculării, nici o pensie militară mai micăde 3.000 de lei, în condiţiile unei cariere militare complete, nu a fostdiminuată, a subliniat Oprea. "Pentru 96% dintre pensionari cu o carieră incompletăcare primeau pensii de până la 3.000 de lei, pensiile au crescut de asemenea.În plus, şi pentru 85% dintre pensionarii cu o carieră completă şi cu o pensiemai mare de 3.000 de lei, veniturile au crescut", a precizat ministrul apărării.Acesta a adăugat că au fost şi cazuri în care pensiile şi-au păstrat cuantumuldupă revizuire. În aceste condiţii, ministrul Gabriel Oprea a spus că 90,2% dintotalul pensiilor revizuite au crescut, fie că a fost vorba de militari înrezervă cu o carieră completă, fie cu o carieră militară incompletă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTACHE
10 Iun 2011

Asta este intr-adevar o mare realizare a ministrului Oprea. A promis ca se va lupta pentru pensiile militarilor si a obtinut o frumoasa victorie. Asta denota responsabilitate si competenta. Un ministru de apreciat.
OBIALA
10 Iun 2011

Dupa anuntul ministrului Oprea,la antena3, erau 2 personaje controversate, care isi iau pensia de la acest minister. Domnul Dogaru incercand sa ne explice cum a ajuns el locotenent-colonel in armata,in cate misiuni a fost, ce acte de vitejie a facut, si al doilea Dobritoiu fost secretar de statla MAN 2006-2007,care niciodata nu a fost niciodata de acord cu cresterile salariale ale militarilor, si implicat pana in gat in afaceri cu firme straine care au castigat dubios contracte cu armata.
COSTI56
10 Iun 2011

Daca e reala chestia cu cresterea pensiilor militare la peste 90% din personal, atunci Oprea trebuie felicitat!(prin comparatie cu problemele financiare de la MAI)
ANDREI77
10 Iun 2011

Tineti-va bine ca au inceput latraii SCMD-ului sa protesteze !!! Dogaru, Dobritoiu si Pricina, frustrati de succesul ministrului Oprea in privinta cresterii pensiilor militare, au reinceput campania de discreditare a acestuia. Sa fi uitat oare Dobritoiu cat de "moral" era in timpul cat activa, numind in functii diverse amante si cunostinte proprii? El poate a uitat dar cei cu care a lucrat nu au uitat si nu au cum sa accepte atitudinea imorala a acestui individ lipsit de scrupule!!!
ULTRAS
10 Iun 2011

Mircea Dogaru a inceput ca profesor la liceu nr.13 din Bucuresti.E mult de munc? si banii sunt putini, asa c? renunt? imediat la înv?t?mânt pentru a se angaja la Institutul de Istorie si Teorie Militar?.Cic? ar fi specialist în istorie antic? si medieval?.Nu este altceva decât un politruc umflat care a intrat în armat? ca s? câstige mai mult f?r? s? fac? nimic.Mircea Dogaru nu este militar de carier?.Nu este artilerist,infanterist, tanchist,îns?,atârn?torist,conspiratio-teorist, mentofrecangist
ANDRA59
11 Iun 2011

Ar mai fi de spus despre activul domn Mircea Dogaru, cel care a aparat cu pieptul la fruntarii tarisoara, ca ofiter al armatei romane, ca este ginerele generalului colonel Vasile Petrut, comandantul trupelor de graniceri intr-o vreme, fiica acestuia, sotia actualului colonel retras, fiind angajata Tarom (sefa de agentie in Kuweit, de-o pilda), ceea ce explica si trecerea descurcaretului col (r) pe la tarom. De ce or simti oamenii nevoia sa iasa in fata cind nu e cazul?
PILICA
11 Iun 2011

Cu eforturi din partea personalului care a lucrat la acest proces de revizuire a pensiilor si cu implicarea totala si sustinerea ministrului s-a reusit finalizarea cu succes.In felul asta se face dreptate, pentru ca au pensii mai mari decat ar fi meritat cei care au fost numiti in functii foarte mari in ultimele luni de activitate si s-au luat in calcul salariile din ultimele 6 luni,nu cele primite o viata.Pensionarii asteptau acest mesaj al ministrului Oprea cu privire la revizuirea pensiilor.
COSTI56
11 Iun 2011

Lasatii in pace pe sindicalistii militari. Daca au avut sau nu dreptate ii vor judeca colegii de breasla. Chiar daca Oprea se pare ca a castigat pariul cu pensiile, nu merita efortul de a va lua de Dogaru si Pricina doar pentru ca au avut pozitii contrare privin calcularea(re).
LAURENTIU22
12 Iun 2011

Cam tarziu sa fie lasati in pace, sa dea socoteala in fata membrilor de sindicat. Dogaru manipuleaza pe pesionarii militari ca sa-si justifice el probabil niste bani adunati de la pensionari si cheltuiti fara justificare. Am auzit un zvon cum ca acest sindicat al militarilor pensionari ar plati chirie 100 de milioane de lei pe luna in Bucuresti... etc.etc.etc. Oare o fi adevarat ? Daca e adevarat inseamna ca e jalnic... Oamenii sa nu se mai lase manipulati si sa inteleaga si ei despre ce e vorba
ANTONIO
12 Iun 2011

Acesti impostori de lideri ai SCMD-ului ar trebui sa recunoasca public ca s-au inselat si ca atacurile lor la adresa institutiei militare si conducerii acesteia au fost nefondate. Dar nefiind oameni de onoare, ei continua campania de denigrare a ministrului Oprea si, mai mult, Pricina are tupeul de a speria pensionarii militari afirmand ca maririle de pensii sunt ilegale. Sa-si recunoasca greseala si sa nu mai intimideze pensionarii doar pt ca nu si-au atins ei scopurile meschine!!!
Random image