2017-01-22 01:44

EVENIMENT


UPDATE: Prefectul Capitalei: Voi amenda FRF şi pe Marcel Pavel cu câte 5.000 de lei

 |  12:53
UPDATE: Prefectul Capitalei: Voi amenda FRF şi pe Marcel Pavel cu câte 5.000 de lei

UPDATE. Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat miercuri că va amenda Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi pe cântăreţul Marcel Pavel cu câte 5.000 de lei fiecare pentru intonarea Imnului de stat cu un alt text decât cel original.

“Am fost pe stadion şi am constat că s-a intonat greşit Imnul naţional. Am verificat şi am observat că este contravenţie. Astăzi voi face procesul verbal de amendă, conform legii. Dacă noi în ţarănu respectăm valorile noastre naţionale cum putem fi respectaţi la campionate sportive internaţionale. Drapelul, imnul şi stema sunt simboluri ale statului român”, a declarat pentru Agerpres, prefectul Atănăsoaei.

Potrivit Legii 75/94, prefectul Capitalei poate constata săvârşirea unei contravenţii, şi anume intonarea Imnului naţional cu alt text decât cel prevăzut de lege, putând să aplice amenzi.

Marcel Pavel, după ce a făcut "praf" imnul naţional: A fost alegerea mea să fac modificarea

Interpretul Marcel Pavel a declarat, referitor la faptul că a renunţat la cântarea unor versuri din imnul naţional în debutul partidei România-Franţa, că a fost alegerea sa, agreată şi de FRF.

Primarul general Sorin Oprescu pune pe seama emoţiilor greşeala lui Marcel Pavel.

Legea prevede sancţiuni în cazul în care imnul naţional este cântat în altă formă şi după altă partitură decât cea conformă reglementărilor legale în vigoare.

"Am vrut să cântăm aceste versuri ca pe un îndemn. N-a fost rea-voinţă, n-a fost nimic tendenţios. A fost alegerea mea, ca toţi suporterii să cânte cu noi. Sunt onorat că am fost invitat să cânt imnul de stat", a spus Marcel Pavel, adăugând că în urma interpretării sale a primit mesaje de felicitare.

Anterior, într-o declaraţie citată de , Marcel Pavel afirmase: "Se interpreta politic dacă spuneam asta. (...) Mi s-ar fi reproşat dacă aş fi cântat cu Traian". Conform aceleiaşi surse, primarul Sorin Oprescu a declarat că interpretul "avea emoţii, că e om, nu e robot".

Până la această oră reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acest subiect.

Potrivit Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, imnul naţional al României este "Deşteaptă-te române", iar în interpretare vocală prescurtată, se intonează potrivit textului şi partiturii prevăzute în anexele legii.

Marcel Pavel a uitat versurile imnului naţional şi s-a făcut de râs în faţa a 55.000 de spectatori, marţi seara, pe National Arena

la un moment dat, Marcel Pavel nici nu a mai reuşit să respecte linia melodică ce se auzea pe fundal.

Cum arată strofa a doua din “Deşteaptă-te române!”

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, un sânge de roman

Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

Ce a cântat Marcel Pavel:

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, un sânge de roman

Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă,

La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani, și cruzii tăi dușmani

Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă,

La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani, și cruzii tăi dușmani”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VARANGA53
07 Sep 2011

Cand o federatie de doi lei (precum a noastra)"organizeaza"un asemenea eveniment,in colaborare cu un primar chipurile "independent"(in mod sigur dependent de spaga),nu pute rezulta decat un ESEC!Cireasa pe tort au pus-o la inceput,cand au angajat un maimutoi cu ifose de "mare"artist care a ridiculizat imnul de stat!
ZIGZAG
07 Sep 2011

manelistu marcel pavel canta pe la nuntile si bairamele organizate de interlopul nicu gheara.ptr stalcirea imnului de stat ar trebui bagat in puscarie impreuna cu "independentul" oprescu.

Adauga un comentariu

Random image